Здравейте!
Преди година бях пред дилемата какво да купя - моторен или електрически трион за дърва. Надделя електрическия - 1840 вата мощност. Сега обаче писах на Дядо Коледа за независимо захранване и той взе, че се обади за допълнителна информация - параметри на генераторчето. В Метро и Бриколаж видях едни малки симпатяги, но едното, най- малкото беше май 0,8 кв. на сносна цена.Даваха освен ватове и ампери.
Моля помагайте!
Мощност на генератор за променлив ток
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- AdIoSsSs_AmIg0
- Автомобил:
- Двигател:
- AdIoSsSs_AmIg0
- Автомобил:
- Двигател:
- levonik
- Автомобил: T3 Caravele D
- Двигател: CS 1985
"Ако мислиш да режеш дърва в гората с тази резачка да знаеш,че няма да изкара много. Вместо да си купуваш генератор за нея по добре си купи бензинова резачка, ще издържи на много повече работа от електрическата."
Не ги научих тези цитиравия Бай Брадъре!
Пределна правота, но за съжаление неподходяща на 100% за мен.
Сумата на електрическа + генератор е разна на бензинова , но при нас в Добруджа дърветата свършват и скоро ще са лукс. Генератора винаги мога да го използвам по предназначение. Аз ще режа интензивно на вилата, овошките, в едно умиращо село. Последния път с моторна резачка работих половин час на моето и 5 часа на старци и старици комшии на които не можех да откажа. А и скоро май пак ще има режим на тока.
Моля те, не ме разкандардисвай, а помагай със специализирана информация!
Не ги научих тези цитиравия Бай Брадъре!
Пределна правота, но за съжаление неподходяща на 100% за мен.
Сумата на електрическа + генератор е разна на бензинова , но при нас в Добруджа дърветата свършват и скоро ще са лукс. Генератора винаги мога да го използвам по предназначение. Аз ще режа интензивно на вилата, овошките, в едно умиращо село. Последния път с моторна резачка работих половин час на моето и 5 часа на старци и старици комшии на които не можех да откажа. А и скоро май пак ще има режим на тока.
Моля те, не ме разкандардисвай, а помагай със специализирана информация!
- Veso101
- Автомобил:
- Двигател:
А стартовия ток на тая резачка колко е?
Имаме 9 КW трифазен и при пускане на ъглошлайф се замисля.
Някои генератори, както нашия са с блок за висок пусков ток, храни електрожени, ъглошлайфи, дрелки.
Обикновено има таблица за генератора, в която се вижда какъв уред колко киловата може да е.
Да не останеш неприятно изненадан, взимаш резачката и отиваш в магазина, да пробваш.
Имаме 9 КW трифазен и при пускане на ъглошлайф се замисля.
Някои генератори, както нашия са с блок за висок пусков ток, храни електрожени, ъглошлайфи, дрелки.
Обикновено има таблица за генератора, в която се вижда какъв уред колко киловата може да е.
Да не останеш неприятно изненадан, взимаш резачката и отиваш в магазина, да пробваш.
- baibradar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не се притеснявай за режима на тока работя в НЕК /оператор в електроцентрала/ и мога да те уверя, че ток има достатъчно даже непрекъснато изнасяме за Турция. Ако има някакъв режим то той няма да е заради недостиг на електричество. А колкото до твоя генератор не се заглеждаи по тези ефтините които ги продават по разни маркети. Много са слабички трудно покриват дори това което им пише на табелките като номинални характеристики да не говорим за по продължително натоварване. Разглобявал съм такъв динамото на колата ми изглеждаше много по добре направено от вътре от колкото тази играчка. Китайците май ги правят да си захраниш само няколко лампи с него. Търси си генератор от специализираните магазини за такава техника другото са скъпо струващи играчки.
- bybeep
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
пусковия ток на такива двигатели е 5-6 пъти по-голям от номиналния, така че при пускане докато се развърти двиг. генераторчето, ако е 2-2,5kva, бая зор ще види! според мен трябва да търсиш по-мощен.
аз като си взех колата от австрия лани си купих и една бензинова резачка куча марка за 80евро. за сега нема грешка еде земята.
аз като си взех колата от австрия лани си купих и една бензинова резачка куча марка за 80евро. за сега нема грешка еде земята.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”