налага ми се да сменя адреса на ЕДИНСТВЕНИЯ домейн контролер , трябва да иде в друга мрежа
192.168.1.х да иде 192.168.5.х
процедурата ми е ясна, че след като сменя адреа сменям Preffered DNS да е новия адрес на сървъра,
след това трия записа от forward lookup зоната
флъшвам днс-а, и го рестартвам , след което давам регистриране от промпт
това съм го правил , но когато се сменя целия събнет, възможно ли да изникне някакъв друг проблем
Ще се налага ли ново джойнване на машините в домейна?
имам system state backup, но не ми се ще да си играя напразно. Трябва да стане бързо и безболезнено, доколкото е възможно
цялата тая работа я правя, защото не искам да чакам БТК да ми сменят адреса на ADSL модема , ако имах парола щех да си го направя сам.
Малко бързo питане за смяна на ИП на домейн контролер
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Божков
- Автомобил:
- Двигател:
Ми не помня подробности, но си мислех, че Microsoft обикновено решават всички неща с техните си протоколи и TCP-то е просто една алтернатива. Специално за джойнването ми се струва, че няма логика да те карат да го правиш наново. Все пак домейна си има "вътрешно" име (по NetBEUI или еди какъв си протокол, в смисъл че е DOMAIN1 примерно, а не domain1.vn.firmata-ni.com). Като си джойнваш компютъра получаваш някакви сертификати от домейн контролера, с които джойннатия комп му има доверие. И съответно домейн контролера придобива същото доверие. В случая смяната на IP-то му не променя нищо съществено.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”