Wireless помощ - връзка AP->Лаптоп

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
galaboff
Автомобил:
Двигател:

Wireless помощ - връзка AP->Лаптоп

Мнениеот galaboff » Съб 05 яну 2008 11:33

Здравейте колеги :)
Опитах се да пусна безжична връзка между кабелна такава и лаптопа си, но не успях, или по-точно частично успях, но връзката се разпада за 5мин при добър обхват... Та ето подробностите :
Разполагам с Аксес Пойнт D-Link DWL-700AP, поддържащ Access Point и Repeater Mode (емулация на този аксес пойнт : http://support.dlink.com/emulators/dwlg ... izard.html ) . От другата страна - лаптоп с PCMCIA Wireless карта D-Link DWL-G630. Кабелната връзка е от Лан доставчик, дал ми един IP адрес (опитвам да ги свържа без рутер).
Опитах да направя Аксес пойнт-а в Repeater mode, но така от лаптопа не го виждам, а от самия вече Repeater някак не става връзката към лаптопа, въпреки, че Repeater-a вижда компютъра в Site Servey.
Зарязах този вариант и се опитах да ги вържа като Аксес Пойнт към wireless карта (клиент), самоче там проблема е с 1-ния IP дрес според мен. Откъм LAN порта на Аксес Пойнт-а съм задал настройките на доставчика, след това има опция за DHCP, но понеже не е рутер - то е с IP-ta от същата мрежа...а аз имам 1 само. Откъм wireless картата съм задал същото това IP на доставчика и връзката работи - за 5мин и после я няма, при положение, че сигнала е на 100%... Възможно е да се дължи на IP конфликт между аксес пойнт-а и уайърлес картата, нямам идея, досега съм връзвал само уайърлес рутер към уайърлес карта и така е лесно с IP-тата...
Въпросът ми е как да направя читава връзка със съществуващите устройства ? Дали да поискам от доставчика още едно IP без Интернет, само да има IP от същата мрежа на Аксес пойнт-а ? Дали ако сложа на Аксес пойнт-а IP т друга мрежа,а на картата IP-то на доставчика ще работи ?

Благодаря предварително за отговорите, дано сте разбрали питанията ми :)

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Съб 05 яну 2008 11:40

ами по спомени,трябва да дадеш различно ИП от рутера :wink: :roll:

Потребителски аватар
galaboff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galaboff » Съб 05 яну 2008 11:56

то не е рутер,а обикновен аксес пойнт...това е грижата...

под различно IP имаш в предвид от същата мрежа или от произволна друга ? Дали ще се вържат и ще има нет ако примерно Аксес пойнт-а е 192.168.0.1, а уайърлес картата 10.10.0.32 (IP-то от доставчика) ?

Потребителски аватар
Plarol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plarol » Съб 05 яну 2008 12:11

Пробвай така, слагаш някакво IP на APто само за достъп, примерно 192.168.10.20 да е различно от реалното и като мрежа, след това хакваш LANа в APто а на лаптопа си слагаш реалното IP и требва да работи

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Съб 05 яну 2008 12:12

ех,изпревариха ме :roll:

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Съб 05 яну 2008 12:26

Обади се (свържи се) с някой разбирач и му дай достъп до рутера от мрежата да влезне и да ти го настрои дистанционно :)

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Съб 05 яну 2008 13:13

Според моeто скромно мнение операцията е обречена на неуспех:

Repeater: Select this option to use the DWL-700AP to extend the reach of a remote
AP
by repeating the signal.
Remote AP MAC: Input the MAC Address of the remote AP that will have its
range extended by the DWL-700AP.
Site Survey: Click the Site Survey button to select a remote AP that you wish
to repeat.

В твоя сценарии имаш промяна на транспортната медия, сиреч от кабел към wlan. Аксес поинта може да repeat-не сигнала само на друго устройство от същия вид, сиреч друг АП.

В твоя случай ти трябва рутер (евтино) или bridge (скъпо).

П.С. Поне можеше да напишеш, че менюто за repeater mode го няма в симулатора в интернет :lol:

>Цък<

Потребителски аватар
galaboff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galaboff » Нед 06 яну 2008 17:40

Нищо не помогна, благодаря ви много все пак :) От доставчика, който ползвам се направиха на хитри и не искаха да ми дадат второ IP от тяхната мрежа за проба - нямали 2 свободни IP-та от една клас С мрежа...:))) Между другото не знаех че цените са се сринали толкова тотално, но обикновен кабелен рутер е на цената от 33лв в Мост и ще взема да сложа един такъв преди АР-то, който да NAT-ва със статични адреси, ще бодна на АР-то един от подмрежата и един на безжичната карта и всичко ще е ок, връзката ще е АР-АР клиент.
Отново благодаря за отговорите :) :beer

Върни се в “ОФФ-Топик - други”