Дилема за LCD монитор ( поредната )

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Дилема за LCD монитор ( поредната )

Мнениеот juve » Нед 16 дек 2007 19:46

Колеги , имам следният проблем .... искам монитор един да си спретна .... пари много нямам и затова съм се насочил към ефтините TN дисплейчета .... монитора ще се използва най- вече за игри ( въпреки почетната ли възраст дневната ми дажба на ЕТ е 2 часа :oops: ) и спамене тук..... както и за някои други работи :lol: Заради евентуалната бързина се двуомя между тези 2 модела :
http://www.iiyama-bg.com/product.php?lang=bul&id=H481S-B6S
или
http://www.wnetbg.com/index.php?main_page=product_info&products_id=8350

Гложди ме както винаги чувството да не се мина :oops: LG е на по атрактивна цена и освен това не е нищо особено като търсене и намиране, най- вероятно ще е с някаква интерполираща врътка , ама пък за Джапанезе и особенно с тази фирма не съм видял някой току така да се ебава :wink: Някой да посъветва нещо , а ако има и наблюдения конкретни - по добре , приемам всякакви коментарии защото обърне ли се каруцата после пътища много ...

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 16 дек 2007 20:04

фактора милисекунди го забрави като решаващ - досега не съм виждал монитор, който да "размазва" образа при игри... поне последните 3 години :wink:

ЛГ-то е читаво, но лично аз бих си взел за почти същите пари 20.1" wide screen Asus:wink: или за малко повече пари (цена като iiyama)22" wide screen LG

П.П. Посочените цени са без ДДС.
П.П.П. По-новите игри ще стават все по-широкоекранно-френдли :wink: а все пак, предполагам, че монитора не си го сменяш всяка година, така че заложи на широкоекранен модел :wink:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Нед 16 дек 2007 20:09

Откакто преди десет години се сблъсках с про серията на iiyama за пръв път.....от тогава аз друг монитор няма да си купя никога ....... най вероятно няма да има разлика между доста по скъпата iiyama и lg-то по отношение на качеството и параметрите ...но за мен въпроса е принципен :) ...съгласен съм да заложиш на 16:9

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Нед 16 дек 2007 20:18

Tyan написа:Откакто преди десет години се сблъсках с про серията на iiyama за пръв път.....от тогава аз друг монитор няма да си купя никога ....... най вероятно няма да има разлика между доста по скъпата iiyama и lg-то по отношение на качеството и параметрите ...но за мен въпроса е принципен :) ...съгласен съм да заложиш на 16:9

Някакво мнение за ейзо? И някакво сравнение м/у ейзо и яма, кои са по-добри, ако мога така да се изразя? :)

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Нед 16 дек 2007 20:24

а някакво сръвнение между бойнг 757 и еърбъс а330 ? кое е по добро ...? между две фирми специализирани в high end маркета как се решава коя е по добра?

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 16 дек 2007 20:26

колега emohrisstov, има много модели на всяка една марка и в зависимост от кои модели се сравняват, може да има и Benq по-добър ор Iiyama или Eizo примерно :wink: Така че трябва да се сравняват конкретни модели. Както може да се каже, че Голф Р32 е по-добър от Мерцесес А класа, независимо, че марката Мерцедес е символ на лукс и високо качество :idea:

Иначе реално погледнато, големите производители на TFT дизплеи са Benq (около 60% от световния пазар на панели), LG и Samsung със сравнително равен дял си поделят общо около 30% и останалото се пада на NEC; Sony и може би пропускам някой ... и честно казано, аз повече имам вяра на тези 5 компании, отколкото на останалите производители :wink:

Последна промяна от musura на Нед 16 дек 2007 20:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Нед 16 дек 2007 20:27

то мерцедес бенц доставя двигателите на санг йанг ама нещо кайрона не ме блазни :twisted:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 16 дек 2007 20:30

Tyan написа:то мерцедес бенц доставя двигателите на санг йанг ама нещо кайрона не ме блазни :twisted:

Точно казано :wink: Двигателите обаче кефят нали (мерцедес) :) И с мониторите е така, Iiyama и Eizo не правят матрици, а са с "двигатели" примерно на Самсунг и ЛГ :) Лично аз за хайенд бих избрал NEC - имат убийствени монитори, а в средния клас LG и Samsung също имат трепач неща, които за съжаление са рядкост в БГ, понеже тук се харчат само "евтинджос" сторките и от там се създава впечатление, че са кофти марки, а те не са кофти, просто тук се продават масово най-тъпите им модели.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Нед 16 дек 2007 20:35

което за съжаление важи за всичко ...за не много повече пари има направо чудеса ама масово се зареждат най-евтините неща ....... :) и ако искаш нещо специално чакаш с месеци и се вняса по една бройка и цената вече отлита в космоса........

П.С. Това е много добро .....

http://accessories.us.dell.com/sna/prod ... u=320-5647

но е $737.00 в България :) и това без ДДС .... :)

Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

Мнениеот didodi » Нед 16 дек 2007 21:05

Е то и 42" лсд телевизор и той ще върши работа :lol: но нека незабравяме че след големия монитор идва и голямата видео карта :twisted: . От няколко дни съм с този 200vw (и монитора ми е фауве даже) та всичко хубаво но за да си играя игрите на 1680х1050 ми трябва 8800 , защото мойто 8600ГТ се задъхва :evil:
Изображение

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Нед 16 дек 2007 21:12

принципно сте прави .... обаче какво да кажем за свойството на LCD да бачка свястно само в една резолюция ..... а за игрите - добре , ама някак си ми е гадно да ми се разхождат типове с пушка и яйца вместо глави :wink: ама това е друг въпрос.... Мисля , че по скъпите модели имат какво да предложат, ама пусто как да се дадат парите :oops: Идеята на темата беше някой да ми даде разумно обяснение , че LG то не е по лошо от iiyama ...защото аз много ценя качествените производители и предпочитам ( по принцип) по елементарно надеждно устройство от правилен производител от претъпкано с екстри неизвестно устройство .... макар че традициите не са това което са .... за Еizo - няма какво да се говори - те както винаги са върха на сладоледа , ама с тези PVA матрици ( малко бавнички ) става за всичко , ама за игри ...може би ...
:roll:
за iiyama освен друго и самото име звучи някак си гъзарско :lol: :lol: LG eeeeeeeeee ..ЪЪ ..LG като LG :wink:

Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

Мнениеот didodi » Нед 16 дек 2007 21:35

LG и iiyama нямат нищо общо освен че са монитори :) , ако това ще те оспокои LG и Philips си правят заедно дисплеите :wink: тоест разликата е в елекрониката между тях.

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Нед 16 дек 2007 22:01

Може би след година производителите ще спрат да произвеждат 4:3 монитори и ще минат на 16:10 и даже по широкоекранни. Защо ли, ами защото им е по-евтино да режат такива екрани. Постига се по голям рандеман, пък и развитието върви натам. Следователно производителите на игри и друг софтуер ще се съобразяват с това и ще предлагат продукти съвместими с тези формати. Така че моят съвет е вземи широкоекранен монитор. А пък за марки, май само NEC не съм виждал проблемен или с изгорели пиксели. (говорим от комерс марките Samsung, Benq(също много добри), LG, ASUS, Acer и т.н.).
П.П.
Дочувам някакви слухове че Pioneer купили NEC, ако някой има инфо да казва.
Поздрави и успех с покупката

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Нед 16 дек 2007 22:06

Добре де , ама какво да правя аз сега ! Знам , че всичко се пъха на широкоекранни , то е достатъчно да разгледаш какво се предлага , ама какво да правим тогава с стария софт ? Иди разбери ...кой ли да ти каже :evil:

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Нед 16 дек 2007 22:33

Колега, и аз поради финансови причини взех монитор с TN матрица - ето този - ViewSonic VA1903wb
Да ти кажа за парите си бих казал, че е перфектен, стига да имаше DVI. Ако липсата му не те притеснява отиди го виж на живо, според мен си заслужава, а и ViewSonic си е марка - имам 17 инчов ViewSonic PT775 производство 1997 година и досега не е мръднал, убиец е.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”