Правен проблем - лична карта
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Правен проблем - лична карта
Кои има право по закон да ми снима личната карта ? В банките за щяло и нещяло ми снимат ЛК без да ми дават някаква правна обосновка !
- npu3pak
- Автомобил: VW Passat B6 4Motion
- Двигател:
Re: Правен проблем - лична карта
StS написа:Кои има право по закон да ми снима личната карта ? В банките за щяло и нещяло ми снимат ЛК без да ми дават някаква правна обосновка !
Хубав въпрос!
Какви закони, и спазва ли някой "законите"?
- Green_Madness
- Автомобил:
- Двигател:
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Закон за Защита на Личните Данни:
http://www.bcnl.org/doc.php?DID=346
http://www.bcnl.org/doc.php?DID=346
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
chy написа:Ако въпросната фирма/организация е регистрирана от Комисията за Защита на Личните Данни невиждам никакъв проблем....
Освен това ти питаш дали банка има право-емииии ИМА,брат!
да го кажа така....в коя алинея е написано че могат... и какво като са регистрирани ? искам правно да се обосновеш с закона ...
Колега,както си видял от профила ми-аз не съм адвокат...за по-голяма конкретност,допитай се до такъв.Тук има няколко,които биха ти помогнали повече от мен!
Ще си позволя да цитирам един пасаж от този закон:
11. (нова - ДВ, бр. 103 от 2005 г.) "Трето лице" е физическо или юридическо лице, орган на държавна власт или на местно самоуправление, различен от физическото лице, за което се отнасят данните, от администратора на лични данни, от обработващия лични данни и от лицата, които под прякото ръководство на администратора или обработващия имат право да обработват лични данни.
12. (нова - ДВ, бр. 103 от 2005 г.) "Получател" е физическо или юридическо лице, орган на държавна власт или на местно самоуправление, на когото се разкриват лични данни, независимо дали е трето лице или не. Органите, които могат да получават данни в рамките на конкретно проучване, не се смятат за получатели.
Не го прочетох целия,но щом фирмата е регистрирана като администратор на лични данни...Знам че е дразнещо,но това е един вид сигурност за тези фирми,кметство,банки...все тая!Друг е въпроса,ако злоупотребят с тези лични данни
Ще си позволя да цитирам един пасаж от този закон:
11. (нова - ДВ, бр. 103 от 2005 г.) "Трето лице" е физическо или юридическо лице, орган на държавна власт или на местно самоуправление, различен от физическото лице, за което се отнасят данните, от администратора на лични данни, от обработващия лични данни и от лицата, които под прякото ръководство на администратора или обработващия имат право да обработват лични данни.
12. (нова - ДВ, бр. 103 от 2005 г.) "Получател" е физическо или юридическо лице, орган на държавна власт или на местно самоуправление, на когото се разкриват лични данни, независимо дали е трето лице или не. Органите, които могат да получават данни в рамките на конкретно проучване, не се смятат за получатели.
Не го прочетох целия,но щом фирмата е регистрирана като администратор на лични данни...Знам че е дразнещо,но това е един вид сигурност за тези фирми,кметство,банки...все тая!Друг е въпроса,ако злоупотребят с тези лични данни
Върни се в “ОФФ-Топик - други”