Спешно....!
deluX написа:Пропуснал съм срока за задъжителна регистрация по ДДС...по чл. 96 какви са санкциите и как могат да се избегнат![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Спешно....!
emdless4 написа:deluX написа:Пропуснал съм срока за задъжителна регистрация по ДДС...по чл. 96 какви са санкциите и как могат да се избегнат![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Спешно....!
предполагам че е най-добре да питаш счетоводителя си, или счетоводната къща която те обслужва, никъде в закона не намирам какви са санкциите
deluX написа:emdless4 написа:deluX написа:Пропуснал съм срока за задъжителна регистрация по ДДС...по чл. 96 какви са санкциите и как могат да се избегнат![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Спешно....!
предполагам че е най-добре да питаш счетоводителя си, или счетоводната къща която те обслужва, никъде в закона не намирам какви са санкциите
Точно той е сгрешил май... не е наблюдавал за тея 14 дневни срокове..ама сега аз си патя..
emdless4 написа:deluX написа:emdless4 написа:deluX написа:Пропуснал съм срока за задъжителна регистрация по ДДС...по чл. 96 какви са санкциите и как могат да се избегнат![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Спешно....!
Точно той е сгрешил май... не е наблюдавал за тея 14 дневни срокове..ама сега аз си патя..
не намирам, щото ми се спи - ето го:
Чл. 178. Данъчно задължено по този закон лице, което е длъжно, но не подаде заявление за регистрация или заявление за прекратяване на регистрация в установените по този закон срокове, се наказва с глоба - за физическите лица, които не са търговци, или с имуществена санкция - за юридическите лица и едноличните търговци, в размер от 500 до 5000 лв.
deluX написа::arrow:
някакви други идеи..
П.П. тоя умчо ми звънна снощи (счетоводителя) и вика абе така и така имало е праг 50 000 ти си +20 000лв. а регистрацията.. по ДДС е само в 14 дневен срок след надхвърлянето.. и вика по груби сметки.. около 15 бона ще е глобатаи аз в шок.. та за това питам..
hilqdarka написа:Незнам с каква дейност се занимаваш, но мога да ти кажа какво направиха мои познати в твоя случай (те се занимават с търговия) ами бележки със задна дата за върнати стоки като клиента се подписва че е върнал стоката (тези клиенти са хора (приятели, познати) на които им е обяснено за какво става въпрос така че при евентуални въпроси от страна на данъчните да няма проблем с отговорите) като разбирасе винаги се връщат стоки продадени без фактура на която да пише името, адреса на куповача.
п.п. Нямам представа колко над 50к бяха натрупали.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 55 госта