Въпроси за покупко-продажба на имот

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Въпроси за покупко-продажба на имот

Мнениеот trunner » Пет 08 фев 2008 19:24

Решил съм да си купя селска къща. Намерих я, пазарих се и накрая си стиснахме ръцете. След седмица ще имаме възможност за прехвърляне на къщата. И тук идва проблема че до сега не съм нито купувал нито продавал имот. Моля САМО запознатите да кажат какви са процедурите, къде се ходи, къде кое се гледа и проверява и т.н.!

novia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот novia » Пет 08 фев 2008 20:18

Не купувай сам :idea: Или адвокат или брокер зделката да мине през тях не рискуваи 500 600лв. :wink: Скоро съм видял същия пример :!:

Потребителски аватар
dragomir1402
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dragomir1402 » Пет 08 фев 2008 23:37

novia написа:Не купувай сам :idea: Или адвокат или брокер зделката да мине през тях не рискуваи 500 600лв. :wink: Скоро съм видял същия пример :!:

слушай колегата, и все пак-данъчна оценка на имота, удостоверение за вещни тежести, скица, тия неща трябва да ги набави продавача, пък и нотариуса подробно ще ви обясни какви документи се изискват, съветвам те ако сключваш предварителен договор да е с реалната сума на сделката, а окончателния сигурно ще е на данъчна оценка, а ако директно я изповядвате направо на данъна оценка. провери и дали са уредени всички регулации, дали няма учреден сервитут, както и дали не е актуван имота или част от него като общинска или държ. собственост
успех в покупката

Потребителски аватар
pike
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pike » Съб 09 фев 2008 0:05

Гледай удостоверението за тежести да излезе в последния момент.А доста нотариуси могат в момента на сделката по телефона да го направят/това е частна услуга/.Сделката задължително да ти е до обяд,за да се впише в същия ден.Мога да ти вкарам още доста паранои,защото аз наскоро минах оттам,но в крайна сметка за 100-200лв добър адвокат ще се погрижи за всичко.Не е зле да се допиташ до комшиите-тактично и без много шум-научават се доста неща,които продавачите евентуално премълчават...Айде стига,че ще те откажа...Успех!!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”