Референдум за петролопровода Бургас - Александруполис?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
dobrev
Автомобил: Tiguan
Двигател: TSI2013
Контакти:

Референдум за петролопровода Бургас - Александруполис?

Мнениеот dobrev » Съб 16 фев 2008 13:55

Това според мен е много важно всеки да изрази мнение по даден въпрос с пускане на своя глас за или против жалкото, е че не участва целия български народ в гласуването, защото си мисля че тогава щеше да има по-голяма тежест . Дано един път се съобразят "големите мъдри глави" с това какво иска народа, а не те!!!
Нека всеки след мене да напише своето мнение!

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Съб 16 фев 2008 14:12

за съжаление, колега, решението вече е взето, демек някой е взел парите. а относно тежестта на референдума, то той би имал такава, само ако е национален. за съжаление не виждам кой от "имащите право" би го свикал.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Съб 16 фев 2008 14:30

joro_kem написа:за съжаление, колега, решението вече е взето, ...

Наистина така.Бургазлиите,а и всички българи са поставени пред свършен акт.Какъвто и да е изхода от местния референдум,няма да има никакви последствия за петролопровода.Това не е валидно само за България-навсякъде по света като става въпрос за много пари и мащабни проекти,последното от което се интересуват управниците е мнението на обикновения гражданин.Макар че в чужбина действат по-камуфрирано,не така рязко като у нас.
Аз лично съм против,но си давам сметка че това няма да промени абсолютно нищо :!: :x

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Съб 16 фев 2008 15:38

Незнам дали я вярно, но го пречетох някъде из медиите, когато се шумя около петролопровода. Та там казваха, че ние водим преговори за този петролопровод вече 10-12 Години.....
Тогава не е основателно да казваме, че Държавата ни е поставила пред свършен факт, тъй като ако ние не сме изказали нашите възражения за този немалък период, значи такива нямаме.....

Истина е ,че на много от нас не ни ПУКА какво правят онез в парламента.
Толка ни е безралично вече, че даже и неходим да гласуваме. Политика и нацинални интереси ни валнуват само, когато медиите захванта някой скандал да пошумят 2-3 дена.... и после всичко пак става безразлично...

Потребителски аватар
malcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот malcho » Съб 16 фев 2008 17:00

Според мен въпросът е не дали да има петролопровод, а как да се експлоатира. На мен не ми е известна една държава, която да се е отказала от такова съоръжение. Важното е обаче да се създадат ясни и стриктни правила и най-вече КОНТРОЛ и превенция на възможностите за замърсяване.

Потребителски аватар
anton76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anton76 » Съб 16 фев 2008 21:02

Абсолютно против www.bgbui.com

Потребителски аватар
dobrev
Контакти:

Мнениеот dobrev » Нед 17 фев 2008 10:56

Да не забравяме че вече сме членка на евросъюза а също и граждани , и референдум се прави за първи път у нас независимо че е само в Бургаска община ,считам че управляващите от Европейския парламент ще следят с интерес ставащото в Бургас и всяко незачитане на гражданските ни права ще достигне до най-високо ниво.
И в допълнение щом един наш гражданин успя в Страстбург да осъди държавата ни, едва ли с лека ръка ще бъде подминат гласа на няколко хиляди души.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Нед 17 фев 2008 19:01

миналия Капитал беше тема на броя
пе'елим 15 милиона на година рискуваме 2, 5 милиарда

Потребителски аватар
Cee
Автомобил:
Двигател: AMX

Мнениеот Cee » Нед 17 фев 2008 19:04

аз лично съм абсолютно против ..... :wink:

Потребителски аватар
dobrev
Контакти:

Мнениеот dobrev » Нед 17 фев 2008 19:26

Това беше! Ниска гласоподавателна активност какво значи това:

1.незаинтересованост
2.непукизъм
3.безразличие
4.апатия
5.индиферентност
6.безучастие
7.безгрижие
8.равнодушие

с прости думи - няма "бъдеще" в тази държава!!!

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Пон 18 фев 2008 10:08

Ми добре, дотук всичко е добре, само трябва да се има в предвид, че демокрацията по презумпция е диктатура на болшинството над малцинството - каквото и да реши Бургас е важно, какво ще реши правителството за благото или не на цялата страна.

Иначе веднага мога да си спретна референдумченце в махалата, с приятели и да решим, че е вредно да минават коли покрай Хемус щото така ни харесва и ще ходите да се возите на друго място... :lol: 8)

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пон 18 фев 2008 10:21

цялата философия на тоя референдум беше още един удар срещу сегашното правителство ... обаче неуспешен
как аз ще отида да гласувам за нещо като знам че е безнадеждно
работил съл цяла седмица на зверския студ (пример с майка ми работи на пристанището .. при зверски силен вятър от около 60-70километра в час и -6 -7 градуса температура) да изляза от вкъщи и да отида да гласувам за нещо което точно няколко часа преди това са ми казали.. "няма значение изхода на референдума .. решението вече е взето"
еми много ясно че няма да гласувам..
да стана в събота.. в студа.. заради някакви политически игрички ? еми няма да стане това е логично ..

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 18 фев 2008 10:28

да бе да ... кво като е взето решението ..ти набий едно зверско НЕ...пък да видиш ..... -10 не е студ, вярвайте ми

Потребителски аватар
CoZmO
Автомобил: Passat Golf Scirocco Allroad A6C4
Двигател: PG EX EG BAU CAS AEL
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Пон 18 фев 2008 10:49

Мммм дааааа. Целият ни народ вече е свикнал да му го навират и той да си мълчи. Всеки се бори за оцеляване и не пука за нищо друго, та камо ли за ближния. Следователно, това вече не е народ, а е сбирщина от самотни вълци - факт. Винаги съм казвал, че няма да напусна България, но колкото повече седя тук, толкова повече се отчайвам! Никога никой не е виновен за нищо, все някой друг му е виновен. Всеки е озлобен и настървен. Вече нямаме общност... Всички казват у нас е демокрация - свобода, да ама не! У нас е СВОБОДИЯ! И вместо да вървим напред и да градираме, ние само унищожаваме и затъваме...

Това е доста дълга тема за разискване, а в момента нямам настроение за подобни неща. Колкото до нефтопровода, не виждам причина той да не бъде направен. Друг е въпроса, нашите управляващи колко глупаво изпуснаха всички добри оферти, а сега са недоволни...

Последна промяна от CoZmO на Пон 18 фев 2008 10:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пон 18 фев 2008 10:50

Tyan написа:да бе да ... кво като е взето решението ..ти набий едно зверско НЕ...пък да видиш ..... -10 не е студ, вярвайте ми

weathermate е добра програмка ;)
в софия температура -10
feels like -15

бургас температура -10
feels like -37

няма какво да си говорим повече ;)
лили иванова го е изпяла от одавна.. веееееееетррроооввееее...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”