Аларма за мазе
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Аларма за мазе
Видях тая тема ама нещо не ми се върза много полезна. Та понеже напоследък много зачестиха набезите по мазетата (а аз там си държа едни отлежяли ракии) - дайте идея за аларма за мазе. Блока е класическа 8 етажна панелка, но мазето така се пада че окабеляване е немислимо. Wireless нщо трябва да се умува, ама да може да преоодолее 3-4 етажа.
- trunner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Румене, може да ти се стори малко странно, че дори и прекалено, но ще споделя какво направи чичо ми на ранчото на село дето ходи само събота и неделя. Значи доста са го крали и човека естествено реши да вземе мерки. Не бяха побоища над бандитите, не беше чудо... НО!!! В един слънчев ден, човечеца реши и си направи механизъм който при отваряне на вратата от човек който не знае за какво иде реч, пълна спринцовка с киселина (не помня каква точно) се изпръсква на височина около 1.8м
. От тогава никой не му е бутнал нищичко, а единия от апапите има белег на муцунката
Грубо е, но явно няма как иначе!!!

Грубо е, но явно няма как иначе!!!
- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На един офис ми правиха аларма и с някаква джаджа пратиха сигнала до сирена на почти 100 метра. Не знам точно как да ти го обясня - на принципа на паник бутона, самоче вместо да натиснеш копчето импулса от прекъсвача го задейства. Струва към 40 лева някаде и 15тина лева е сирената, не знам какво друго трябва:)
- Iavor
- Автомобил: Škoda Octavia VRS
- Двигател: CEGA 2008
Баща ми беше прокарал ток през бравите,през метализирана,уж срещу комари ,мрежа на прозорците.
Предупреди в селската кръчма,че е пуснал ток,и тва е!
Преди майка ми да го навие да го спре,работеше!
И това,че е предупредил,предполагам,помогна да не правим сигански пемикан!А тях много ги е страх от ток,който не знаят от къде минава.
Предупреди в селската кръчма,че е пуснал ток,и тва е!
Преди майка ми да го навие да го спре,работеше!
И това,че е предупредил,предполагам,помогна да не правим сигански пемикан!А тях много ги е страх от ток,който не знаят от къде минава.
На мен ми се ще нещо по-безшумно да стане някак си. Т.е. копеленцата да не разберат даже какво е станало, да пощуреят от радост, че са докопали съкровището на Маите едва ли не. През това време обаче - завърта се някъде една червена лампа, зачуруликва едно "щурче" ... бригадата се изсипва ... и седи гле'й мача. Веригите и оковите сме ги приготвили вече. Бой, глад и стригане. Без сръбска музика и еб**е, че може да им хареса.
- joro_tt
- Автомобил:
- Двигател:
Преди се продаваха едни платки. връзваха се към мобилен телефон.
Виждал съм го на Сименс C35. Та когато се затвори(отвори)едни ключе вързано към вратата, телефона автоматично звъни на предварително въведен му номер. Неудобството е че ти трябва някакъв стар (за 20-30лв) телефон съвместим с даденото устройство, който да си стои в мазето и отвреме на време да му зареждаш батерията, или да е постоянно включен в зарядното..
Дръг е въпроса дали има обхват в мазето.
Един приятел на вилата е с такова... работи изпитано
Виждал съм го на Сименс C35. Та когато се затвори(отвори)едни ключе вързано към вратата, телефона автоматично звъни на предварително въведен му номер. Неудобството е че ти трябва някакъв стар (за 20-30лв) телефон съвместим с даденото устройство, който да си стои в мазето и отвреме на време да му зареждаш батерията, или да е постоянно включен в зарядното..
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
както каза аларма/автомобилна желателно/ с допълнителен канал ,от вътре електоромагнит за мъжко резе/дано вратата да е желязна , просто за алармата трябва едно трафче 220 на 12 в и спи града от Тончо Русев.На едно място съм направил така но със скрита корда а от вътре пада един винккел и залоства вратата.
- P4v3l
- Автомобил:
- Двигател:
joro_tt написа:Преди се продаваха едни платки. връзваха се към мобилен телефон.
Вече продават такива модули със сим карти, които модули могат да се виржат към каквото и да е устройство, в твоя случай ел. ключ, който показва кога е затворена и кога е отворена вратата, модула се програмира да изпраща SMS, да звъни и т.н. на определен номер/а при дадено събитие и ето ти известяване по-телефона

Върни се в “ОФФ-Топик - други”