Радостен съм да ви съобщя, че от днес офицялно бих могъл да се считам за клубар!

Колата е VW Bora 1.9TDI 115 коня, 285Нм. Комби! Произведена е първият месец през 2000та година като до момента е изминала 115'000км. Удостоверение за това е напълно от край до край попълнената сервизна книжка - точно като по учебник - с печати само от офицялни VW сервизи! Преди 4000км е сменено масло, ангренажен ремък с притескателни ролки и водна помпа. Около 10'000км преди това е сменян и дебитомера, който всички знаем, че е консуматив за тези двигатели.
Колата трябваше да отговаря на следните изисквания абсолютно без компромисно, а именно: комби, 115 коня със 6 скорости, климатроник, до 125000км, след 2000та година. Всичко това присъства и в тази кола + ESP, което само хора карали с тази система знаят какво удоволствие е. Има още чудесни спортни седалки и маняшки споретен волан, който са си стандартни за Голф 4/Бора.
Лошите новини са, че няма никакви екстри от електрически вид.

Това е положението! Смятам, че въпреки това, това са неща, които подлежат на компромис. Прецених, че предпочитам една кола с изряден двигател пред друга с ел. прозорци и тепърва да трябва да я обслужвам.
Плюс това цената и беше с около 1'500 Евро по-ниска от останалите в радиус от 200км около мен, където се намирам в момента (Инголщад). Закупена е за 8500 Евро.
... върви та се кине! Апе си каишката просто!!! На магистралта на 6та при 140 някъде даваш маааалко газ и поема като за световно...... или просто на мен ми трябва прекалено малко за да получа усмивка на лицето, не знам. Колегите с такива автомобили да споделят своите впечатления.
След 3 месеца ще има лек uprgade, който вече е уговорен къде и колко ще струва. Ето LINK. Цената на това в момента е 400 Евро, но си купих нови гуми та, ще почака...
Притеснявам се само, че след като толкова малко харчи ще трябва да си сложа бележка от коя страна е капачката на резервуара за да не забравя и евентуално се опасявам нафтата да не стане на бензин след като толкова време седи в резервуара

... като я изпъна към БГ ще ви дам точна база данни какъв разход е дала.
Та, края на месеца, някъде след 27-28ми ще бъде вкарана в София, където ще бъде регистрирана, монтирана яката музика, предна решетка без емблемата на VW и остава само да ми кажете кога и къде се провеждат редовните клубни сбирки за да се запознаем и почерпя за придобивката. Ще нося и 50лв да си платя на момента и членсия внос.
Снимки има за момента само ТУК.. . по-късно се надявам да ги кача на хоста ми, който се е бъгнал в момента нещо.