Към колегите охотници - помощ за избор на ловно оръжие

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
audiokick
Автомобил:
Двигател:

Към колегите охотници - помощ за избор на ловно оръжие

Мнениеот audiokick » Чет 14 фев 2008 11:05

Здравейте,
тези дни се разбра, че ми се отваря парашута към една ловна дружинка и съм много ентусиазиран. Първото, което се сетих съответно е избор на оръжие и съответно каса. Проблема е, че не разбирам почти нищо от ловно оръжие и затова моля за помощ. Порових се по оръжейни сайтове, и се насочих към ИЖ 27М - удобството е, че представителите на Ижовските заводи са в Пловдив. Какво мислите. Също така ще съм благодарен, ако някой сподели реда за вадене на разрешително - психо тестове и т.н.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Re: Към колегите охотници - помощ за избор на ловно оръжие

Мнениеот Ludia » Чет 14 фев 2008 11:26

audiokick написа:Здравейте,
тези дни се разбра, че ми се отваря парашута към една ловна дружинка и съм много ентусиазиран. Първото, което се сетих съответно е избор на оръжие и съответно каса. Проблема е, че не разбирам почти нищо от ловно оръжие и затова моля за помощ. Порових се по оръжейни сайтове, и се насочих към ИЖ 27М - удобството е, че представителите на Ижовските заводи са в Пловдив. Какво мислите. Също така ще съм благодарен, ако някой сподели реда за вадене на разрешително - психо тестове и т.н.

честито ;)
добре дошъл в нашето братство ;)
реда за вадене съм го забравил....потърси с търсачката, в една тема бях писал преди време как беше реда....
а за пушката,това е сложен въпрос....и много индивидуален.
чувам че новите ижовки не са като старите...аз лично когато станах ловец си взех 2-ра употреба от познат много запазен Simson надцевка...и съм ного доволен от нея.1000 лв дадох но реалната цена на такава пушка е много повече.... според мен е по-добър вариант е да търсиш по села и паланки някоя запазена ижовка сделана в СССР или ТОЗ ;)
важно е също така в какъв район ще ловуваш и на какъв дивеч....
като инфо е тук може да прочетеш в http://www.nalov.com/forum/index.php?ht ... com/forum/
питай още ;)

Потребителски аватар
audiokick
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот audiokick » Чет 14 фев 2008 11:59

Това е добра идея за селата и паланките, Блатодаря. И аз прочетох, че Ижовка сделана до 1990г. са вечни. Може би ще мина на тоя вариант.
А иначе района е предимно за пернат лов.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”