Върти се идея за протест - цени на горивата - какво мислите?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
allex_max
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Върти се идея за протест - цени на горивата - какво мислите?

Мнениеот allex_max » Вто 08 яну 2008 17:29

В АУДИ форума се завъртя идея за протест срещу високите цени на горивата и държавната политика къмвсе по-високи акцизи - споделете вашето мнение и дали сте склонни да подкрепим евентоално протестно действие като един от големите автоклубове ...

... написа:Къде и кога, ще решим най-лесно - ще агитираме и другите клубове и ще се съберем ... по важното е КАКВО ЩЕ ИСКАМЕ ....

Нека тези от вас, които знаят колко е акциза на горивата, имаме ли европейски задължения да ги държим на такова ниво като държавна политика или можем по собствено усмотрение да ги понижим подобно на Холандия например.

Ако има такива сред съфорумците, които са близо до горивния бизнес - нека споделят ... ясно е че световните цени се качват, но ние можем да себорим с акцизите ДДС-то и др.

Давайте и предложения как бихме могли да си формулираме исканията - твърдо но разумно ... мисля че едно голямо писмо спредупреждение за протестни действия би възбудило реакция както у медиите, така и у управляващите - т.нр. "ведомства" и при негативна реакция от тяхна страна можем да задействаме и физически протест, като на своя страна можем да привлечем Такситата - добре организирани са и ще са от полза ...

Имате ли други идеи?!

Поздрави

Алекс

Ето темата там ... http://audibg.com/index.php?showtopic=32949&st=20&start=20

Вие какво мислите?

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 08 яну 2008 17:31

идете пред буш да протестирате....изчисли колко е един барел /95 долара/...сложи обработка....труд....транспорт....печалба....и цената излиза около 1.70....останалото са такси и акцизи....няма мегдан на къде да го бутаме...

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Вто 08 яну 2008 17:35

Mине се не мине месъщ и тая идея се разжда отново. Първата такава май беше при 0,87лв/литър :lol:

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Вто 08 яну 2008 17:45

scuba написа:Mине се не мине месъщ и тая идея се разжда отново. Първата такава май беше при 0,87лв/литър :lol:

Ами много ми беше скъпо тогава..........мислех и аз да протестирам, амам си викам, техората с десетки хиляди измират по войните, аз ще се оплаквам

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Вто 08 яну 2008 17:57

Щом е да се развали удобството на на бездействащите политици аз съм за,обаче съм скептично настроен.Досега всеки опит за зараждане на гражданско общество е умирал в зародиш.

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

КА

Мнениеот lozan67 » Вто 08 яну 2008 18:25

Какво гражданско общество, като сме си само селянчета в тая държава. :D

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 08 яну 2008 18:31

ей ся ше ви сечат темата :lol:
но все пак!и да се организира такова нещо,какъв очаквате да е ефекта?
аз бих се зарадвал ако даже ни обърнат внимание камо ли да смъкнат цената с 0.5 стотинки

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Вто 08 яну 2008 18:47

maks написа:Щом е да се развали удобството на на бездействащите политици аз съм за,обаче съм скептично настроен.Досега всеки опит за зараждане на гражданско общество е умирал в зародиш.

И аз съм за, защото поичвете в парламента се оправиха и си вдигнаха заплатите ( на фона на обяснението, че повишението на учителските заплати ще доведе до инфлация :shock ), могат и за 10лв. литър да си сипят, но обикновенните хора.... както винаги кучета ги яли :evil:

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 08 яну 2008 18:57

Ей пак колегите от АУДИ форума организират всичко :) Браво! Но реално погледнато наистина цената няма да падне под 2лв .. поне да направят както в другите държави от ЕС .... нафтата да е по-евтина от бензина. Другото ... навсякъде по Европа цените варират около наще ( т.е. наще около техните :) ) Не е проблем цената на горивата, а заплатите ... Храната също вече е по-скъпа от доста страни членки на ЕС .... казват че има инфлация 7% при нас .. еми кашкавал Витоша скочи с близо 250% .. както и да е. Ако има протест идвам за да може да се съберем повече хора и да покажем че депутатите не управляват качествено държавата. Като толкова всички се оплакват от цените и че не могат да издържат ... абе как седим по 2 часа в задръстване .... :roll: ... Успех с организацията и ако има нещо на лице като дата и час на протест ИДВАМ !

Потребителски аватар
rymo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rymo » Вто 08 яну 2008 19:05

За цените не знам, ама виж за някакъв контрол над качеството съм съгласен...и по-има смисъл някак. Цените са цени и се диктуват в основата си от външния пазар- ако си произвеждахме сами горивата разбирам, но такъв протест срещу цена на горивата ми се струва несериозно начинание...и обречено на неуспех отвсякъде.Качеството, качеството другари!

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Вто 08 яну 2008 19:09

Ми за ддс сме задължени от ЕС , както и за акциза това е минимума които трябваше да достигнем... т.е от тук надолу не можем да мисилим... после идва проблема с 100 $ барел в последно време... и цената на бенизна не може да е по - ниска никак... Сори ама тва е истината.
Иначе не бих подкрепил протести защото аз протестирам срещу задръстванията... всеки се е качил на някаква седемдесе и сто годишна каруца и кара... да ама с 1 млн коли само в София !?? Тъй че по-добре да е по скъп... писнами от задръствания. Тук и магистрала да направим не работят нещата с толкова коли...

Сори колеги ама тва си е моито мнение никого не искам да засегна :!: И не ангажирам никого с него :!:

Потребителски аватар
airjohn
Автомобил: 2020 Skoda Karoq
Двигател:

Мнениеот airjohn » Вто 08 яну 2008 19:21

StS написа: Иначе не бих подкрепил протести защото аз протестирам срещу задръстванията... всеки се е качил на някаква седемдесе и сто годишна каруца и кара... да ама с 1 млн коли само в София !?? Тъй че по-добре да е по скъп... писнами от задръствания. Тук и магистрала да направим не работят нещата с толкова коли...

Най-добре да се забранят за движение в София всички КАРУЦИ произведени преди 2000 г. :twisted:

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Вто 08 яну 2008 19:32

airjohn написа:
StS написа: Иначе не бих подкрепил протести защото аз протестирам срещу задръстванията... всеки се е качил на някаква седемдесе и сто годишна каруца и кара... да ама с 1 млн коли само в София !?? Тъй че по-добре да е по скъп... писнами от задръствания. Тук и магистрала да направим не работят нещата с толкова коли...

Най-добре да се забранят за движение в София всички КАРУЦИ произведени преди 2000 г. :twisted:

А защо не преди 2002 като газарски регистрационен номер стой mhihi
Кой каква кола кара си е негова работа, стига тя да отговаря на общоустановените изисквания за безопасност както за водача, така и за околните :wink: И аз харесвам новите колици (и доста такива съм карал), но това което си ми е легнало на сърцето и го карам с кеф е Jetta 2 :lol

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 08 яну 2008 19:38

Защо преди 2000 година ... задръствания винаги ще има, за мен е по-полезно да извадят от движение старите Жигули, Лади, Москвичи, Каруци ( цигански каруци а не стари коли ). Задръстване има по цел свят, но тия коли са опасни за самите си собственици и за околните. Какво им е на Пасат Б3, Голф 2, Опел Астра, Хонда Сивик и т.н. и т.н. .... освен изваждането на жигулите и темподобни трябва и да затегнат ГТП'то. Друго не трябва да се прави... но се отклоняваме от темата !

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 08 яну 2008 19:47

А ако някой вземе та спре от движение колите с махнат катализатор кво правим? :hmmmm

Върни се в “ОФФ-Топик - други”