ups-каде

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
tsok
Автомобил:
Двигател:

ups-каде

Мнениеот tsok » Сря 12 сеп 2007 22:27

Колеги ,каде в София да си намеря юпс за помпата на парното-имам предвит по -евтин.

Потребителски аватар
Bratt
Drivers wanted
Автомобил: MKII
Двигател: EZhko

Мнениеот Bratt » Чет 13 сеп 2007 8:44

Жар..мисля продаваха некви ARTronic ако не се лъжа...тънкана кинти и срещу 10 кинта махат няква защита за да ти бачка UPS-а докат свършат батериите ;)

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Чет 13 сеп 2007 19:05

аз продавам един UPS с комп и монитор, но мисля, че можем да се разберем само за UPS-а. виж обявата ми в Продава ;)

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 13 сеп 2007 20:54

Не ти трябва колега UPS а преобразувател на напрежение. С UPS а и неговото напрежение с правоъгълна форма помпата набързо ще се запъти към вечните полета.
Търси преубразовател или т.н. трансвертер със близка до синусоида форма на напрежението.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 13 сеп 2007 21:13

kris11 написа:Не ти трябва колега UPS а преобразувател на напрежение. С UPS а и неговото напрежение с правоъгълна форма помпата набързо ще се запъти към вечните полета.
Търси преубразовател или т.н. трансвертер със близка до синусоида форма на напрежението.

:shock :shock :shock

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Re: ups-каде

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 13 сеп 2007 21:18

tsok написа:Колеги ,каде в София да си намеря юпс за помпата на парното-имам предвит по -евтин.

Колега чакам да ми донесат един UPS специално за помпа на печки/ще го нося на тъста/-цената е 170 лева.Като го донесат ще ти щракна снимка и мога да ти поръчам ,но сичко това ще стане в рамките на 2-3 седмици :cry:

Потребителски аватар
KokoBoxer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KokoBoxer » Чет 13 сеп 2007 21:26

От Жар - Артроник ( Lineinteractiv да е) и не е нужно да се набутваш с $ да ти махат защитата-тя изключва ups-a ако товара е малък - просто заедно с помпата включваш и една луминисцентна пура 15-на вата и си готов - хем помпа хем и светло . А ако сложиш вместо 7Аh-я акумулатор един автомобилен - пей сърце цял ден :)

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Чет 13 сеп 2007 22:15

Tyan написа:
kris11 написа:Не ти трябва колега UPS а преобразувател на напрежение. С UPS а и неговото напрежение с правоъгълна форма помпата набързо ще се запъти към вечните полета.

:shock :shock :shock

мда...така си е

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 13 сеп 2007 22:21

в Аргус има едни инветрори Титан - от 12в на 220в - перфектни са, цена около 50-60 лева, но ще ти трябва и акумолатор + зарядно

Потребителски аватар
reinhard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот reinhard » Чет 13 сеп 2007 22:32

Синусоидален UPS е необходим само за помпа с честотно регулиране!!!В противен случай върши работа и обикновен.

Потребителски аватар
koew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koew » Съб 12 яну 2008 16:06

фирма "INITEL" - Поморие
гарантирани 8 часа по 150W
ползвам го !

Потребителски аватар
Petyoffy
Автомобил: Passat B7
Двигател: CBBF 2012

Мнениеот Petyoffy » Съб 12 яну 2008 18:01

Bratt написа:Жар..мисля продаваха некви ARTronic ако не се лъжа...тънкана кинти и срещу 10 кинта махат няква защита за да ти бачка UPS-а докат свършат батериите ;)
Колега може ли малко инфо как и къде махат тази защита?

musura написа:в Аргус има едни инветрори Титан - от 12в на 220в - перфектни са, цена около 50-60 лева, но ще ти трябва и акумолатор + зарядно
Инверторите наистина са перфектни, но трябва акумулатора да се зарежда отделно, а и превключването трябва да се осигури. При UPS-а няма тези гимнастики, но пък защитата може да ти скъса нервите. Като се "reset'-не UPS-а продължава да захранва помпата.

Потребителски аватар
Plarol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plarol » Нед 13 яну 2008 0:01

Търсиш "Makelsan", Турски,има ги в магазин Електрон, добри са и имаш два варянта:

500VA около 360W с един акумулатор 12V 7Ah
С него помпата на мощност 30W издържа около 45мин

1200VA около 800W с два акумулатора паралелно вързани 12V 7Ah
С него помпата на мощност 30W издържа около 2ч.

Лошото е, че след като се разредят им трябва от 6 до 8ч. за пълен заряд.

Хубавото е, че могат да работят с всякаква мощност, от 0W до maxW и на двата можеш да махнеш малките акумулатори и да изведеш кабели за автомобилен, което е по добър варянт.И в повечето случай се процедира така, понеже зарядния ток на UPSа не превишава 1А ако тока спре за около 1ч. и автомобилния акумулатор е 44Аh(примерно) после спокойно може да го оставиш на заряда на UPSа, но ако спирането е по дълго препоръчително е да дозаредиш акумулатора със зарядно устройство.
Казвам ти тези неща, защото са изпробвани многократно.И не се притеснявай, при авариен режим (на акумулатор) понеже напрежението не е синусоидално (май е трионообразно) от помпата се чува бръмчене, до сега на никой на когото съм сложил такъв UPS не е горяла помпата включително и на мен, а и не съм чувал за такъв случай.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Нед 13 яну 2008 0:06

В Джар поне съм чувал, че имат някакви UPS преработени, специално за ел. мотори.
Нормалният не ти върши работа.. щото както каза колегата по-горе е с правоъгълен сигнал.

затрих адреса на едни добри добичета..
ма кат отида в службата, ще го изкопая... ;)

съществено важно е, да намериш такваз машинка, която ще може да даде 150% овърбуст за около половин сек. за да може нормално да развъри мотора, в случай че е спрял..

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 13 яну 2008 1:15

Plarol написа:Казвам ти тези неща, защото са изпробвани многократно.И не се притеснявай, при авариен режим (на акумулатор) понеже напрежението не е синусоидално (май е трионообразно) от помпата се чува бръмчене, до сега на никой на когото съм сложил такъв UPS не е горяла помпата включително и на мен, а и не съм чувал за такъв случай.

Само се чудя, как са оцеляли самоте UPS-и с тези автомобилни акумолатори... И това, че няма изгорели помпи не е голям критерии, те тепърва ще горят, а и в крайна сметка тока не спира толкова често, обаче въпроса е, ако започне да спира, колко часа ще изкара помпата на такова напрежение... би трябвало да се тества, защото все пак си е бомба със закаснител и лично аз не бих си сложил такова нещо в къщата, дето не го знам ще гръмне ли или няма... все пак само на честна дума "не се притеснявай" няма как да се доверя :wink:

По специализираните магазини за такива техники (парни иснталации, горелки и т.н.) продават и такива истински инвертори с автомобилен акумолатор, които 100% работят и се знае, че няма да прецакат нищо, обаче струват около 150+ лева.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”