Какво следва след повредена пратка от куриер

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
npachovski
Автомобил:
Двигател:

Какво следва след повредена пратка от куриер

Мнениеот npachovski » Чет 10 юли 2008 19:18

Здравейте колеги незнам за къде ми беше темата, но исках тук да я постна защото да може да се види от всички потребители и да си направат добре сметката коя куриерска фирма ще ползват утре...случката е следната пращам фар бленда на колега от форума вече седмица нямам отговор от куриерската фирма дали е пристигнала какво е станало нищо стойм и двете страни и чакаме и нямаме инфо сега колегата ми казва, че са му званнали и му казали, че било счупена при транспорта и, ако го устройвало така счупена да я взима, ако ли не там щели да сме се разберели...бе въобще нямам думи за кво си говорим добре, че е една фар бленда за 15 кинта ми, ако бях пратил нещо скъпо незнам колеги исках просто да споделя с вас и да си направите сметката утре коя куриерска фирма ще ползвате при всички се случва,но да стоиш ти 1 седмица и да нямаш инфо от никъде....и накрая да ви питам да хода ли да се разправам или...в мамата едно хубаво в офиса и повече да им забрава услугите на тия педераси
Еконт експрес е въпросната фирма
Преместена.
:wink: mod edit: group®

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Чет 10 юли 2008 19:42

колега, ако има застраховка пратката поне ще си вземеш парите, въпреки че при Еконт и това не е гаранция ако няма пиеш една вода и това е. Преди две години ми изчезна матрица за тампони и нея платиха нищо че имаше застраховка от тогава ползвам Спиди и те чупят и са скъпчий но поне си ги плащат. За мен няма смисъл да ходиш, но винаги има едно ,,но''.
Благодаря за съвета и съжалявам.

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Чет 10 юли 2008 20:00

И аз имах проблем с въпросната куриерска фирма,пратих един карбуратор и той изчезна безследно,добре че го намериха и се поправиха,но колегата чака карбуратора 2 седмици

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 10 юли 2008 20:03

ходи се разправяй.. поне парите да върнат бахти.
Иначе сигурно за това застраховат пратките, поне да имаш причина да ги хванеш за гушата. Сега като се замисля то май няма смисъл от куриери, май си е по-добре да се върнем към пощите....

Потребителски аватар
npachovski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот npachovski » Чет 10 юли 2008 20:12

ISRalien написа:ходи се разправяй.. поне парите да върнат бахти.
Иначе сигурно за това застраховат пратките, поне да имаш причина да ги хванеш за гушата. Сега като се замисля то май няма смисъл от куриери, май си е по-добре да се върнем към пощите....

аз съм на същото мнение и май така ще започна да процедирам бахти нестига, чеса супер некоректни ми и цените им станаха просто...незнам за разправането трябва да се освонождавам от бачкане нещо ще го прежала тоя случай, но повече няма да им позлвам услугите на тия когато ми пращат да не ме интересува да се оправа тоя дето праюа да си поема отговорност иначе ще си мина на спиди чувам добри неща за тях :wink:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 10 юли 2008 21:54

Koлеги - един съвет -когато изпращате опаковайте много добре /може 2 - 3 кутии 1 в друга.При чупливи нещица е добре да има топчета от стиропор или пуканки.Върши работа и намачкани на топки вестници.

От пряко наблюдение и за Спиди и за Еконт знам как се товари и се разтоварва : Разтоварване 1 абориген от камиона / ремаркето/ хвърля на друг , който е на земята .Ако втория хване кашона добре , ако ли не следва удар в земята. Товаренето е по същия начин - само, че вместо в земята кашона среща ламаринения под.

напатил съм се - получвал съм пратки целите в боя / някоя кофа не е издържала и всичко е мацало или пък в масло.

За Спиди най- са добре палетните пратки - товарене и разтоварване с мотокар, а палета е увит с фолио.
Застраховайте - сумата , която се плаща за застраховка е мизерни стотинки- не стигат и за 1 бира.

Потребителски аватар
npachovski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот npachovski » Пет 11 юли 2008 16:57

Благодаря колега за съвета и инфото

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пет 11 юли 2008 16:59

Ако нямаш застраховка нищо не става.. могат да кажат, че ти си я пратил счупена

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Пет 11 юли 2008 23:21

Bobi_S13 написа:колега, ако има застраховка пратката поне ще си вземеш парите, въпреки че при Еконт и това не е гаранция
:да:
Мятат ги яко пратките.Често нарочно.
"Чупливо ли е?
Тогава-застраховка!"
Иначе-Do you....?
Дую ,но плохо! :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”