tuning.bg/forum написа:Здравейте,на скоро търсих алармена система със дистанционно палене и някъкво GPS следене ,но се оказаха прекалено скъпи и попаднах на нещо изключително интелигентно и евтино решение.Става въпрос за аларма със следните функции/е не всички защото още не съм се запознал/ ,но ще ги приложа по-късно и тях.
Алармената система ви дава възможност за пълен контрол над автомобилът посредством мобилен телефон. Вътре се поставя СИМ карта и когато наберете сим картата поставена в алармената система, то тя ви вдига на третото позвъняване и там ви посреща гласово меню на Български език.
Чрез това меню имате възможност да отключвате, заключвате автомобилът, да стартирате двигателя, стартирате климатичната система, както и да слушате звуци от купето. Също така можете да прекъснете захранването на двигателя и след което той не може да бъде запален отново докато вие не подадете команда чрез гласовото меню за да разрешите повторното запалване.
Освен всичко останало алармената система е снабдена с GPS което позволява в реално време да получавате информация за местоположението на автомобилът ви с точност от 3 до 5 метра.
В случай на някакво посегателство над автомобилът ви, алармената система освен че пищи като обикновена алармена система, тя ви се обажда по телефона и след като вдигнете ви съобщава какво точно се случва: Тревога Шоковият сензор е задействан или "Тревога! отворена е врата" или "Треводга! Двигателят е запален" или "Тревога! Автомобилът е в движение" като тревога за движение можете да получите дори и автомобилът да не е запален тъй като алармената система е снабдена с ГПС.
В зависимост от систуацията вие можете да реагирате прекъсвайки захранването на двигателя, слушайки какво точно се говори в купето или просто наблюдавайки на картата къде се намира автомобилът ви за да се го приберете.
Ако някои е монтирал такова чудо на техниката нека сподели ако искате повече инфо пишете ще потърся и ще приложа .
http://tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=2&t=151354
на мен ми се струва че това ще забави доста крадци да барат голфовете ни,но пък от друга страна и това ще е до време..
в линка има и прикачен пдф файл с още информация за алармата,нека някой го качи някъде
ако темата не е за тук-извинявам се,но ми се стори полезно