Софтуер за управление на ИТ магазин/сервиз?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Софтуер за управление на ИТ магазин/сервиз?

Мнениеот musura » Пет 08 фев 2008 20:21

Колеги, давайте някакви идеи, кой какво ползва, доволен ли е, евентуално линкове към автори на такъв софтуер и демо версии, ако има :wink:

Също така, ако има някакви опънсорс проекти... аз намерих разни ERP софтуери, но предпочитам ако има нещо изпитано да се ползва...

Благодаря предварително.

Потребителски аватар
Божков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Божков » Пет 08 фев 2008 20:39

Супер качествени системи за жалост НЯМА. А пък опън сорс още по-малко - бях гледал преди време някаква безплатна ERP - пълна скръб. Нещата са твърде сложни, за да може някой доброволец да свърши цялата работа и то както трябва.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 08 фев 2008 20:42

Дори и да не е супер качествена, въпроса е да върши работа... ако имаш някаква идея - драсни някой линк :wink:

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Пет 08 фев 2008 20:54

формулирай малко какво очакваш от софтуера...трябва ли да има и счетоводни функции :roll: много хора ползват бозичките на микроинвест, има и кракове за тях по нета, ама аз лично вобще не бих се захващал с тях :roll:

Потребителски аватар
Junior
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Junior » Пет 08 фев 2008 21:10

имаме в моето кафе Мистрало... инсталирали са го от Юмена... мн добър софтуер.. маркираш всичко .. а с административна парола ... слагаш какво имаш... какви цени.. доставките си ги вкарваш... прави ти цени на едно .. цени на дребно... колко си продал.. абре всичко си има...

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Пет 08 фев 2008 22:35

Като отида в офиса утре ще погледна какви неща съм насвалял и ще си спомня кое как беше. Аз ползвам една американска програма за продажби и сервиз и тя има опция да си изнеса целия магазин онлайн, като продажбите през интернет и през магазина са свързани в една база от данни. Няма равен продукта, но цената му е 4000$. Вече 10 години го ползвам.

И аз ще правя онлайн магазин скоро време, но не ми остава време. Трябва да обменим опит...

Потребителски аватар
sasho_mf
Автомобил: Toyota Corolla Verso
Двигател:

Мнениеот sasho_mf » Пет 08 фев 2008 23:17

Колега здравей,имам два магазина в който ползвам програмата Детелина лайт 2 на Елтрейд.Работя с нея от 4 години и съм супер доволен.Програмата е лесна за управление и обучение и поддържа десетки справки и извлечения.Аз съм свързал с нея и разбира се баркод четец и работата с него при продажби е супер лесна.Да не говорим че в всеки един момент знам точното количество на дадена стока и дали има отклонение от реалното в магазина.Дава ти и възможности да работиш с отрицателни наличности например да продадеш нещо преди да си го доставил в компа.Програмата струва в момента разбрах на промоция 350 лв за един комп.Има я и в Метро.Ако те интересува мога да ти пратя файла с предишната версия която позволява 15 операции за да видиш как изглежда.

Потребителски аватар
dimitarpetrov
Автомобил: HONDA CR-V 2003
Двигател: K20 i-VTEC - 150 hp

Мнениеот dimitarpetrov » Пет 08 фев 2008 23:21

Мога да те свържа с фирма която разработва софтуер. Дай ми спецификация какво искаш и ще ги питам дали разработват такива неща

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 08 фев 2008 23:44

Общо взето искам следните неща:

. Възможност за продажба на стока която не е налична в склада
. Работа с поне 3 валути
. Възможност за продажба с фактура или без
. Възможност една стока да присъства в склада с няколко цени
. Възможност за импортиране от Ексел на списъци със стоки
. Продажба, като процедурата да е подобна на следния цикъл - запитване от клиента; изготване на оферта; създаване на поръчка; асемблиране; плащане - като тук се разпечатват и съответните документи - оферти; проформа фактура; фактура или касова бележка...
. Следене история на изделието - кога е закупено, колко му е гаранцията, идвало ли е в сервиза; ако да - какво и от кой е правено по него
. Следене историята на плащанията на клиента - какво е купувал, какво е плащал и евентуално какво още има да плаща. Възможност за задаване на плащания тип "на изплащане" със съответните аларми, на датите на плащане.

. Сервизен модул - приемане на завяки за гаранционен/извънгаранционен ремонт със съответното издаване на протокол.
. Описание на извършените ремонтни работи - от кой техник и какви модули са сменени/ремонтирани и съответно калкулиране на стойността на цялостния ремонт
. Издаване на изделието на клиента, пак със съответните документи...

Принципно на този етап счетоводни и складови истории не ме интересуват. Това което най-много ми трябва съм го описал по-горе.

До сега съм намерил два продукта, този: http://gvsns.com/Gv_Download.asp и на Риласофт един, който все още не съм видял какво може, чакам отговор от тях.

@Dan4ote - ти си в този бранш, ще съм благодарен ако споделиш с какво работиш и дали си доволен от него :wink:

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Съб 09 фев 2008 0:17

dimitarpetrov написа:Мога да те свържа с фирма която разработва софтуер. Дай ми спецификация какво искаш и ще ги питам дали разработват такива неща

... и ако правят нещо специално за него, ще го съсипят от пари

Потребителски аватар
Божков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Божков » Съб 09 фев 2008 0:23

dimitarpetrov написа:Мога да те свържа с фирма която разработва софтуер. Дай ми спецификация какво искаш и ще ги питам дали разработват такива неща

Хайде сега спецификация. Човека няма да чака после 6 месеца да му разработят някаква паянтова система и да искат 5-10 хиляди.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 09 фев 2008 0:24

Dan4ote написа:

Искам нещо готови и работещо :wink: Вобще и не си помислям даже да ми правят специално за мен софтуер, като знам колко е на час надника на средно грамотен програмист :twisted:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 09 фев 2008 9:22

musura написа:
Dan4ote написа:

Искам нещо готови и работещо :wink: Вобще и не си помислям даже да ми правят специално за мен софтуер, като знам колко е на час надника на средно грамотен програмист :twisted:

мани надника...накрая ще му правиш дебъгинг до 75-тата годишнина от сватбата си....

Потребителски аватар
dimitarpetrov
Автомобил: HONDA CR-V 2003
Двигател: K20 i-VTEC - 150 hp

Мнениеот dimitarpetrov » Съб 09 фев 2008 12:58

Леле какво скочихте! :lol:
Предлагам да помогна с каквото мога...
Оттеглям си предложението.
Успех Мусурски!

П.П. Малко ОФФ, кажи как е плазменото?

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Съб 09 фев 2008 14:07

musura написа:Общо взето искам следните неща:

. Възможност за продажба на стока която не е налична в склада
. Работа с поне 3 валути
. Възможност за продажба с фактура или без
. Възможност една стока да присъства в склада с няколко цени
. Възможност за импортиране от Ексел на списъци със стоки
. Продажба, като процедурата да е подобна на следния цикъл - запитване от клиента; изготване на оферта; създаване на поръчка; асемблиране; плащане - като тук се разпечатват и съответните документи - оферти; проформа фактура; фактура или касова бележка...
. Следене история на изделието - кога е закупено, колко му е гаранцията, идвало ли е в сервиза; ако да - какво и от кой е правено по него
. Следене историята на плащанията на клиента - какво е купувал, какво е плащал и евентуално какво още има да плаща. Възможност за задаване на плащания тип "на изплащане" със съответните аларми, на датите на плащане.

. Сервизен модул - приемане на завяки за гаранционен/извънгаранционен ремонт със съответното издаване на протокол.
. Описание на извършените ремонтни работи - от кой техник и какви модули са сменени/ремонтирани и съответно калкулиране на стойността на цялостния ремонт
. Издаване на изделието на клиента, пак със съответните документи...

Принципно на този етап счетоводни и складови истории не ме интересуват. Това което най-много ми трябва съм го описал по-горе.

До сега съм намерил два продукта, този: http://gvsns.com/Gv_Download.asp и на Риласофт един, който все още не съм видял какво може, чакам отговор от тях.

@Dan4ote - ти си в този бранш, ще съм благодарен ако споделиш с какво работиш и дали си доволен от него :wink:

Колега що губиш време да търсиш, хвани и си напиши една!
Мисля, че с "С" ще се оправиш! :D :да:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”