Здравейте!
При посещение в данъчното баща ми бил предупреден, че дължа данък за спрения, но небракуван стар Запорожец. Като порових, попаднах на това :http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?pmenu=3&leftmenu=2
Тълкувам го, че нищо не държа. Сега не зная на какво да вярвам, че то закони и закончета.
Вие имате ли някаква по-точна информация?

Данък на спряна от движение кола
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Има някакви промени в закона (не съм го чел и не знам). Данък се дължи за 2007 и 2008 година за спрени от движение, но небракувани МПС. Миналата седмица и аз плщах данък за спрян от движение преди много години мотопед Балкан Б-50 на баща ми - 10 лв., и 70-ина стотинки лихва - това за 2007 г. За тази година също ще има някакви стотинки лихва - ама ще е ясно след април.
Ако няма да ползваш нещо от ЗАЗ-а, връщай му номерата в КАТ, и го оправяй там както трябва, и си плати - но ще е повече от 10 лв., струва ми се.
Ако няма да ползваш нещо от ЗАЗ-а, връщай му номерата в КАТ, и го оправяй там както трябва, и си плати - но ще е повече от 10 лв., струва ми се.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
От 1 януари 2007г за автомобил спрян от движение си дължиш данък все едно си е в движение.
От данък те освобождава само бракуването. От КАТ като го бракуваш трябва да ти издадат удостоверение и с него и талона на колата в данъчното. Някъде е възможно и да ти поискат и удостоверение за разфасоване на бракувания автомобил от лицензирана за това фирма.
От данък те освобождава само бракуването. От КАТ като го бракуваш трябва да ти издадат удостоверение и с него и талона на колата в данъчното. Някъде е възможно и да ти поискат и удостоверение за разфасоване на бракувания автомобил от лицензирана за това фирма.
- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз и аз патих. Имах една жига едно време(94-95г), и 96г я спрях от движение и толкова до сега. Преди два месеца отивам да плащам даньците на сегашните коли, и опссс имате и една жигула с неплатен даньк, ама чакаи ,ама как,ама туи, ама унуи, няма братко дьлжите даньк, интересното е че за 2007г. само.От колата няма и помен.Казах че сьм е дал за скраб, ами даите каза бележката от фирмата за вторични отпадьци, аз естествено нямам(това става в кат, отидох да я бракувам).Не може да се бракува без тази бележка, или другия вариант е сьс номерата(табелите).А аз нямам нищо, абе пьлен батак, кал.Извикаха някакьв началник та тои ме светна, сега каза отиваш в даньчното плащаш и данька, там на белешката ще излезе номера на рамата, след това отиваш при кварталният ти иказваш че са ти откраднали табелите назад вьв времето, тои ти прави един портокол(може да има и глоба)
,след това сьс този портокол, и бележката за платения даньк се врьщаш в кат и я бракуваме.Така и стана. Сега като ходих в даньчното колата вече не фигурира там.Дано сьм бил полезен с постинга.

- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Бащата имаше една Шкодичка вече модела не го помня- когато я продаде закона не беше такъв какъвто е сега ... беше преди 12г. миналата година се оказа, че дължи данък за всичкото това време .
Спряна от движение кола, с върнати табели и талон в КАТ оказа се че без прехвърляне не може да се отпише от негово име и единствения начин в случай че новия собственик е в нейзвестност е да се впише като бракувана ... тъп закон .
Спряна от движение кола, с върнати табели и талон в КАТ оказа се че без прехвърляне не може да се отпише от негово име и единствения начин в случай че новия собственик е в нейзвестност е да се впише като бракувана ... тъп закон .
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Бащата имаше една Шкодичка вече модела не го помня- когато я продаде закона не беше такъв какъвто е сега ... беше преди 12г. миналата година се оказа, че дължи данък за всичкото това време .
И аз да повдигна темата.Днес ми се случи същата история.
Изменение в ЗАКОНА ми е пуснало в движение(така се изрази служителката) автомобил,който съм бракувал(на талона пише унищожен)
2003г.
ПО това време на спрян от движение автомобил не се плащаше данък и за мен това беше история.
Да ама не -излиза данък за 2007 и 2008 .
Няма да описвам ,как се оправих(благодарение,че пазех всички документи) но ми отне 3 часа и луд скандал.
.
Съвета ми към всички спирали от движение МПСта да си проверят за какво става дума за да се изненадат като мен.
Изменение в ЗАКОНА ми е пуснало в движение(така се изрази служителката) автомобил,който съм бракувал(на талона пише унищожен)
2003г.
ПО това време на спрян от движение автомобил не се плащаше данък и за мен това беше история.
Да ама не -излиза данък за 2007 и 2008 .
Няма да описвам ,как се оправих(благодарение,че пазех всички документи) но ми отне 3 часа и луд скандал.
.
Съвета ми към всички спирали от движение МПСта да си проверят за какво става дума за да се изненадат като мен.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”