Оплакване от потребител във форума, некадърник! - даката07д
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Оплакване от потребител във форума, некадърник! - даката07д
Здравейте, пиша за въпросния потребител, който ми предложи БЕЗПЛАТНО да ми смени осветлението по таблото, въпреки, че аз исках просто някой, който го е правил да го направи, за пари разбира се, безплатен обяд няма! Но той настоя е да е безплатно. Бил го сменял на неговия голф 3, който всъщност беше подобие на Голф 3, цялата инсталация на колата му беше на земята, включва си парното като съединяваше две жички, пускаше си перката на парното като даде + на акумулатора, и при всяко спиране и тръгване отваряше капака да маха и слага жичката... представете си картинката, това е да е човека, който ще ви запоява SMD диоди по таблото... Не беше сменял нищо по неговото табло, освен индикаторите за мигач, демек дотук лъжа. Разглоби ми целия километраж за да види какви точно са SMD диодите, въпреки, че му показах снимки на разглобено такова табло в blu tach-о, нещо си сайта, има си гайд, стъпка по стъпка как се сменя осветлението, после ми каза да вземем платката, че да не се объркат в магазина, уж човека с много практика и умения, не може да запомни едни SMD диоди как изглеждат, това ми подсказа, че няма никаква идея какво прави. Преди всичко обаче, трябваше да дойде в 8ч сутринта, специално станах в почивния си ден рано... Той дойде в 10ч, понеже му гръмнал бушон вкъщи и трябвало да закъснее, както и да е, човещина е, Почна да ми разглабя всичко, счупи ми пластмаса от държача на буксата на километража, изпотроши ми пластмасите под уредите за парното.. разказа играта на всичко като цяло. После на отиване за купуването на диодите, ми казва "Ами, гледай сега, аз имам само 5лв, а имам пратка за 13-14лв (не помня точно), ти нали трябва да ми платиш... става ли да ми ги дадеш сега" - Уж беше безплатано, изведнъж трябва да му платя, както и да е, дадох му, защото така или иначе щях да му дам пари, ако бях останал доволен и всичко беше свършено, но такава наглост, още преди да е свършил каквото и да е, да ми говори да му давам пари.... накрая стана 13ч, още не бяхме купили диодите и му казах, че се отказвам, защото е пълен накадърник и реших да си спася колата, преди тотално да й разкаже играта! Мислех да не си търся парите, но той написа във форума, че ще ми ги върне с лихва дори, 30лв щял да ми даде, уговорихме се за днес, вечерта ми звъни в 22ч и после ми пише във форума, че няма да успее, трябвало да помага на родителите си, не можел. Разбрахме се за неделя...7ми, всичко ок, после имал рожден ден, не можел, последно се разбрахме за понеделник и ще видим... просто такова келеме няма никъде! Не му се връзвайте и се пазете от това момче, некадърен е! Такъв образ ми боядиса миналото поло, пак голям разбирач и философ и накрая стечки и портокал и продадох колата! Отдолу всичко го подкрепям с скрийншоти!
Последна промяна от snuupy93 на Нед 07 дек 2014 0:18, променено общо 1 път.
- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
Re: Оплакване от потребител във форума, измамник! - даката07
Човекът е ентусиаст, не може да му се отрече
! Все пак, уточнявайте, къде става това, за кой град иде реч?

.
Последна промяна от даката07д на Нед 07 дек 2014 2:10, променено общо 1 път.
И пластмасите на под уредите за парното изпотроши, не ги пропускай. За град София става въпрос. Момчето има желание, но няма опит и необходимите знания на практика, само на теория.
-
- Автомобил:
- Двигател:
" не е луд тоя който яде баницата, а тоя който му я дава ..."
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, не се сърди ама в България е така! Ако чакаш някой да ти вдигне гащите, той ще ти ги свали бъди сигурен в това! Не обвинявам никого, защото не ви познавам, ама на стара кола ако не се счупи нещо при разглобяването си е жив късмет. А като знаем на нашата марка пластмасите колко са качествени, това си е детска болест и трябва да ти е ясно, че тази изпечена пластмаса се чупи като вафла. А за колегата който "УЖ" ще ти е оправил колата, е трябвало още като го видиш как те мотае "Тръгнал да прави нещо, ходи за колети" направо му пожелаваш лек ден и така. Сам си си виновен, той Не е измамник а по-скоро "Кума лиса"
Като може да изкопчи от някъде нещо, и има кой да му даде, така ще е! Затова отиваш на майстор и си плащаш колкото трябва, и знаеш, че за деня колата ще е готова. Винаги евтиното излиза скъпо! Дано не ме разберете погрешно но това е истината, когато се съберат двама тирикати все някой трябва да я опати това е!
Като може да изкопчи от някъде нещо, и има кой да му даде, така ще е! Затова отиваш на майстор и си плащаш колкото трябва, и знаеш, че за деня колата ще е готова. Винаги евтиното излиза скъпо! Дано не ме разберете погрешно но това е истината, когато се съберат двама тирикати все някой трябва да я опати това е!
Значи не съм тарикат и не съм търсил евтиното, търсих опитен човек, който да ми я направи, за парите щяхме да се разберем и 50лв щях да дам, само и само да стане... както и да е, минало и заминало.
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
".............внимавах ме и двамата " -при счупването на пластмасите

Еми колегата изопачава нещата, нямаше НИЕ, имаше ТОЙ, той разглабяше, аз му помогнах за някои пластмаси като нищо не съм изпочупил, защото АЗ ЗНАЕХ как се свалят и видях, че му треперят ръцете и реших, че не искам още изпочупени неща по колата си.
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
Колега Снупи, сякаш от вчера четеш форума...Сигурен съм че знаеш кои са форумните майстори с изградено име. Що се отнася до моята кола аз винаги ползвам услугите на тези хора и до се не съм имал оплаквания. Но нищо, човек се учи от грешките си. ПС: Не обвинявам никого (нямам право за това) , просто съвета ми е да търсите отзиви за всеки, на който мислите да се доверите за определена услуга, незвисимо с какво е свързана. Поне това всеки малко по грамотен може да го направи. Така ще си спестите време, нерви и пари. Доказано!
- de4o07
- Автомобил: VW Golf 5 GTI
- Двигател: BWA 2006
Еми все пак човек трябва да се научи някъде,за жалост една от практиките си бил ти.
de4o07 написа:Еми все пак човек трябва да се научи някъде,за жалост една от практиките си бил ти.
Затова пуснах темата, да няма и други, на които да се учи.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:

Съветвам колегата малко практика по своята кола да си направи, после да си предлага услугите върху чужди коли.

Давам Ви пример...Лятото на комшията му умре хидравличната помпа на Ибиза тди 110ка...Тъпака избърза и купи помпа с грешната ролка...оказа се, че няма да стане дори и с подложка, защото на него хидравликата му се върти от друго място с отделен ремък...не всичко в 1...повечето занете за какво говоря....взехме друга помпа, изгоря със 70 лева разбира се....после имахме малко проблеми с ремъка, защото той пак искаше да си го вземе сам от магазин да не ме разкарва мене...2 пъти грешен ремък, накрая аз отидох да му го купя...така и така му правих хидравликата, викам айде и маслото брат....айде и маслото в скоростите....обаче там ядох дърво..пробката точно до кулера...айде във форума кое как се сваля това онова, айде пак долу и така...2-3 дена се разправях с него за по 2-3 часа, но колата заспа и няма забележка...аз доволен, че съм помогнал, той доволен, че всичко е 6 точки...но най-важно е да бъдеш информиран преди да правиш каквото и да е било, защото процентите да направиш грешка след грешка са големи

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
snuupy93 написа:Момчето има желание, но няма опит и необходимите знания на практика, само на теория.
Снупи, то това става ясно още от първите му писания, свързани с електро, бре!

Има едно основно нещо, което му пречи - техникума, който е завършил!

Наблюдавал съм странното явление стотици пъти!
от над 200 човека поток в ТУ-Пловдив, със специализираните предмети (разбирай - свързани с електроника), по-добре се справяха завършилите МТ-то и Английската.
Тези от Електротехникумите бяха най-зле ...

За съжаление Даката е завършил точно такъв техникум, а това му е дало погрешна представа за нещата и пречи да получи нови, по-правилни знания.
На 101% съм сигурен, че не е искал да навреди на колата ти!
Напротив, опитвал се е да ти свърши работа.
Не е виновен той, а липсата му на опит и необходимото образование.
Дано поне с парите се оправите без драми.
Относно подмяната на SMD-светодиоди - и аз дори бих се замислил дали да го почна

И не бих се навил да го правя на чужда кола.
.
Последна промяна от даката07д на Нед 07 дек 2014 2:11, променено общо 4 пъти.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”