Рекламация в Технополис- Свърши се

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Рекламация в Технополис- Свърши се

Мнениеот mely » Пет 15 фев 2008 18:05

Значи,мой познат си е купил преди време /няма 2 години/тонколони за компютър/суббуфер ,сателити и т.н/Дали са му гаранция от 6 месеца
Сега колоните не работят-имат силен бруум Дали може да ходи да се направи рекламация в този случай при положение ,че е изтекла гаранцията а срока за рекламация не е изтекъл.Аз мисля че може поне това което съм чел...

Последна промяна от mely на Съб 01 мар 2008 20:56, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Пет 15 фев 2008 18:17

...

Последна промяна от Nafta на Пон 09 юни 2008 17:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
CoZmO
Автомобил: Passat Golf Scirocco Allroad A6C4
Двигател: PG EX EG BAU CAS AEL
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Пет 15 фев 2008 18:19

Няма шанс! Даже не знам как са му дали 6 месеца гаранция. За колони повече от 1-2 месеца си е късмет... ;-)

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 15 фев 2008 18:20

Да пробва,само ако може после напиши какво е станало че ми е много интересно каква ще е реакцията на търговеца :lol:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 15 фев 2008 18:22

CoZmO написа:Няма шанс! Даже не знам как са му дали 6 месеца гаранция. За колони повече от 1-2 месеца си е късмет... ;-)

То в случая по-скоро гаранцията е за усилвателя в буфера /от там е и брума/ понеже за едно просто говорителче в колонките даже и в гаранция да е не си заслужава разкарването до сервиза-струват смешни левчета !

Потребителски аватар
1.8i
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 1.8i » Пет 15 фев 2008 18:26

Виж тук как става http://www.kenanoff.com/blog/archives/190

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Пет 15 фев 2008 18:34

1.8i написа:Виж тук как става http://www.kenanoff.com/blog/archives/190

Аз това го четох но не става дума никъде за моя случай

Чл. 105. (1) Продавачът е длъжен да предаде на потребителя стока, която съответства на договора за продажба.

(2) Продавачът отговаря за всяка липса на съответствие на потребителската стока с договора за продажба, която съществува при доставянето на стоката и се прояви до две години след доставянето й, дори и да не е знаел за несъответствието.

http://www.kzp.bg/modules.php?name=Cont ... ge&pid=250

Магазина е Технополис

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пет 15 фев 2008 20:33

Колега това е абсолютно невъзможно да стане,аз си купих от тия кретени ТВ и дивиди и след 3тия месец буфера на дивидито изгоря а колоните на телевизора почнаха да пукат, след като отидох да направа рекламаия щото имам имам гаранция 1 година те ми взеха нещата и ги държаха месеж и нещо там и на края ми казаха, че ако искам да ми оправят буфера трябва да платя 50 долара за нова намотка а на тивито нищо му нямало.И така си останах без буфер и с прецакан телевизор а след няколко месеца още се прецака и дистанционното на двд-то но вече беше извън гаранционен период и не се и опитвах да се свържа с тях.

п.п Двд-то и телевизора не са някоя ефтина менте марка а JVC

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 15 фев 2008 21:01

mely написа:
1.8i написа:Виж тук как става http://www.kenanoff.com/blog/archives/190

Аз това го четох но не става дума никъде за моя случай

Чл. 105. (1) Продавачът е длъжен да предаде на потребителя стока, която съответства на договора за продажба.

(2) Продавачът отговаря за всяка липса на съответствие на потребителската стока с договора за продажба, която съществува при доставянето на стоката и се прояви до две години след доставянето й, дори и да не е знаел за несъответствието.

Колега, нищо лично, но не се хаби... Има едни така наречени "Общи гаранционни условия" и в тях са описани гаранционните условия. Забележи, че е невъзможно за всички стоки да има 2 години пълна гаранция. Примерно не може да очакваш да си купиш обувки, да ги скъсаш от носене всеки ден и да очакваш след 2 години да са в същия вид, в който са били като си ги купувал. Същото нещо важи и за колонките- преживели са десетки токови удари, които може и да не си усетл, същот така вътре се е натрупал достатъчно количество прах, някоя и друга хлебарчица е устроила уюутен дом на топло при усилвателя... просто с две думи забрави за каквато и да било гаранция :wink:

Ей тук примерно, може да прочетеш едни "ОГУ"

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пет 15 фев 2008 21:13

Невъзможно ама друг път. Тоя закон го четох от горе до долу преди време и рекламация действително може да се подава до 2 години. Друг е въпроса дали ще поемат ремонта. Но въпреки това ако бях аз не бих се отказал. Всички ги гоня до дупка вече. На колони не признавали гаранция. А аз съм имал проблеми с едни Pioneer от техномаркет. На първата седмица им се отпоиха меките връзки за пищялките. :( Ако тогава си знаех правата щях да им разкажа играта просто. Не да ми излизат с номера че не давали гаранция за колони. Айде бе ... Пускам една рекламация в 5 екземпляра пък каквото стане. Писнало ми е от китайски ментета и "хитри" търговци. Дори и да не ги отремонтират. Здравето ще им взема за 3 дена бъди сигурен. :lol: Като не ми поемат гаранция на озвучаване да го продават тогава на половин цена. :twisted: Не като на цени по Шан зелизе. :twisted: :evil: И все пак говоря за производствен дефект. Щото нито хлебарки имам в колата нито токови удари. :x

Последна промяна от black` на Пет 15 фев 2008 21:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Пет 15 фев 2008 21:35

black` написа:Невъзможно ама друг път. Тоя закон го четох от горе до долу преди време и рекламация действително може да се подава до 2 години. Друг е въпроса дали ще поемат ремонта. Но въпреки това ако бях аз не бих се отказал. Всички ги гоня до дупка вече. На колони не признавали гаранция. А аз съм имал проблеми с едни Pioneer от техномаркет. На първата седмица им се отпоиха меките връзки за пищялките. :( Ако тогава си знаех правата щях да им разкажа играта просто. Не да ми излизат с номера че не давали гаранция за колони. Айде бе ... Пускам една рекламация в 5 екземпляра пък каквото стане. Писнало ми е от китайски ментета и "хитри" търговци. Дори и да не ги отремонтират. Здравето ще им взема за 3 дена бъди сигурен. :lol: Като не ми поемат гаранция на озвучаване да го продават тогава на половин цена. :twisted: Не като на цени по Шан зелизе. :twisted: :evil:

Колега ,даже аз поех ангажимента да ходя да се разправям с тия изверги защото много ми се е насъбрало/нищо ,че колоните не са мои/И аз изчетох ама има много противоречиви ЧЛЕНОВЕ :shock Искам утре като отида да се пеня :lol: да съм подготвен

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Пет 15 фев 2008 21:42

Колега, нищо лично, но не се хаби... Има едни така наречени "Общи гаранционни условия" и в тях са описани гаранционните условия. Забележи, че е невъзможно за всички стоки да има 2 години пълна гаранция. Примерно не може да очакваш да си купиш обувки, да ги скъсаш от носене всеки ден и да очакваш след 2 години да са в същия вид, в който са били като си ги купувал. Същото нещо важи и за колонките- преживели са десетки токови удари, които може и да не си усетл, същот така вътре се е натрупал достатъчно количество прах, някоя и друга хлебарчица е устроила уюутен дом на топло при усилвателя... просто с две думи забрави за каквато и да било гаранция Wink

Абе сигурно е така ама поне от тези закони файда да има .Ще ида аз ще вдигна магазина на главата си /правил съм го и друг път и съм успявал/пък ще видим каква ще става.
P.s За обувките май си има специална точка в закона.Казвам МАЙ

Потребителски аватар
XaxoXaxo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот XaxoXaxo » Пет 15 фев 2008 23:08

Преди 2 месеца и аз имах подобен проблем, но с МЕТРО. В моята тема тогава stil написа:
stil написа:Съществуват два вида гаранция за продуктите - законова и търговска.

В цяла Европа срокът на законовата гаранция е минимум 2 години*(Директива 1999/44/EC). Срокът на търговската гаранция е различен и се дава от производителя или търговеца.

Рекламациите по законови гаранции се подават при ТЪРГОВЕЦА. Условията са посочени в закона - гаранционна карта не е необходима.
Рекламациите по търговски гаранции се подават в обектите посочени в гаранционната карта. В същата са посочени и гар. условия.

Потребителят има правото да реши на коя гаранция да се позове при подаване на рекламация, в зависимост от изгодността на условията.

Закона си е закон. Имаш си 2 години гаранция и трябва да настояваш за това. В МЕТРО дълго отричаха да има такова нещо, но накрая си признаха. Така че давай смело. Търговците трябва да свикнат, че само с продажбата на един арткиул не им се изчерпва работата. Ако не им изнася да затварят :D

Потребителски аватар
J'N
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот J'N » Съб 16 фев 2008 9:21

Не може да му дадат толкова малко гранция. Ако се правят на интересни, да проучи как стой въпроса и да ги накисне :).

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Съб 16 фев 2008 10:21

Не може да му дадат толкова малко гранция. Ако се правят на интересни, да проучи как стой въпроса и да ги накисне .

Колеги не бъркайте гаранция с рекламация. Гаранцията каса това дали стоката е развалена или не. Рекламацията касае това дали стоката отговаря на техническите данни подадени от продавача в момента на продажбата. Например продават ти порше бг едно поло и ти казват че е 50коня а после се оказва че автомобила е 45 коня но не поради дефект в мотора а поради невярна информация от тяхна страна, тогава има право на рекламация и да го върнеш... не отговаря на това което са ти казали че купуваш... измамен си.
Също така според закона ако установиш че автомобила е 45коня до шестия месец порше бг трябва да докажат че не си прав. Ако го остановиш след това ти трябва да докажеш че те не са прави.
В случая ти имаш 6 месеца гаранция която вече 4 пъти е изтекла.
Не се занимавай.
Че по сервизите са гъзове е отделна тема:( но това не значи че ние трябва да четем закона като дявола евангелието.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”