Работа на 24.12 и 31.12
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- flash
- Автомобил: Golf III GT TDI
- Двигател: 1z 1994
Работа на 24.12 и 31.12
Едно въпросче към юристите във форума
Пада ми се да работя на 24.12 и 31.12 нощни смени , имали закон или някаква клауза която да и даде шанс да почивам на единия празник?

- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Ако работиш по график нямаш шанс да искаш почивка официално.
Единственото нещо, което ако може да те утеши е, че при работа на график (смени) се плаща извънреден труд само на официални празници (двойна надница), а щом си нощтна смяна и двете дати са такива, т.е. трябва да ти плятат и за двете дежурства двойно.
Единственото нещо, което ако може да те утеши е, че при работа на график (смени) се плаща извънреден труд само на официални празници (двойна надница), а щом си нощтна смяна и двете дати са такива, т.е. трябва да ти плятат и за двете дежурства двойно.
- P4v3l
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Работа на 24.12 и 31.12
flash написа:Едно въпросче към юристите във форумаПада ми се да работя на 24.12 и 31.12 нощни смени , имали закон или някаква клауза която да и даде шанс да почивам на единия празник?

п.п. Дано поне парите да си заслужават
- CRX Racing
- Автомобил:
- Двигател:
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
ами то и колегите имат семейства и е много трудно ... знам от опит, мой роднина работи в Национална телевизия и сега е за 4 (четвърта) поредна годинанощна смяна на 31.12 с/у 01.01. Добре, че има високосни години, за да се промени цикъла.
Lizard, тези графици са направени понякога от преди 2~3 години, дори може да е нааправен преди да постъпи на работа там колегата. Не можеш да угодиш на всички...просто мал шанс
Lizard, тези графици са направени понякога от преди 2~3 години, дори може да е нааправен преди да постъпи на работа там колегата. Не можеш да угодиш на всички...просто мал шанс
- flash
- Автомобил: Golf III GT TDI
- Двигател: 1z 1994
още не са ми минали 6-те месеца и ако си взема болнични , може да ме изхвърлят дори без да ми дават обяснение
(на 9.01 изтичат).
Иначе възможноста да ме смени някой намалява доста тъй като един колега напуска на 21.12 и екипа намалява , пък едва ли някой ще иска да бачка на бъдни вечер
Остава да говоря със шефката ако не се съгласи май ще пробвам на болничен
Надявах се някой да се е сетил да сложи една клауза в закона , че не е редно да се работи на коледа и нова година без съгласието на работещия , ама те депутатите по тва време почиват така че ....
ПС:Графика си върви така от лятото не е променям просто така се падна - късмет

Иначе възможноста да ме смени някой намалява доста тъй като един колега напуска на 21.12 и екипа намалява , пък едва ли някой ще иска да бачка на бъдни вечер

Остава да говоря със шефката ако не се съгласи май ще пробвам на болничен

Надявах се някой да се е сетил да сложи една клауза в закона , че не е редно да се работи на коледа и нова година без съгласието на работещия , ама те депутатите по тва време почиват така че ....
ПС:Графика си върви така от лятото не е променям просто така се падна - късмет
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Ами моя график на дежурствата се прави месец за месец, но от 5 години знам че на тази нова година ще съм нощна смяна и началника дето прави графика е съобразява с тея неща, щото е човек, та като пише графика този който е дежурен в новогодишната нощ има свободни поне 4 дни покрай коледа.Верно че графика се стяга, но няма недоволни
Върни се в “ОФФ-Топик - други”