Иде реч за следното - трябват ми курс по топлогия на мрежи,мреожва сигурост и т.н. за групичка от около 3-5 човека.Желателно е да включва в себе си неща като wireless системи,видове и типове антени и т.н..
Общо взето са ми ясни нещата ама друго си е да минем едно курсче понеже с това се занимаваме все пак.Ако дават и някакъв сертификат все пак още по-добре.
Благодаря предварително!
Търся си курсове за комп.мрежи ама...нема :(
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Е нямам представа. Не съм го пробвал. Мненията на познати и приятели са противоречиви, но това е единственият специализиран курс в тази област за който се сещам.
Някои хора са много доволни, други пък не са защото изисква базова подготовка и някакво познаване на английски...
Познавам хора които се хвърлиха на курса само защото е CISCO и било престижно. Само си дадоха парите...
Познавам и колеги IT които го изкараха заради сертификацията и от тях чувам добри отзиви.
В крайна сметка всеки сам си преценява
Ако се записвате на курс защото си нямате друга работа и самият Кевин Митник да ви преподава пак нищо няма да научите
Някои хора са много доволни, други пък не са защото изисква базова подготовка и някакво познаване на английски...
Познавам хора които се хвърлиха на курса само защото е CISCO и било престижно. Само си дадоха парите...
Познавам и колеги IT които го изкараха заради сертификацията и от тях чувам добри отзиви.
В крайна сметка всеки сам си преценява

Ако се записвате на курс защото си нямате друга работа и самият Кевин Митник да ви преподава пак нищо няма да научите

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Аз там съм пробвал...не е много лошо ама искат мнооого парички за тестовете след част от обучението.Иначе наистина доста неща се научават ама предимно преподават не толкова теория колкото обучение за работа с тяхните устройства и по-общи теоретични знания колкото да не е без хич.А техника на cisco почти не се ползва на BG пазара заради цените и масовите клиенти предпочитат по-нисък клас техника.Мен ме интересуват повече теоретичните неща отколкото работата с утройствата.Да кажем какви видове wireless антени съществъват,коя с какво е по-добра от друга като типове,коя за какво е удачна и за какво не е.Какви видове системи и типове криптировка се използват.Различни типове LAN мрежи от гледна точка на тип кабел,активни устройства и т.н.
Доста разширен кръг от информация макар и не задълбочена в конкретна тема.При cisco-то разискват принципно мрежите ама само като понятия и останалото е конкретно вече за дадени устройства (как е администрира,използва и т.н. което не ми е достатъчно ползено в моя случай).
Все пак Благодаря!
Доста разширен кръг от информация макар и не задълбочена в конкретна тема.При cisco-то разискват принципно мрежите ама само като понятия и останалото е конкретно вече за дадени устройства (как е администрира,използва и т.н. което не ми е достатъчно ползено в моя случай).
Все пак Благодаря!
- maniak
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако си съвсем начинаещ ето това е добро начало:
http://zamunda.net/details.php?id=107798
В замундата има още и книга за wireless.
А ето и малко безплатни cisco ресурси:
http://zamunda.net/browse.php?search=cisco&cat=0&incldead=1
Успех!
Иначе не съм чувал друг освем Cisco да прави курсове и да издава смислен сертификат.
http://zamunda.net/details.php?id=107798
В замундата има още и книга за wireless.
А ето и малко безплатни cisco ресурси:
http://zamunda.net/browse.php?search=cisco&cat=0&incldead=1
Успех!
Иначе не съм чувал друг освем Cisco да прави курсове и да издава смислен сертификат.
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
За съжаление и аз не намирам друго освен Cisco. Предполагам останалото се преподава само в конкретни специалности във вузовете.
Мога само да те посъветвам да потърсиш помощ и консултация от едни мои приятели в тази област:
http://www.icentres.eu/
Предполагам ако не друго то поне могат да те насочат правилно.
Успех
Мога само да те посъветвам да потърсиш помощ и консултация от едни мои приятели в тази област:
http://www.icentres.eu/
Предполагам ако не друго то поне могат да те насочат правилно.
Успех

- batetony67
- Автомобил: VW Beetle
- Двигател: CU 1980
- Контакти:
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Имам всичките семестри на cisco на пдф-и но мисля че чак на 28-ми ще мога да се добера до компа на работа (всичко съм филтрирал и немога да вляза
) и ще ти ги пратя стига да дадеш мейл на лични примерно да ти пратя линк къде ще ги качвам.. те са точно 6 глави.. и се учи лесно.. пробвай.. CCNA става дума

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
batetony67 написа:Опитай във фирма Рейкон, мисля, че имат страница в нета.
Работя в тясно сътрудничество с тях - тотален отказ както и от Елко Стар (правят антени).
Иначе не съм начинаещ ама ми трябва нещо по-задълбочено с цел да знам какво е най-удачно да ползвам в дадена ситуация.
За книги и аз имам една ама не е много подробна.
Благодаря все пак!
- batetony67
- Автомобил: VW Beetle
- Двигател: CU 1980
- Контакти:
- i_cenov
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм карал Сиско академията, остана ми един семестър, но все нямам време.
Аз останах много доволен. Поне преподавателите които ми се паднаха бяха млади, с опит, а не само на теория. Водеха курсовете много добре, отговаряха на много странични въпроси и ставаше добър лаф с тях.
Вярно, че се набляга главно на Сиско устройствата, но ако схванете логиката, ще се оправите и с други такива. Стандартите са еднакви за всички, и се спазват от всички, не само от Сиско производителите.
Колкото за парите - Е никой няма да ви преподава за 50лв! То само една книга струва толкова. Апаратурата в залите е от порядъка на хиляди долари все пак. А и като цяло курсовете в IT областта са доста пари, независимо за какво става дума.
Аз останах много доволен. Поне преподавателите които ми се паднаха бяха млади, с опит, а не само на теория. Водеха курсовете много добре, отговаряха на много странични въпроси и ставаше добър лаф с тях.
Вярно, че се набляга главно на Сиско устройствата, но ако схванете логиката, ще се оправите и с други такива. Стандартите са еднакви за всички, и се спазват от всички, не само от Сиско производителите.
Колкото за парите - Е никой няма да ви преподава за 50лв! То само една книга струва толкова. Апаратурата в залите е от порядъка на хиляди долари все пак. А и като цяло курсовете в IT областта са доста пари, независимо за какво става дума.
- Junior
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Търся си курсове за комп.мрежи ама...нема :(
zfa159 написа:Иде реч за следното - трябват ми курс по топлогия на мрежи,мреожва сигурост и т.н. за групичка от около 3-5 човека.Желателно е да включва в себе си неща като wireless системи,видове и типове антени и т.н..
Общо взето са ми ясни нещата ама друго си е да минем едно курсче понеже с това се занимаваме все пак.Ако дават и някакъв сертификат все пак още по-добре.
Благодаря предварително!
Вуйче ... разгледай тук ! http://zamunda.pomagalo.com/informatika
само, че ти трябва регистрация .. която можеш да вземеш от някой френд

Върни се в “ОФФ-Топик - други”