Може ли някой да ми обясни какво представлява този сертификат, от къде трябва да си го извадя и какво ми трябва за да го получа?
Мерси предварително!
Евро 1 сертификат
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Евро 1 сертификат
Wizi написа:Може ли някой да ми обясни какво представлява този сертификат, от къде трябва да си го извадя и какво ми трябва за да го получа?
Мерси предварително!
ако въпросът ти е във връзка с внос на автомобил(плащане в митницата) то тогава Евро 1 си върви със документите на самата кола.Тоест автомобилът да е произведен в страна членка на EU - по принцип марката и модела нямат значение важното е къде сглобен
Примерно Тойота произведена в UK има Евро 1,нищо че е японски автомобил
- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Wizi написа:Мислех си, че това Евро 1 е за емисия на газовете....![]()
Хъммм... не трябва ли да отида до някое VW редставителство и да ги помоля да ми извадят сертификат, че колата действително е произведена в ЕС или действително на КАТ ж БГ им стига да видят само документите на колата!?
Част от сертификата Евро 1 е и покриване на определино ниво на емисии на вредни газове
- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
тоя сертификат е един лист с текст от продавача в Германия или откъдето си я купил, в който пише нещо от сорта на "hereby we declare that vehicle edikoe si is of EU-origin" или подобно с подпис и печат и ти стига напълно за митницата. Издава ти го не Юнитрейд а джамбазина от когото си купил колата. Имаше само една дребна хватка че трябва да пише не EU а European Union. Ама провери да не те подведа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
tyo написа:
Част от сертификата Евро 1 е и покриване на определино ниво на емисии на вредни газове
Екологичните изисквания към колите Евро 1-2-3-4... не знам колко са, нямат нищо общо с тъй наречения Евро1 документ, който удостоверява, че колата е произведена в ЕС и служи да не плащаш мито, а само ДДС като внасяш колата. Дадоха ми го от първия ФауВе магазин, в който влязох, след запитване до завода. Мотаха ме малко, ама май са длъжни да дават такива неща. После не помня дали се заверява някъде, че повечето документи ми ги оправя балдъзата(златна балдъза си имам

Wizi, в другия форум по-добре са ти обяснили

Сетих се: трябва да се заверява някъде, може и в митница да е било, но ние с някви хитреци се хванахме и ни взеха 50 евро май, ама свършиха работа.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”