Пак върос свързан с Ексела
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
Пак върос свързан с Ексела
Има ли опция която както при WORD да сравня съдържанието на два отделни файла. С опцията compare side by side нещо не стана.
Re: Пак върос свързан с Ексела
R@do написа:Има ли опция която както при WORD да сравня съдържанието на два отделни файла. С опцията compare side by side нещо не стана.
за сравняване файл по файл незнам дали има ... но със съответните формули може лесно да сравниш страница по страница
отваряш нов файл
на sheet1 вкарваш инфото от първия файл
на sheet2 вкарваш инфото от втория (гледай и в двата случая да почнеш от клетка A1, защото иначе формулата няма да сработи)
на sheet3 навсякъде вкарваш следната формула: =IF(Sheet1!A1=Sheet2!A1,"ok",2222)
така при свъпадение ти излиза ОК
при разминаване ще излезе 2222
сигурно има и други начини, но това се сещам на прим-а-виста
има функция EXACT, но тя май е само за текст
успех
на sheet1 вкарваш инфото от първия файл
на sheet2 вкарваш инфото от втория (гледай и в двата случая да почнеш от клетка A1, защото иначе формулата няма да сработи)
на sheet3 навсякъде вкарваш следната формула: =IF(Sheet1!A1=Sheet2!A1,"ok",2222)
така при свъпадение ти излиза ОК
при разминаване ще излезе 2222
сигурно има и други начини, но това се сещам на прим-а-виста
има функция EXACT, но тя май е само за текст
успех
R@do написа:Благодаря искрено много.В понеделник ще пробвам. При мен став авъпрос за текст.Имам примерно списък със 1200 имена и още един такъв с 500. Идеята ми е да разбера кои от първите се срещат във втория списък
ако търсиш съвпадения на имена от един списък в друг, по начина по който ти написах няма да стане, тогава трябва да използваш VLOOKUP функцията. Дълго е за обяснение ако не я познаваш. Ако решиш може да ми изпратиш файла да пробвам. Пиши на ЛС.
Това което написах първо може да се ползва ако сравняваш таблици примерно с еднакъв формат, дали стойностите в тях са еднакви.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”