Sound лаптоп проблем
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- lowrider
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Sound лаптоп проблем
Колеги изрових си от мазата 5+1 креативчето ,ама немога да му подкарам всичките колонки да свирят, в най-добрия случай две не свирят.Какво да правя,как да го вържа?На майката на лаптопа също не става нейния е с някаква проста звукова карта,а мойта уж трябва да е 7.1.Идеи?
Много зависи какви са ти изходите на лаптопа и входовете на колонките. По принцип изхода за 5.1 и 7.1 от лаптопите е цифров един мини-жак комбиниран (на една букса) заедно с обикновения аналогов стерео изход и в зависимост от това какво си пъхнал вътре се активира едната или другата възможност. Не знам какви са ти колонките и какъв им е входа, но ако са три кабела това означава че имат само аналогов вход и им трябват 3 жака за да могат да работят напълно, които на лаптопа едва ли ги има. Ако искаш напиши точния модела на лаптопа и колонките, за да да видя какви са входовете и изходите и да дам по точен отговор.
Имай предвид, че понякога на лаптопите слагат 7.1 звукова карта, но не им извеждат необходимите изводи, за да се възползва човек от пълните възможности
Имай предвид, че понякога на лаптопите слагат 7.1 звукова карта, но не им извеждат необходимите изводи, за да се възползва човек от пълните възможности
- lowrider
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Toshiba satellite s2366
незнам с каква карта
Dell Vostro 1500
уж със 7.1 саунд карта
ето така ми изглежда снопчето от наистина 3 кабела за към компа и за към woofer-a
това е woofer-а със стъпалото
Ако си купя от тези преходници 2 в едно два броя дали няма да стане и да ги вържа 2 в едно и пак в 2 в едно?
незнам с каква карта

Dell Vostro 1500
уж със 7.1 саунд карта

ето така ми изглежда снопчето от наистина 3 кабела за към компа и за към woofer-a

това е woofer-а със стъпалото

Ако си купя от тези преходници 2 в едно два броя дали няма да стане и да ги вържа 2 в едно и пак в 2 в едно?
Дай ми точния модел на колонките
Creative Inspire .....
Toshibata забравяш да я пуснеш много е стара
Сега трябва да да видим дали Dell-a има цифров изход и Creative има цифров вход (затова ми е нужен точния модел или доста по ясна снимка отзад на баса)
Иначе са три кабела защото малкия жак пренася два канала а към колоните са 6 канала =>3х2=6
Зеления жак пуска лява и дясна предна колона
Един от другите цветове пуска центъра и баса а другия задна дясна и лява
Creative Inspire .....
Toshibata забравяш да я пуснеш много е стара
Сега трябва да да видим дали Dell-a има цифров изход и Creative има цифров вход (затова ми е нужен точния модел или доста по ясна снимка отзад на баса)
Иначе са три кабела защото малкия жак пренася два канала а към колоните са 6 канала =>3х2=6
Зеления жак пуска лява и дясна предна колона
Един от другите цветове пуска центъра и баса а другия задна дясна и лява
Сори но най-вероятно лаптопа ти не може да изкара истински 7.1 звук
http://support.euro.dell.com/support/ed ... #wp1102222
Тука може да видиш описание на спецификацията и за аудиото казват, че е само стерео и не е 7.1
Ако имаш книжка на хартия при теб виж все пак какво пише там, най-вероятно съм прав (за съжаление)
Съжалявам, че не можах повече да помогна
естествено друго решение е да си вземеш PC Card звукова карта но това са си допълнително пари
http://support.euro.dell.com/support/ed ... #wp1102222
Тука може да видиш описание на спецификацията и за аудиото казват, че е само стерео и не е 7.1
Ако имаш книжка на хартия при теб виж все пак какво пише там, най-вероятно съм прав (за съжаление)
Съжалявам, че не можах повече да помогна
естествено друго решение е да си вземеш PC Card звукова карта но това са си допълнително пари
-
- Автомобил:
- Двигател:
Виж само това CMSS на колоните ако можеш да си включиш. Щото пише че може да вади 5.1 от четириканална карта като твоята.
И евентуално ако може от драйверите на саунд картата да пуска OUT канал на микрофона ... и ако се включи тва CMSS.
Да се навърже само с 2та кабела.
Ако не стане и така си ръгаш зеления кабел на AUX в колоните и в изхода на слушалките, включваш тоя CMSS и кот стане.

И евентуално ако може от драйверите на саунд картата да пуска OUT канал на микрофона ... и ако се включи тва CMSS.

Ако не стане и така си ръгаш зеления кабел на AUX в колоните и в изхода на слушалките, включваш тоя CMSS и кот стане.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ми нещо в колоните не знам. Така пише
http://us.creative.com/products/product.asp?category=4&subcategory=25&product=10596
Е тука даже е дадено някакаво копче CMSS upmix Switch.
Сигурно миксира стерео към 5.1
Пробвай го.
Към AUX и изхода за слушалки на лаптопа с единия кабел само.
Като е включен CMSS кво става.
Ила пък с два кабела най-отгоре на буфера и към лаптопа пак с тоя CMSS.
http://us.creative.com/products/product.asp?category=4&subcategory=25&product=10596
Е тука даже е дадено някакаво копче CMSS upmix Switch.
Сигурно миксира стерео към 5.1

Пробвай го.

Към AUX и изхода за слушалки на лаптопа с единия кабел само.
Като е включен CMSS кво става.

Ила пък с два кабела най-отгоре на буфера и към лаптопа пак с тоя CMSS.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”