та не съм запознат много с тия принтери и тяхната поддръжка.. някой ако може да ми разясни..
засъхва ли главите - на колко време и ЗАЩО?
пълнене ? колко струва? колко копия изкарва с едно пълнене?
става дума за мастилен
Въпроси за принтер..
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- LuIS
- Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
- Двигател: 1.9 AWX
Въпроси за принтер..
Последна промяна от LuIS на Нед 25 ное 2007 19:18, променено общо 1 път.
- rexpitbul
- Автомобил:
- Двигател:
На моя принтер главите оригиналните незасахват !!! Стояли са така в него около 3 месеца без да принтирам нищо и после си работят перфектно !!! Ментетата дето са по 4,5 лв , ако се задържат над 1 месец засъхват и нищо нестава от тях !!! Става дума за CANON PIXMA iP1000
Последна промяна от rexpitbul на Нед 25 ное 2007 19:26, променено общо 1 път.
- LuIS
rexpitbul написа:На моя принтер главите оригиналните незасахват !!! Стояли са така в него около 3 месеца без да принтирам нищо и после си работят перфектно !!! Ментетата дето са по 4,5 лв , ако се задаржат над 1 месец засахват и нищо нестава от тях !!! Става дума за CANON PIXMA iP1000
кво е по 4.5лв ? разясни ми тия неща като на малчоган..
- rexpitbul
- Автомобил:
- Двигател:
LuIS написа:rexpitbul написа:На моя принтер главите оригиналните незасахват !!! Стояли са така в него около 3 месеца без да принтирам нищо и после си работят перфектно !!! Ментетата дето са по 4,5 лв , ако се задаржат над 1 месец засахват и нищо нестава от тях !!! Става дума за CANON PIXMA iP1000
кво е по 4.5лв ? разясни ми тия неща като на малчоган..
Глава неква измислена струва 4,5лв !!! Оригиналните 2бр. са 25 лв.-черни (бяха де,последно видях в техномаркета в ЦУМ по 35лв. за 2бр.-черните, Цветните естествено са по-скъпи)
Последна промяна от rexpitbul на Нед 25 ное 2007 19:31, променено общо 1 път.
- XaxoXaxo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Зависи за какво ще го ползваш.
Като допълнение към мнението на rexpitbul ще добавя, че ако печаташ много е по-добър вариант с пълнене на главите. Излиза доста по-евтино. В другия случай принитираш и го ползваш рядко - тогава оригинална глава. Че иначе бързаш, а главата е засъхнала и почва едно псуване ...
В зависимост от принтерите черните глави вървят ориентировачно 30-40-50 лв. За пълнене варианти много
Като допълнение към мнението на rexpitbul ще добавя, че ако печаташ много е по-добър вариант с пълнене на главите. Излиза доста по-евтино. В другия случай принитираш и го ползваш рядко - тогава оригинална глава. Че иначе бързаш, а главата е засъхнала и почва едно псуване ...

В зависимост от принтерите черните глави вървят ориентировачно 30-40-50 лв. За пълнене варианти много

- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
Колега аз съм с принтер Епсон главата ми е оригинална + впраскателните диузички.Неможе да има неоригинални глави,всичките са оригинални.Неможе една глава да струва 4 или 5 лв.това са пълни глупости казани от хора без всякакво образование към даденедо устройство или софтуер.Та повапроса за принтера,една Глава ако е прецакана и неможе да поема и впрасква мастило кам диузичките или изобщо непише " печата '' или почата но неизпрасква всички линиики вече си е заминала.Ако е прецакана главата си копуваш нова,оправия няма дори и принтера да има функцията с която да проверява състоянието на диузите и да ги почиства.Нова глава за моя принтер е почети 100 лв.,а самия той струва кам 80 тъкато неси знае годината на производство
.Тези работи които спомена другия колега които стрували по 5,6 лв са така наречените Мастилници.Те могат да бадат 1 или 2 в зависимост дали е черо бял или е цветен принтера.Мастилницата се сваля и се поставя нова ВЪРХУ ГЛАВАТА колега.Ако има още нещо попитай насреща съм 

- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
клега даи ми името на принтера си и най вече модела за да погледна из нета...
Иначе аз сам си сменям мастилницата ... тва е лудост да дадеш 30 лв за смяна.Моя принтер има датчик както всеки принтер и показва колко настило остава в мастилницата,когато покаже че вече няма ми се появява на стартовия интерфейс едно бутонче с което си сменям мастилницата.Когато го натисна принтера си вади сам длавата + мастилниците отгоре и аз си ги сменям сам.Когато постава нова натискам пак този бутон и продалжавам работа.По въпроса за бр.напечатани листове с една мастилница ми излизат кам 30сетина,но бр.зависи от начина на праскане на главата ако принтираш фото сника си пускаш функция за фото снимки и там хаби повече мастило... от мн.работи зависи колега ... ако има още питай
Иначе аз сам си сменям мастилницата ... тва е лудост да дадеш 30 лв за смяна.Моя принтер има датчик както всеки принтер и показва колко настило остава в мастилницата,когато покаже че вече няма ми се появява на стартовия интерфейс едно бутонче с което си сменям мастилницата.Когато го натисна принтера си вади сам длавата + мастилниците отгоре и аз си ги сменям сам.Когато постава нова натискам пак този бутон и продалжавам работа.По въпроса за бр.напечатани листове с една мастилница ми излизат кам 30сетина,но бр.зависи от начина на праскане на главата ако принтираш фото сника си пускаш функция за фото снимки и там хаби повече мастило... от мн.работи зависи колега ... ако има още питай
- LuIS
нямам принтер ,но тия дни мисля да взема едно мултифункционално устройство..
към това съм се насочил.. но дали ще го има в наличност
http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09024090
ако искате предложете някой друга машина до към 140 лева,но се ангументирайте защо и с какво е по-добра.
към това съм се насочил.. но дали ще го има в наличност
http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09024090
ако искате предложете някой друга машина до към 140 лева,но се ангументирайте защо и с какво е по-добра.
- rexpitbul
- Автомобил:
- Двигател:
checheneca написа:Колега аз съм с принтер Епсон главата ми е оригинална + впраскателните диузички.Неможе да има неоригинални глави,всичките са оригинални.Неможе една глава да струва 4 или 5 лв.това са пълни глупости казани от хора без всякакво образование към даденедо устройство или софтуер.Та повапроса за принтера,една Глава ако е прецакана и неможе да поема и впрасква мастило кам диузичките или изобщо непише " печата '' или почата но неизпрасква всички линиики вече си е заминала.Ако е прецакана главата си копуваш нова,оправия няма дори и принтера да има функцията с която да проверява състоянието на диузите и да ги почиства.Нова глава за моя принтер е почети 100 лв.,а самия той струва кам 80 тъкато неси знае годината на производство.Тези работи които спомена другия колега които стрували по 5,6 лв са така наречените Мастилници.Те могат да бадат 1 или 2 в зависимост дали е черо бял или е цветен принтера.Мастилницата се сваля и се поставя нова ВЪРХУ ГЛАВАТА колега.Ако има още нещо попитай насреща съм
Мастилници ли се казвали технически тези резервоарчета с мастило !!! Мерси !!! Знаех си, че трябва да имат някакво техническо найменование !!! Иначе жаргонно навсякъте тях ги наригат глави, даже и по компютърните магазини и фирми !!!Представете си колко компетентни хора ни обслужват там !!! Добре че се яви някой компетентен по въпроса !!!

на дисплея на моя brother 115c изписва cleaning като не съм го ползвал известно време...засега съм супер доволен от него,никакви проблеми не ми е създавал...обаче доколкото знам трудно работи с мастилници менте....Хубавото му е че е с 4 мастилници,а не с една черна и една многоцветна,така че не е необходима подмяната на една мастилница с три цвята,заради липсата на ...червено например...
- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
Луис по мултифункционално устройство аз азбирам 3в1 или повече в едно.примерно:принтер,скенер и ксерокс.Нищо против тези машинки брато ама съм чувал бая минуси за тях.Нещо небили много мултифункционални,давали дефекти а и се прецаквали по барзо.А и ако ти се прецака едно от 3-те пак загиваш....просто спира да работят другите 2 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”