Малко Wireless въпросче...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Малко Wireless въпросче...

Мнениеот Vizor » Нед 02 дек 2007 19:59

Та .. тоя безжичен нет (безжични рутъри) ваобще не ги чувам
интересува ме мога ли да си взема някакъв по тънко.. за следния филм
нет има на балкона.. в стаята няма :lol: а аз искам да използвам този който е на балкона (милене това не е кражба той е споделил и аз ползвам)
а докато си дръпна сериала и ми замръзва гъза.. :lol: кофти работа
за това искам да взема нещо .. дето да го турна на балконо да взима от там нет.. и да го repeat-ва в стаята .. има ли такъв филм или да сменя дилъра ?

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Нед 02 дек 2007 20:22

Ами виж дали уай-фая ти поддържа външна антена. Ако да взимаш една антенка и я слагаш на терасата.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Нед 02 дек 2007 20:24

Muncho написа:Ами виж дали уай-фая ти поддържа външна антена. Ако да взимаш една антенка и я слагаш на терасата.

тая умряла бангия единственото което има е 1400х1050 :lol:
за жалост няма за антена и аз съм го мислил .. остана ми вариянта за router-чето .. ако имаш идей някви казвай че аз изперках.. а хуаф нет има на балконо.. 1мб дърпам :lol: как да го оставя там да си виси .. лаптопа горкия на 0 градуса му замръзва вентилатора :lol:

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Нед 02 дек 2007 20:40

Има USB уай-фай карти. Обаче не знам до колко метра може да се удължава усб кабела.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Нед 02 дек 2007 20:54

Muncho написа:Има USB уай-фай карти. Обаче не знам до колко метра може да се удължава усб кабела.

Това е идея. Взимаш си един USB адаптор за уай-фая. Кабели съм виждал с различна дължина. Май 5м. поне може да се намери, или вързваш два по къси удължители един в друг. Изкараваш адаптора на балкона, и кабела през някоя дупка в стаята и в лаптопа и готово :-) Мед на душата. А кой сериал гледаш ако не е тайна?

Потребителски аватар
nadasdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadasdi » Нед 02 дек 2007 21:23

то на лаптопа сигурно е вграден, трябва нов адаптер и disable на стария. Моя дойде с кабел метър и половина, достатъчно да е от топлата страна на вратата. Ако ти трябва за постояно обаче, питай човека дето го точиш, щото аз така един го оставих да се радва, ама като нямаше мярка в свалянето ме принуди да сложа катинара.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 02 дек 2007 22:03

Можеш да сложиш един аксес пойнт на терасата и да си пуснеш кабел до лаптора или да си вземеш два аксес пойнта, ако искаш да ти е бежична връзката в апартамента, но това определено е по-скъпия вариант. Приличен аксес пойнт струва около 40$-50$ и умножаваш по 1.33 и получаваш левовата равностойност.

Варианта с УСБ мрежова карта, ще е по-евтин, но ограничението е около 6 метра за кабела. Има прилични такива карти за около 30-40 лева.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Нед 02 дек 2007 22:05

Аз тия "свободните" мрежи най ги обичам mhihi. Пускам снифъра и чакам :twisted:

Потребителски аватар
nadasdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadasdi » Нед 02 дек 2007 22:15

musura написа:Можеш да сложиш един аксес пойнт на терасата и да си пуснеш кабел до лаптора или да си вземеш два аксес пойнта, ако искаш да ти е бежична връзката в апартамента, но това определено е по-скъпия вариант. Приличен аксес пойнт струва около 40$-50$ и умножаваш по 1.33 и получаваш левовата равностойност.

Варианта с УСБ мрежова карта, ще е по-евтин, но ограничението е около 6 метра за кабела. Има прилични такива карти за около 30-40 лева.

хубаво е да се направи по възможно най евтиния начин, че то хубаво ще накупи техниката ама парола се слага за една мисъл време. После трябва да се бори с вектори и алгоритми...

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Нед 02 дек 2007 22:34

Мусурски с 1-ния аксес поинт е вариянт който и аз обмислях и според мен това е най удачния .. и това май ще бъде
мисълта ми беше неможе ли да се вземе някой по читав руутър дето да взима wireless и да го repeat-ва един вид.. ако не.. ще остане вариянта с аксеса :)

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Нед 02 дек 2007 23:01

Vizor написа:мисълта ми беше неможе ли да се вземе някой по читав руутър дето да взима wireless и да го repeat-ва един вид.. ако не.. ще остане вариянта с аксеса :)

Акцес пойнт-а може да работи в няколко режима( ad-hoc, infrastructure, i accesspoint) , по принцип това се отнася и за рутерите. От тях до лаптопа ти обаче ще трябва да е ЛАН кабел. Иначе има безжични рутери с опции за WDM - Wireless Distribution System. Това обаче как става не знам. Не съм стигнал до този експеримент... Май ще трябва да се прочете повече документация за безжичните мрежи...

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Нед 02 дек 2007 23:05

KingoftheROAD написа:
Vizor написа:мисълта ми беше неможе ли да се вземе някой по читав руутър дето да взима wireless и да го repeat-ва един вид.. ако не.. ще остане вариянта с аксеса :)

Акцес пойнт-а може да работи в няколко режима( ad-hoc, infrastructure, i accesspoint) , по принцип това се отнася и за рутерите. От тях до лаптопа ти обаче ще трябва да е ЛАН кабел. Иначе има безжични рутери с опции за WDM - Wireless Distribution System. Това обаче как става не знам. Не съм стигнал до този експеримент... Май ще трябва да се прочете повече документация за безжичните мрежи...

значи утре на работа ще се чете :lol: ако не.. имам 20 метра кабел .. ще се окабелява у нас ;)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 03 дек 2007 0:12

принципно неможеш да накараш рутера да взима нет от безжичната част и да го пуска по жицата :idea: Просто си е направен да взима интернет от WAN порта и да го пуска по жица през останалите 4 порта или безжично, така че варианта с рутер при теб отпада. Що се отнася до така наречените репитери - те са по-скъпи от колкото да вземеш 2 аксес пойнта, поне доколкото съм срещал цени... но може да има и евтини модели - трябва да се проучи въпроса.

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Пон 03 дек 2007 1:56

1. Номера с УСБто и дълъг кабел е технически възможен, но не ти го препоръчвам поради 2 причини:
А. Не всяко УСБ устройство работи на удължителен кабел от 5 метра и нагоре
Б. Антената на една УСБ уифи карта е къде къде по-малка отколкото на едни аксес поинт, сиреч може да ти дойде като bottleneck, ако идеш в другата стая например

2. По добрия вариант ти е един аксес поинт, който както вече са споменали колегите се пуска в bridge mode.

3. Гледате със съседа ти какъв модел рутер/аксес поинт има той и евентуално (ако имате късмет) на рутера слагате по голяма антена и/или му настройвате силата на сигнала на излъчване от менюто (ако е некой линксис може да се наложи да му флашнете некой друго фирмваре)

Потребителски аватар
vesellin
Автомобил: Mitsubishi ASX
Двигател: 4N14
Контакти:

Re: Малко Wireless въпросче...

Мнениеот vesellin » Пон 03 дек 2007 8:00

Vizor написа:нет има на балкона.. в стаята няма

батко и аз съм така :) дайте да намерим един усилвател на сигнала :) да го сложа на една междинна точка, че антената е на около 50метра от апартамента ми

Върни се в “ОФФ-Топик - други”