Компютърни магазини: дискусия - София

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Компютърни магазини: дискусия - София

Мнениеот StS » Нед 23 дек 2007 18:54

Имам един въпрос към всички Вас които сте закупили свойте компютри в последните 2 години.. Тъй като в последно време се нароиха страшно много фирми (за София става въпрос) който продават конфигурации и всичко останало въобще за компютрите, кои от тях имат най-ниски цени и най-добър избор от компонети. Т.е нека класираме фирмите по :
1. Цена
2. Качество+гаранция.
3. Голям избор на компоненти.
4. и т.н
Въпроса се поражда от това че с едни колеги скоро ще си купуваме компютри и искаме да видим какво ще кажете като впечатления от големите фирми в София.
Предполагам темата ще е интересна и за други хора тъй като не е лесно да си купиш компютър в днешно време..лесно е за тези които не разбират обикновено отиват в първата срещната фирма казват : искам РС и готово...

П : После може да си добавиме анкета ако се очертаят няколко по - сериозни фирми :wink:
mod edit: vasstop
не се пише компютАр колега...

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Нед 23 дек 2007 19:00

http://www.stantek.com/

Аз съм много доволен от тази фирма! Каквито и части да съм си взимал винаги са били на много добри цени и с поне 2-3 години гаранция ;) Всички мой познати си пазаруват от там и никога не са се оплакали. Разгледай цените и ги сравни с другите фирми! По отношение на гаранцията винаги са били точни. Успех!

Потребителски аватар
pafaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pafaka » Нед 23 дек 2007 20:07

http://jarcomputers.bg/

от тези съм най-доволен !

scruc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scruc » Нед 23 дек 2007 20:11

http://www.maxpro-ltd.com/news.htm

Аз май месец си взех от тях частите за новата машина , много съм доволен от цените
и доколкото знам те май пазаруват от STANTEK.

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Нед 23 дек 2007 20:18

pafaka написа:http://jarcomputers.bg/

от тези съм най-доволен !

За в София не знам как са от жар ама в Перник са много зле,много съм разочарован :evil:

Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Нед 23 дек 2007 21:11

http://computeroffice.bg/ - това са Бараби Блус Бенд под прикритие ;)

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пон 24 дек 2007 1:04

http://www.jmt.bg/

Аз си взех моя от тук. Доволен съм по принцип а и един познат работи там и ако има въпрос все пак помага. А според мен цените не са им ужасно зле

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 24 дек 2007 1:47

според мен, абсолютно няма да придобиеш никаква представа за пазара в София от тази тема. Само за справка, в Сливен са поне 30 фирми за компютри, предполагам, че в София са поне 600 :idea: Невъзможно е да събереш мнения за всички :idea:

Имай предвид, че гаранцията на компонентите се дава от производителите и нормално да е 24 месеца и повече, независимо от коя точно фирма купуваш стоката...

А що се отнася до водещите производители в световен мащаб, там вече е дръга тема, ама няма нищо общо с фирмите в София.

Цените на определени компоненети можеш лесно да откриеш на сайтовете на големите дистрибутори - Асбис, Мост компютърс, Солитрон, Ресет, Вали, Стемо и т.н. и след като си избереш определени компоненти да провериш най-близката до теб фирма, колко пари ще ти иска да ти сглоби за тази конфигурация.

Защото реално погледнато едни процесор Intel Core2Duo E6550, дали ще го купиш от Жар компютърс или от Стантек си е все един и същ процесор :wink: Същото важи и за останалите компоненти, има си марки, които са водещи и вече е въпрос на удобство, ако щете, от къде точно ще ги купите :wink:

Залагай на "правилните" неща, а кои са правилни, можеш лесно да разбереш по хардуерните форуми (не автомобилните) и то не само бългърските :idea:

Успех с пазаренето :wink:

ciucci_galant
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ciucci_galant » Пон 24 дек 2007 11:08

VooDoo Computers това е моето момче

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пон 24 дек 2007 11:24

Понеже се занимавам изключително много с компютри (както служебно така и в свободното време) ще споделя моите впечатления:
1. Мост - скъпи са.
2. Жар - също са скъпи.
3. Плесио - изключително скъпи и с отвратително отношение. Там се преебах жестоко с купуването на три лаптопа "HP" за офиса.
4. Мултирама - също доста скъпи, но пък имат голям избор от към лаптопи.

В последно време лично аз не съм си купил нито един компонент на реалната му пазарна цена. Ползвам разни отстъпки и вратички.

За краен клиент мога да препоръчам Reset. От тях винаги съм оставал с добри впечатления. Имам и поглед върху сервизното им обслужване. Като се замисля това е единствената фирма за компютри с която не съм имал проблем.

abcd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот abcd » Пон 24 дек 2007 11:56

Въпрос към познавачите на пазара: какво бихте казали на човек, който е решил да си купи лаптоп от Метро?

Потребителски аватар
jbussines
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jbussines » Пон 24 дек 2007 11:56

Most & Stantek - Са добри и големи фирми.Цена ,качество и гаранция е на ниво ,но отношението към частни клиенти така да се каже е лошо.

Въпрос към познавачите на пазара: какво бихте казали на човек, който е решил да си купи лаптоп от Метро?

Недей - Но може да пробваш със Технополис или Техномаркет ако не ти се занимава с компютърни фирми.

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Пон 24 дек 2007 12:20

jbussines написа:Most & Stantek - Са добри и големи фирми.Цена ,качество и гаранция е на ниво ,но отношението към частни клиенти така да се каже е лошо.

Недей - Но може да пробваш със Технополис или Техномаркет ако не ти се занимава с компютърни фирми.

Най добре е да търсиш фирми вносители. Там цените са най-задоволителни. Метро, Технополис, Техномаркет... там ще те напомпат.
Например Плесио са вносител на HP лаптопи. Reset на ASUS. Цените на тези места са най-удовлетворителни.

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Пон 24 дек 2007 12:55

НЕ купувай от места като Метро, Технополис... лично впечатление че поне ПК купене от там най-често са с лошо сглобяване (примерно не закачен кабел на ИДЕ?!, или неотваряща се вратичка на двд-то), или с някой компонент който е морално остарял...
Не знам, но с такива компютри съм имал най-много и странни проблеми.
За преносими - погледни Дел. Май те са единствената фирма (вносител са Импекс ако не се лъжа) предлагащи 3г гаранция на всичките си модели.

Ако се търси качество и гаранция - Пърси. Който е пазарувал от тях и му се е налагало да ходи гаранционно знае за какво говоря.
Момчетата от hardwarebg.com също са точни.

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Пон 24 дек 2007 13:00

От Пърси имам впечатления само относно сървърите им. Наистина за сървър не бих се доверил на друга фирма :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”