Опитах се да пусна безжична връзка между кабелна такава и лаптопа си, но не успях, или по-точно частично успях, но връзката се разпада за 5мин при добър обхват... Та ето подробностите :
Разполагам с Аксес Пойнт D-Link DWL-700AP, поддържащ Access Point и Repeater Mode (емулация на този аксес пойнт : http://support.dlink.com/emulators/dwlg ... izard.html ) . От другата страна - лаптоп с PCMCIA Wireless карта D-Link DWL-G630. Кабелната връзка е от Лан доставчик, дал ми един IP адрес (опитвам да ги свържа без рутер).
Опитах да направя Аксес пойнт-а в Repeater mode, но така от лаптопа не го виждам, а от самия вече Repeater някак не става връзката към лаптопа, въпреки, че Repeater-a вижда компютъра в Site Servey.
Зарязах този вариант и се опитах да ги вържа като Аксес Пойнт към wireless карта (клиент), самоче там проблема е с 1-ния IP дрес според мен. Откъм LAN порта на Аксес Пойнт-а съм задал настройките на доставчика, след това има опция за DHCP, но понеже не е рутер - то е с IP-ta от същата мрежа...а аз имам 1 само. Откъм wireless картата съм задал същото това IP на доставчика и връзката работи - за 5мин и после я няма, при положение, че сигнала е на 100%... Възможно е да се дължи на IP конфликт между аксес пойнт-а и уайърлес картата, нямам идея, досега съм връзвал само уайърлес рутер към уайърлес карта и така е лесно с IP-тата...
Въпросът ми е как да направя читава връзка със съществуващите устройства ? Дали да поискам от доставчика още едно IP без Интернет, само да има IP от същата мрежа на Аксес пойнт-а ? Дали ако сложа на Аксес пойнт-а IP т друга мрежа,а на картата IP-то на доставчика ще работи ?
Благодаря предварително за отговорите, дано сте разбрали питанията ми