The Red Guy написа:Можеш без проблеми да си пуснеш ПППОЕ през рутер. За машина купи т'ва -
http://www.jarcomputers.com/cgi-bin/jar ... CANCNWF514 . Няма да сбъркаш - вероятно ще прочетеш още един билю мнения за други рутери - но този е най-доброто за у вас като съотношение цена/качество на пазара сега!
За настройки ще говорим като купиш машината - всичко е супер елементарно. Успех!

като цена наистена е добър избор. Но зависи какво натоварване му правиш. Този рутер, който си посочил съм го тествал в къщи и не останах доволен. Много често забиваше!
При мен нещата са малко по екстремни, на един подобен рутер имам 2 машини вързани през лан-а и от 4 до 6 през WLAN-а и мога ти кажа, че му взехме душицата

, един пуснал торенти, друг и той нещо тегли, 2-3-ма цъкат нещо в мрежа и всеки пренасочил по 3-4 порта да си обслужва разни сервиси

.
Но ако е само за 1 или 2 потребителя смятам, че няма да има никакъв проблем.
А по темата. Аз смятам че с рутер е най-добре. Освен ако Десктоп-а не е под линукс, за да го плозваш като рутер. Виндоса горкия много лесно здава багажа като се натовари малко повече, забавя се машината до степен в която нито интернат върви кат хората нито компа може да се ползва нормално. Е естесвено това е при повече от един потребител!