При нотариус
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Geleto
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 1.8 MI 1994
- Контакти:
При нотариус
Какви документи са необходими при продажба на автомобил пред нотариус. Сори ако го има из форума , но аз неможах да го намеря 

- budimir
- Автомобил:
- Двигател:
1. Справка за застрахователна стойност - от някой застраховател.
2. Талон на колата, пътен данък, не съм сигурен но ГО.
3. Ако колата е придобита по време на брак - водиш и жената.
4. Парички за държавна и нотарялна такса.
п.п. И забравих да добавя-след продажбата иди в общината да ти отпишат колата, с копие от договора за продажба, за да спрат да ти начисляват данък за нея.
2. Талон на колата, пътен данък, не съм сигурен но ГО.
3. Ако колата е придобита по време на брак - водиш и жената.
4. Парички за държавна и нотарялна такса.
п.п. И забравих да добавя-след продажбата иди в общината да ти отпишат колата, с копие от договора за продажба, за да спрат да ти начисляват данък за нея.
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
budimir написа:п.п. И забравих да добавя-след продажбата иди в общината да ти отпишат колата, с копие от договора за продажба, за да спрат да ти начисляват данък за нея.
а ако не си ходил в общината да ти я запишат, трябва ли да ходиш да ти я отпишат
и 1. Справка за застрахователна стойност - от някой застраховател. ей тва не ми е ясно съвсем как става, отивам примерно в булинс и кво???
- budimir
- Автомобил:
- Двигател:
batmilko написа:а ако не си ходил в общината да ти я запишат, трябва ли да ходиш да ти я отпишат
Предполагам, че не. Но проблема е да не се усетят тези в общината и да те потърсят един ден със задна дата. Съмнявам се, че ще се стигне до там, но знае ли човек. По-добре е да си траеш сега и да се надяваш, че никой няма да те усети.

- Iavor
- Автомобил: Škoda Octavia VRS
- Двигател: CEGA 2008
batmilko написа:zmej написа:И казваш, че искаш справка за застрахователна стойност на колата. Става за 5 минути - с талона само (зависи къде идеш, де), и струва към десетина лв...
я кажете някой застраховател по центъра, където става таз работа
Няма нужда да ходиш никъде!
Нотариусите имат справките за стойностите.
Моята ми я "подариха",но въпреки това платих на нотариуса такса в/у 500лв стойност(минимална за моята кола).
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: При нотариус
Geleto написа:Какви документи са необходими при продажба на автомобил пред нотариус. Сори ако го има из форума , но аз неможах да го намеря
След като я родадеш си направи едно копие от договра и го завери в общината. !!!!Много е важно.
От 2001 г всяка година ми досаждат, че съм имал кола и ..данъци .. не са платени ... лихви ...заплахи за запор на имущество.
Понеже се повтаря доста години вече и аз не им оставам длъжен ехидно им казвам, че нищо не могат да направят и като се запенят им лепвам на челото този договор за продажба и млъкват
Не знам как толкова години не си го въведоха в компютъра този договор за продажба и да не ме тормозят повече.
Оправданието е : ами в компютъра се води колата на теб. и падам под масата.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”