Жужащо зарядно на лаптоп

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Жужащо зарядно на лаптоп

Мнениеот connor cane » Пон 07 яну 2008 11:30

значи, колеги, въпросът е следния: от какво, по дяволите, може да жужи зарядно на лаптоп - машинката е чисто нова - на 10-тина дена. отвътре се чува звук все едно има щурче или нещо такова в него.
преди малко отидох в сервиза и ми го смениха с 300 зора - първоначално искаха да го оставям за ремонт - къде бе, вуйчовци, няма 100 пъти да ходя до Дианабад за 1 зарядно - извадиха от друг лаптоп и ми го подмениха.
съвет от мен, ако трябва да се разправяте с подобни неща - търсете си правата докрай, не оставяйте някакви служители да ви мотаят. ако все пак го направят - търсите шефа им и най-културно обяснявате, че като потребител можете да подадете оплакване на 1000 места така, че да им направите най-лошата антиреклама, която могат да си представят.
та - от какво е било това жужене - зарядното не загряваше - и можеше ли след време да се изгори в следствие на това.? :idea: :arrow: :roll: :wink: :019:

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Пон 07 яну 2008 11:34

:lol: кво ти пука нали са ти го сменили:)

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 07 яну 2008 11:37

било е настроено романтично-еротично mhihi

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 07 яну 2008 11:38

Честота на импулсния траф под 18 килохерца и се чува, може да се смята за козметичен дефект, то и другото се чува ама от кучетата :)
Едвали е проектирано да жужи, така че добре че си го сменил.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пон 07 яну 2008 12:03

L&R написа:Честота на импулсния траф под 18 килохерца и се чува, може да се смята за козметичен дефект, то и другото се чува ама от кучетата :)

със сигурност не е проетирано да издава звуци. то може и да не се забележи - ако е в офис или нещо такова, но аз съм си го инсталирал в спалнята, и през нощта ме дразнеше.
значи козметичен дефект - можеше ли да почне да грее и евентуално да изгори по някое време? :D :arrow: :wink:

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пон 07 яну 2008 12:03

Да не е звук все едно дава на късо някъде ?

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пон 07 яну 2008 12:12

Vizor написа:Да не е звук все едно дава на късо някъде ?

е то ако даваше на късо, нямаше да зарежда може би. май наистина е било от трафчето - козметично или не, аз съм си платил за напълно изправен лаптоп!
затова и пуснах темата - стане ли нещо такова, трябва да си търсим правата докрай! сменят и толкоз - хич да не се правят на луди - отначало искаха да им го оставям за ремонт - как пък не. предполагам, че може даже въобще да не го ремонтират, а направо да го пробутат на някой друг, който да не обърне внимание. :074: :059: :beat_butt2

Потребителски аватар
Tougi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tougi » Пон 07 яну 2008 12:49

L&R написа:Честота на импулсния траф под 18 килохерца и се чува, може да се смята за козметичен дефект, то и другото се чува ама от кучетата :)

Правилно. Трансформатора не е стегнат добре и зради това вибрира. Не е опасно, ама си е неприятно. Лекува се с малко лепило, но защо да го прави потребителя, когато си е фабричен дефект...

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 07 яну 2008 13:17

Tougi написа:Лекува се с малко лепило, ...

По-скоро нитроцелулозен лак.
Пиша го, защото решението е ефикасно за всички цвъртящи трансформатори.. А иначе аз веднъж, като нямах лак под ръка, си залях един подобен траф с блажна боя! :lol: Бяла!
Стана раб'тата ;)

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пон 07 яну 2008 14:21

radotom написа:
Tougi написа:Лекува се с малко лепило, ...

По-скоро нитроцелулозен лак.
Пиша го, защото решението е ефикасно за всички цвъртящи трансформатори.. А иначе аз веднъж, като нямах лак под ръка, си залях един подобен траф с блажна боя! :lol: Бяла!
Стана раб'тата ;)

блажна боя - евала :bowdown :bowdown :bowdown
сега като го гледам това адаптерче, ми то не може да се разглобява - като капсуловано е....значи - а се прецака - хвърляш и толкоз - ово е стандарт :lol:. тва в китай, от където идва, сигурно струва 5 цента - не си струва да се ремонтира. :mrgreen: :dance:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”