Пропусната задължителен регистрация...(ДДС)

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
deluX
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Пропусната задължителен регистрация...(ДДС)

Мнениеот deluX » Сря 06 фев 2008 22:08

Пропуснал съм срока за задъжителна регистрация по ДДС...по чл. 96 какви са санкциите и как могат да се избегнат :?: :?: :?:

:? :? :?
Спешно....!

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 06 фев 2008 22:26

Отиваш възможно най-бързо и подаваш документи за регистрация. С колко си се забавил? Днес на един клиент за 4 месеца забавяне му наложиха глоба 600 лева, така че не е болка за умиране...

Потребителски аватар
deluX
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот deluX » Сря 06 фев 2008 22:39

Благодаря Добри.. аа глобата зависи ли от сумата с която си надвишил 50 000-то хиляди... щото при мен е +20 000лв.. :roll: :roll:

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Re: Пропусната задължителен регистрация...(ДДС)

Мнениеот emdless4 » Сря 06 фев 2008 22:39

deluX написа:Пропуснал съм срока за задъжителна регистрация по ДДС...по чл. 96 какви са санкциите и как могат да се избегнат :?: :?: :?:

Спешно....!

предполагам че е най-добре да питаш счетоводителя си, или счетоводната къща която те обслужва, никъде в закона не намирам какви са санкциите

Потребителски аватар
deluX
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот deluX » Сря 06 фев 2008 22:41

emdless4 написа:
deluX написа:Пропуснал съм срока за задъжителна регистрация по ДДС...по чл. 96 какви са санкциите и как могат да се избегнат :?: :?: :?:

Спешно....!

предполагам че е най-добре да питаш счетоводителя си, или счетоводната къща която те обслужва, никъде в закона не намирам какви са санкциите

Точно той е сгрешил май... не е наблюдавал за тея 14 дневни срокове.. :evil: ама сега аз си патя..

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emdless4 » Сря 06 фев 2008 22:42

deluX написа:
emdless4 написа:

Спешно....!

Точно той е сгрешил май... не е наблюдавал за тея 14 дневни срокове.. :evil: ама сега аз си патя..

не намирам, щото ми се спи - ето го:

Чл. 178. Данъчно задължено по този закон лице, което е длъжно, но не подаде заявление за регистрация или заявление за прекратяване на регистрация в установените по този закон срокове, се наказва с глоба - за физическите лица, които не са търговци, или с имуществена санкция - за юридическите лица и едноличните търговци, в размер от 500 до 5000 лв.

..........
и друго, защо не си се регистрирал по-рано, щом (предполагам) си очаквал да направиш такъв оборот?

Потребителски аватар
deluX
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот deluX » Сря 06 фев 2008 22:45

emdless4 написа:
deluX написа:
emdless4 написа:

Спешно....!

не намирам, щото ми се спи - ето го:

Чл. 178. Данъчно задължено по този закон лице, което е длъжно, но не подаде заявление за регистрация или заявление за прекратяване на регистрация в установените по този закон срокове, се наказва с глоба - за физическите лица, които не са търговци, или с имуществена санкция - за юридическите лица и едноличните търговци, в размер от 500 до 5000 лв.

Мерси много... :arrow: още отговори... :roll: :arrow:

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emdless4 » Сря 06 фев 2008 22:49

отговор за избягването на глобата сигурно ще получиш от експерт-счетоводител, но най-вероятно няма как да се избегне - виж случая с клиента на колегата по-горе - може би налагат размера на добра воля, или нещо подобно - едва ли глобата ще зависи от това, с колко си надвишил... и пак се питам защо твоя човек не те е регистрирал просто по-рано...

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Сря 06 фев 2008 23:05

няма ли как някой от приходите ти да иде в аванси?

Потребителски аватар
deluX
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот deluX » Чет 07 фев 2008 15:35

:arrow:
някакви други идеи.. :roll:

П.П. тоя умчо ми звънна снощи (счетоводителя) и вика абе така и така имало е праг 50 000 ти си +20 000лв. а регистрацията.. по ДДС е само в 14 дневен срок след надхвърлянето.. и вика по груби сметки.. около 15 бона ще е глобата :shock и аз в шок.. та за това питам.. :arrow:

Потребителски аватар
CoZmO
Автомобил: Passat Golf Scirocco Allroad A6C4
Двигател: PG EX EG BAU CAS AEL
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Чет 07 фев 2008 16:27

deluX написа::arrow:
някакви други идеи.. :roll:

П.П. тоя умчо ми звънна снощи (счетоводителя) и вика абе така и така имало е праг 50 000 ти си +20 000лв. а регистрацията.. по ДДС е само в 14 дневен срок след надхвърлянето.. и вика по груби сметки.. около 15 бона ще е глобата :shock и аз в шок.. та за това питам.. :arrow:

С колко си пресрочил срока... А по принцип по най-бързия начин отиваш и пускаш молбата с нужните копия от документи...

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 07 фев 2008 16:57

За един месец закъснение ми сложиха 500лв /това е минимума/...лошото е че ще ти трещят яки проверки...

Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P4v3l » Чет 07 фев 2008 17:03

Незнам с каква дейност се занимаваш, но мога да ти кажа какво направиха мои познати в твоя случай (те се занимават с търговия) ами бележки със задна дата за върнати стоки като клиента се подписва че е върнал стоката (тези клиенти са хора (приятели, познати) на които им е обяснено за какво става въпрос така че при евентуални въпроси от страна на данъчните да няма проблем с отговорите) като разбирасе винаги се връщат стоки продадени без фактура на която да пише името, адреса на куповача.
п.п. Нямам представа колко над 50к бяха натрупали.

Потребителски аватар
deluX
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот deluX » Чет 07 фев 2008 17:19

hilqdarka написа:Незнам с каква дейност се занимаваш, но мога да ти кажа какво направиха мои познати в твоя случай (те се занимават с търговия) ами бележки със задна дата за върнати стоки като клиента се подписва че е върнал стоката (тези клиенти са хора (приятели, познати) на които им е обяснено за какво става въпрос така че при евентуални въпроси от страна на данъчните да няма проблем с отговорите) като разбирасе винаги се връщат стоки продадени без фактура на която да пише името, адреса на куповача.
п.п. Нямам представа колко над 50к бяха натрупали.

И аз се занимавам с търговия.. ама тая оферта няма да стане.. :cry: мерси за отговора..!

:arrow:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 07 фев 2008 18:05

Колега, прочети ми първото мнение, и не се занимавай с други глупости. Въпросните клиенти, за които ти говоря, имаха натрупан оборот 200 000 лева, т.е. 150 000 лева отгоре. Така че не се притеснявай, и отивай да се регистрираш.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”