Въпросът ми е следния:
На много места дават цена да речем 13 ххх евро
и по-долу пишат цена при експорт или нето цена 11 ххх
Там ддс-то им май е 18%, толкова е и разликата, та аз коя цена да гледам, при износ от там и внос в БГ ?
Питанка за цените в мобиле.де и други
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Питанка за цените в мобиле.де и други
astragt написа:... аз коя цена да гледам, при износ от там и внос в БГ ?
Гледаш си цената която е за директна продажба. Ние вече сме в ЕУ и колата не за за експорт

Човека ако продаде колата за Експорт държавата му връща ДДС'то а ти си плащаш мито в твоята. Демек както бяхме ние преди с шенгена!
- astragt
- Автомобил: b8 alltrack
- Двигател:
Adnan написа:astragt написа:... аз коя цена да гледам, при износ от там и внос в БГ ?
Гледаш си цената която е за директна продажба. Ние вече сме в ЕУ и колата не за за експорт. То затова стана така все едно да купиш кола от Димитровград или Берлин.
Човека ако продаде колата за Експорт държавата му връща ДДС'то а ти си плащаш мито в твоята. Демек както бяхме ние преди с шенгена!
аха, еми то вероятно ще искат и 2-та % разлика в ддс-то тук?
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
astragt написа:аха, еми то вероятно ще искат и 2-та % разлика в ддс-то тук?
Тук никой нищо не те пита. Ако ще я докарваш от ДЕ едиственно документ ТУФ. Който там струва 60-70 ЕУ но е добре колата като се купува да има такъв документ.
Иначе договор за покупко продажба ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на твое име. На границата като влизаш се плаща някаква сума символична от 20 лв. забравих за какво беше.
- astragt
- Автомобил: b8 alltrack
- Двигател:
Adnan написа:astragt написа:аха, еми то вероятно ще искат и 2-та % разлика в ддс-то тук?
Тук никой нищо не те пита. Ако ще я докарваш от ДЕ едиственно документ ТУФ. Който там струва 60-70 ЕУ но е добре колата като се купува да има такъв документ.
Иначе договор за покупко продажба ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на твое име. На границата като влизаш се плаща някаква сума символична от 20 лв. забравих за какво беше.
Благодаря!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”