Аларма за мазе

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Rumen
Автомобил:
Двигател:

Аларма за мазе

Мнениеот Rumen » Пон 21 яну 2008 16:54

Видях тая тема ама нещо не ми се върза много полезна. Та понеже напоследък много зачестиха набезите по мазетата (а аз там си държа едни отлежяли ракии) - дайте идея за аларма за мазе. Блока е класическа 8 етажна панелка, но мазето така се пада че окабеляване е немислимо. Wireless нщо трябва да се умува, ама да може да преоодолее 3-4 етажа.

Потребителски аватар
ediface
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ediface » Пон 21 яну 2008 16:59

пусни ватре един питбул или ротваилер ма ги драж на тамно :D

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Пон 21 яну 2008 17:00

Румене, може да ти се стори малко странно, че дори и прекалено, но ще споделя какво направи чичо ми на ранчото на село дето ходи само събота и неделя. Значи доста са го крали и човека естествено реши да вземе мерки. Не бяха побоища над бандитите, не беше чудо... НО!!! В един слънчев ден, човечеца реши и си направи механизъм който при отваряне на вратата от човек който не знае за какво иде реч, пълна спринцовка с киселина (не помня каква точно) се изпръсква на височина около 1.8м :twisted: . От тогава никой не му е бутнал нищичко, а единия от апапите има белег на муцунката :twisted:
Грубо е, но явно няма как иначе!!!

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пон 21 яну 2008 17:00

На един офис ми правиха аларма и с някаква джаджа пратиха сигнала до сирена на почти 100 метра. Не знам точно как да ти го обясня - на принципа на паник бутона, самоче вместо да натиснеш копчето импулса от прекъсвача го задейства. Струва към 40 лева някаде и 15тина лева е сирената, не знам какво друго трябва:)

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Пон 21 яну 2008 17:05

Баща ми беше прокарал ток през бравите,през метализирана,уж срещу комари ,мрежа на прозорците.
Предупреди в селската кръчма,че е пуснал ток,и тва е!
Преди майка ми да го навие да го спре,работеше!
И това,че е предупредил,предполагам,помогна да не правим сигански пемикан!А тях много ги е страх от ток,който не знаят от къде минава.

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Пон 21 яну 2008 17:08

Иначе има безжични звънци.Може да се приспособят.Мисля,че има някои с обхват от 80м.
Когато се натисне звънеца-звъни у вас.

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Пон 21 яну 2008 17:27

повишаващ трансформатор и 5 киловолта по дръжката на врата
сирена 120 децибела в случай че отвори
някви пиротехничеки джаджи може...

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Пон 21 яну 2008 17:48

На мен ми се ще нещо по-безшумно да стане някак си. Т.е. копеленцата да не разберат даже какво е станало, да пощуреят от радост, че са докопали съкровището на Маите едва ли не. През това време обаче - завърта се някъде една червена лампа, зачуруликва едно "щурче" ... бригадата се изсипва ... и седи гле'й мача. Веригите и оковите сме ги приготвили вече. Бой, глад и стригане. Без сръбска музика и еб**е, че може да им хареса.

Потребителски аватар
joro_tt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_tt » Пон 21 яну 2008 18:01

Преди се продаваха едни платки. връзваха се към мобилен телефон.
Виждал съм го на Сименс C35. Та когато се затвори(отвори)едни ключе вързано към вратата, телефона автоматично звъни на предварително въведен му номер. Неудобството е че ти трябва някакъв стар (за 20-30лв) телефон съвместим с даденото устройство, който да си стои в мазето и отвреме на време да му зареждаш батерията, или да е постоянно включен в зарядното..
Дръг е въпроса дали има обхват в мазето.
Един приятел на вилата е с такова... работи изпитано

Потребителски аватар
ediface
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ediface » Пон 21 яну 2008 18:23

Колега ти маи има6 хубава ракия отлежала а и все пак това с алармата ми се струва наи уместно поне аз така мисла :)

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Пон 21 яну 2008 18:42

А Румене, може ли преди да решиш и да сложиш каквато и да е аларма да споделиш къде точно ти е мазето :lol: ? Сори за спама, ама след толкова хвалби ми се ще да я опитам тая ракия!

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 21 яну 2008 19:22

колега даи ти спретна една хубава метална врата едностранна с бронировка,към 260 кинта щи излезе... :roll:

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Пон 21 яну 2008 19:53

както каза аларма/автомобилна желателно/ с допълнителен канал ,от вътре електоромагнит за мъжко резе/дано вратата да е желязна , просто за алармата трябва едно трафче 220 на 12 в и спи града от Тончо Русев.На едно място съм направил така но със скрита корда а от вътре пада един винккел и залоства вратата.

Потребителски аватар
ediface
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ediface » Пон 21 яну 2008 20:06

Тои нали и тои ниама да може да отвори езак за ракииката :lol:

Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P4v3l » Пон 21 яну 2008 20:44

joro_tt написа:Преди се продаваха едни платки. връзваха се към мобилен телефон.
Виждал съм го на Сименс C35. Та когато се затвори(отвори)едни ключе вързано към вратата, телефона автоматично звъни на предварително въведен му номер. Неудобството е че ти трябва някакъв стар (за 20-30лв) телефон съвместим с даденото устройство, който да си стои в мазето и отвреме на време да му зареждаш батерията, или да е постоянно включен в зарядното..
Дръг е въпроса дали има обхват в мазето.
Един приятел на вилата е с такова... работи изпитано

Вече продават такива модули със сим карти, които модули могат да се виржат към каквото и да е устройство, в твоя случай ел. ключ, който показва кога е затворена и кога е отворена вратата, модула се програмира да изпраща SMS, да звъни и т.н. на определен номер/а при дадено събитие и ето ти известяване по-телефона :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”