Интересува ме питах наоколо питах чичко гоогле ама мълчи ?
Сигурно има знаещи.
Цена на КВ час на енергия
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Jorge написа:http://www.cezelectro.bg/servicesbg.php
Например това?
Това Чез за всички в софия ли се отнася ? Интересува ме квартал Левски ? И аз нещо не мога да се ориентирам в толкова много цени аз сега съм :
" 2.1. за стопански потребители, присъединени към електроразпределителните мрежи на средно и ниско напрежение: "
Нали ? Или съм некъв друг типаж потребител ?
ЧЕЗ е за цяла София, София-област и Плевен
А ти у вас трябва да си битов потребител
(2) Потребител на електрическа енергия за битови нужди е физическо лице - собственик или титуляр на вещното право на ползване на имот, присъединен към електроразпределителната мрежа съгласно действащото законодателство, което ползва електрическа енергия за домакинството си.
(4) Потребител на електрическа енергия за стопански нужди е физическо или юридическо лице, както и лице на издръжка на държавния или общинския бюджет, което купува електрическа енергия за стопански и/или обществени нужди за обект, присъединен към електроразпределителната мрежа съгласно действащото законодателство.
А ти у вас трябва да си битов потребител
(2) Потребител на електрическа енергия за битови нужди е физическо лице - собственик или титуляр на вещното право на ползване на имот, присъединен към електроразпределителната мрежа съгласно действащото законодателство, което ползва електрическа енергия за домакинството си.
(4) Потребител на електрическа енергия за стопански нужди е физическо или юридическо лице, както и лице на издръжка на държавния или общинския бюджет, което купува електрическа енергия за стопански и/или обществени нужди за обект, присъединен към електроразпределителната мрежа съгласно действащото законодателство.
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Jorge написа: ...
....
Значи ей ма на 10х колега

Защо във фактурата ми за консумирана електрическа енергия има акциз?
Във връзка със задължителната хармонизация на българското законодателство с изискванията на европейските директиви в областта на косвените данъци, от 01.01.2007г., електрическата енергия като стока се облага с акциз. Основата за облагане е потребеното количество електрическа енергия за съответния период на отчитане. Акцизът се начислява само върху цената за снабдяване. Той е в размер на 1,00 лв. за мегаватчас за стопанските потребители и има нулева стойност за битовите.
Във връзка със задължителната хармонизация на българското законодателство с изискванията на европейските директиви в областта на косвените данъци, от 01.01.2007г., електрическата енергия като стока се облага с акциз. Основата за облагане е потребеното количество електрическа енергия за съответния период на отчитане. Акцизът се начислява само върху цената за снабдяване. Той е в размер на 1,00 лв. за мегаватчас за стопанските потребители и има нулева стойност за битовите.
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Jorge написа:Защо във фактурата ми за консумирана електрическа енергия има акциз?
Може ли по просто като примерно да кажеш за нас битовите потребители колко е ?
Края на деня е главата ми ще гръмне цял ден само монитора гледам ( аз жената толкова не съм я гледал )
По твойте думи означава ( Акциз ) 0.00 лв. + ( 0.08159 + ДДС( 0.016318 ) ) = 0.097908 ?
И аз не ги разбирам тия работи, просто четох FAQ в тая страница и само пействах тия неща дето ми се сториха подходящи за отговор на твоите въпроси
И на мен ми писна да гледам монитора и затова мисля вече да си ходя
Ако имаш нерви виж ги тия FAQ - http://www.cezelectro.bg/faq.php
И на мен ми писна да гледам монитора и затова мисля вече да си ходя

Ако имаш нерви виж ги тия FAQ - http://www.cezelectro.bg/faq.php
Върни се в “ОФФ-Топик - други”