Въпрос отново за компютри

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Papa_Dock
Автомобил:
Двигател:

Въпрос отново за компютри

Мнениеот Papa_Dock » Пет 22 фев 2008 16:08

Та въпроса е имали програма с която при пускането на интернет с рутер да мога да огранича приемника да получава определен сигнал.Например три компютъра като искам този който приема нета да има най бързия нет а другите по слаб.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пет 22 фев 2008 16:10

от страна на рутера можеш ако ако има шейпър/bandwidth menager или QOS .....тези рутери са скъпи обаче или ако не са са със сменен firmware...от страна на клента може да се пробваш през груп полиси или през настройки на лан картата ...но така ще му убиеш не само нета но и мрежата ..трети вариант е да му ограничиш скороста на теглене от самите торент или даунлоад клиент

Потребителски аватар
Papa_Dock
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Papa_Dock » Пет 22 фев 2008 16:17

Благодаря за светкавичния отговор Тияне :beer .Аз лично неискам да ги правя тези инервенции това е начина по който получавам нет от една мома, но напоследък е отвратителен и бавен и аз казвам да го ускори ама тя ми вика че неможела с няколко думи си мисли че съм тъп нали и немога да я разбера кви ги върши ама тя незнае че съществува Фаувеклуба :lol: сега ще разбера с къв рутер е тактично и дали ги има тези възможности. :lol:

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Съб 23 фев 2008 12:10

То начини за ускоряване - най различни. Всичко зависи и от доставчика и от рутера и от уменията на задкомпютърното устройство. Можете например да си направите локално прокси в LAN-а само за вас. Отделно на рутера ако му смени фърмуера (аз съм с този и съм доволен) изскачат още сюр билюк опции. Въпроса се в конкретния случай кое ще даде оптимален ефект...

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 23 фев 2008 12:46

Само да си провериш модела добре защото това QoS не работи адекватно на някои... :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”