Въпроси за принтер..

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

Въпроси за принтер..

Мнениеот LuIS » Нед 25 ное 2007 19:14

та не съм запознат много с тия принтери и тяхната поддръжка.. някой ако може да ми разясни..
засъхва ли главите - на колко време и ЗАЩО?
пълнене ? колко струва? колко копия изкарва с едно пълнене?

става дума за мастилен

Последна промяна от LuIS на Нед 25 ное 2007 19:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Нед 25 ное 2007 19:18

На моя принтер главите оригиналните незасахват !!! Стояли са така в него около 3 месеца без да принтирам нищо и после си работят перфектно !!! Ментетата дето са по 4,5 лв , ако се задържат над 1 месец засъхват и нищо нестава от тях !!! Става дума за CANON PIXMA iP1000

Последна промяна от rexpitbul на Нед 25 ное 2007 19:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
LuIS

Мнениеот LuIS » Нед 25 ное 2007 19:22

rexpitbul написа:На моя принтер главите оригиналните незасахват !!! Стояли са така в него около 3 месеца без да принтирам нищо и после си работят перфектно !!! Ментетата дето са по 4,5 лв , ако се задаржат над 1 месец засахват и нищо нестава от тях !!! Става дума за CANON PIXMA iP1000

кво е по 4.5лв ? разясни ми тия неща като на малчоган..

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Нед 25 ное 2007 19:25

LuIS написа:
rexpitbul написа:На моя принтер главите оригиналните незасахват !!! Стояли са така в него около 3 месеца без да принтирам нищо и после си работят перфектно !!! Ментетата дето са по 4,5 лв , ако се задаржат над 1 месец засахват и нищо нестава от тях !!! Става дума за CANON PIXMA iP1000

кво е по 4.5лв ? разясни ми тия неща като на малчоган..

Глава неква измислена струва 4,5лв !!! Оригиналните 2бр. са 25 лв.-черни (бяха де,последно видях в техномаркета в ЦУМ по 35лв. за 2бр.-черните, Цветните естествено са по-скъпи)

Последна промяна от rexpitbul на Нед 25 ное 2007 19:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
XaxoXaxo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот XaxoXaxo » Нед 25 ное 2007 19:29

Зависи за какво ще го ползваш.
Като допълнение към мнението на rexpitbul ще добавя, че ако печаташ много е по-добър вариант с пълнене на главите. Излиза доста по-евтино. В другия случай принитираш и го ползваш рядко - тогава оригинална глава. Че иначе бързаш, а главата е засъхнала и почва едно псуване ... :wink:

В зависимост от принтерите черните глави вървят ориентировачно 30-40-50 лв. За пълнене варианти много :)

Потребителски аватар
LuIS

Мнениеот LuIS » Нед 25 ное 2007 19:30

ползването е малко.. 20 страници на месец.. нещо от тоя сорт..

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Нед 25 ное 2007 19:53

Колега аз съм с принтер Епсон главата ми е оригинална + впраскателните диузички.Неможе да има неоригинални глави,всичките са оригинални.Неможе една глава да струва 4 или 5 лв.това са пълни глупости казани от хора без всякакво образование към даденедо устройство или софтуер.Та повапроса за принтера,една Глава ако е прецакана и неможе да поема и впрасква мастило кам диузичките или изобщо непише " печата '' или почата но неизпрасква всички линиики вече си е заминала.Ако е прецакана главата си копуваш нова,оправия няма дори и принтера да има функцията с която да проверява състоянието на диузите и да ги почиства.Нова глава за моя принтер е почети 100 лв.,а самия той струва кам 80 тъкато неси знае годината на производство :wink: .Тези работи които спомена другия колега които стрували по 5,6 лв са така наречените Мастилници.Те могат да бадат 1 или 2 в зависимост дали е черо бял или е цветен принтера.Мастилницата се сваля и се поставя нова ВЪРХУ ГЛАВАТА колега.Ако има още нещо попитай насреща съм :wink:

Потребителски аватар
LuIS

Мнениеот LuIS » Нед 25 ное 2007 20:00

мерси много колега за отговорите,но ще те питам още..
за тая смяна на мастилниците хората дават по 30-40 лева в сервиз ли?
няква специална работа ли е..?или с повече мислене става?

всички ли мастилници са еднакви?

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Нед 25 ное 2007 20:02

ако я ползваш така няма проблем, но при големи паузи ще има

Потребителски аватар
LuIS

Мнениеот LuIS » Нед 25 ное 2007 20:08

alexx написа:

ако я ползваш така няма проблем, но при големи паузи ще има

проблеми от сорта ,че ще засъхнат главите? (под засъхнване на главите имате в предвид ,че мастилото стяга в главата така ли ?)

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Нед 25 ное 2007 20:09

клега даи ми името на принтера си и най вече модела за да погледна из нета...
Иначе аз сам си сменям мастилницата ... тва е лудост да дадеш 30 лв за смяна.Моя принтер има датчик както всеки принтер и показва колко настило остава в мастилницата,когато покаже че вече няма ми се появява на стартовия интерфейс едно бутонче с което си сменям мастилницата.Когато го натисна принтера си вади сам длавата + мастилниците отгоре и аз си ги сменям сам.Когато постава нова натискам пак този бутон и продалжавам работа.По въпроса за бр.напечатани листове с една мастилница ми излизат кам 30сетина,но бр.зависи от начина на праскане на главата ако принтираш фото сника си пускаш функция за фото снимки и там хаби повече мастило... от мн.работи зависи колега ... ако има още питай

Потребителски аватар
LuIS

Мнениеот LuIS » Нед 25 ное 2007 20:19

нямам принтер ,но тия дни мисля да взема едно мултифункционално устройство..
към това съм се насочил.. но дали ще го има в наличност
http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09024090
ако искате предложете някой друга машина до към 140 лева,но се ангументирайте защо и с какво е по-добра.

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Нед 25 ное 2007 20:21

checheneca написа:Колега аз съм с принтер Епсон главата ми е оригинална + впраскателните диузички.Неможе да има неоригинални глави,всичките са оригинални.Неможе една глава да струва 4 или 5 лв.това са пълни глупости казани от хора без всякакво образование към даденедо устройство или софтуер.Та повапроса за принтера,една Глава ако е прецакана и неможе да поема и впрасква мастило кам диузичките или изобщо непише " печата '' или почата но неизпрасква всички линиики вече си е заминала.Ако е прецакана главата си копуваш нова,оправия няма дори и принтера да има функцията с която да проверява състоянието на диузите и да ги почиства.Нова глава за моя принтер е почети 100 лв.,а самия той струва кам 80 тъкато неси знае годината на производство :wink: .Тези работи които спомена другия колега които стрували по 5,6 лв са така наречените Мастилници.Те могат да бадат 1 или 2 в зависимост дали е черо бял или е цветен принтера.Мастилницата се сваля и се поставя нова ВЪРХУ ГЛАВАТА колега.Ако има още нещо попитай насреща съм :wink:

Мастилници ли се казвали технически тези резервоарчета с мастило !!! Мерси !!! Знаех си, че трябва да имат някакво техническо найменование !!! Иначе жаргонно навсякъте тях ги наригат глави, даже и по компютърните магазини и фирми !!!Представете си колко компетентни хора ни обслужват там !!! Добре че се яви някой компетентен по въпроса !!! :wink: :wink: :wink:

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Нед 25 ное 2007 21:42

на дисплея на моя brother 115c изписва cleaning като не съм го ползвал известно време...засега съм супер доволен от него,никакви проблеми не ми е създавал...обаче доколкото знам трудно работи с мастилници менте....Хубавото му е че е с 4 мастилници,а не с една черна и една многоцветна,така че не е необходима подмяната на една мастилница с три цвята,заради липсата на ...червено например...

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Нед 25 ное 2007 22:21

Луис по мултифункционално устройство аз азбирам 3в1 или повече в едно.примерно:принтер,скенер и ксерокс.Нищо против тези машинки брато ама съм чувал бая минуси за тях.Нещо небили много мултифункционални,давали дефекти а и се прецаквали по барзо.А и ако ти се прецака едно от 3-те пак загиваш....просто спира да работят другите 2 :?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”