P.S. Интересува ме и въпроса , дали след издаването на картата се внасят пари от моя страна (зареждане на сметка) , защото като гледам условията за ползване на кредитна карта , при плащане има високи лихви (все пак е на кредит)
Каква кредитна карта ?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- dan40
- Автомобил: Alfa 156 2.0 TS
- Двигател:
Каква кредитна карта ?
Колеги , интересува ме от коя банка е най-далавера да се издаде международна кредитна карта Visa Electron . Конкретно ми трябва за пазаруване в Ebay. Рагледах доста сайтове на банки , но нещо не мога да им схвана условията и изискванията ... Пиша тема тук , защото знам , че има колеги които пазаруват от там и ще съм много благодарен ако някой сподели . Под определението "най-далавера" имах впредвид , която да се издава бързо , и най-важното - да става 100 % за пазаруване от Ebay , чрез PayPal . Чакам сериозни отговори
P.S. Интересува ме и въпроса , дали след издаването на картата се внасят пари от моя страна (зареждане на сметка) , защото като гледам условията за ползване на кредитна карта , при плащане има високи лихви (все пак е на кредит)
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Колега, аз си извадих преди година Visa Classic от райфайзен банк. Карта всъщност е дебитна със статут на кредитна.
пазаруване по Интернет;
плащане в магазини, ресторанти, бензиностанции, хотели;
резервации;
кола под наем;
теглене на пари в брой;
Издават я бързо, в нея ти остават блокирани 10 лв. Такса карта на година също е 10 лв. Лихвите и комисионните трябва да си ги провериш самичък защото съм изветрял вече. Оперира с лева, долари или евро.
Специално аз не я ползвам много. Даже съвсем рядко. За ме съществуват само три вида плащания - кеш, на ръка и в брой
пазаруване по Интернет;
плащане в магазини, ресторанти, бензиностанции, хотели;
резервации;
кола под наем;
теглене на пари в брой;
Издават я бързо, в нея ти остават блокирани 10 лв. Такса карта на година също е 10 лв. Лихвите и комисионните трябва да си ги провериш самичък защото съм изветрял вече. Оперира с лева, долари или евро.
Специално аз не я ползвам много. Даже съвсем рядко. За ме съществуват само три вида плащания - кеш, на ръка и в брой
- Smurfette
- Автомобил: Seat Ibiza
- Двигател: 2006
Аз имам кредитна Visa Класик с чип от ПИБ. Там ми плащат и заплатата, така е за мен беше удобно. Чипа, казват, повишавал защитата на картата. Имаш 45 дни отложено плащане, след това има лихви о/ло 18%, ама то за всички кредитни е толкова. Други предимства, освен че можеш да пазаруваш навсякъде по света с нея, вкл. Pay Pal, ebay и други такива, няма такса за транзакция. Има обаче такси при теглене в брой. А най-основното за мен беше именно чипа, в Европа, по-назапад от нас, за всяка глупост, за която плащаш с карта на каса не приемат други освен такива.
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
dan40 написа:myrshavija написа:международна дебитна карта Visa Electron?
кредитна колега , прочети внимателно
прав е колегата
виза електрон е дебитна
виза е кредитна
Първа инвестиционна банка предлага виза електрон (дебитна) с чип и няма такса за поддръжка, такса за добър ден и такса за добър вечер....
има си 3 годишен % за левовете и 2.5 годишен % за Евро месечна лихва върху парите, които държиш вътре, които ти превеждат в края на всеки месец...
абе според мен са им добри условията за картите на ПИБ
с дебитната карта VISA Electron нямаш проблеми да плащаш в PayPal например. За eBay нямам идея
- bboikov
- Автомобил:
- Двигател:
Ако картата е Мастер, Виза и така нататък и е кредитна можеш да я ползваш както за разплащане в интернет, така и в чужбина. Необходимо е да уточниш ползването и извън страната при някои банки. Но според мен е по-важно да прочетеш внимателно условията, при които е издадена и ще я ползваш. Такси, комисионни, годишна лихва и така нататък. Лошото е, че всяка банка предлага няколко вида условия и за това ми се струва трудно да получиш еднозначен отговор. ПРОСТО ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО УСЛОВИЯТА. Аз използвам Мастер кард, издадена от ЦКБ с кредит от 1000 лв. и съм доволен.
http://www.fibank.bg/inside.php?parent=512
Колега, това е истината!!! Обърни внимание на pdf-чета долу!!! Ако има нещо неясно питаи!
Колега, това е истината!!! Обърни внимание на pdf-чета долу!!! Ако има нещо неясно питаи!

- XaxoXaxo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Виза електрон не знам дали върви навсякъде. Но можеш да си извадиш Виза Класик - дебитна. Освен ако не искаш да пазаруваш и на кредит, ти си решаваш. Нашите банки издават Виза Класик крединта и дебинта карта. И с дебитната и с кредитната ще те скъсат от необявени или обявени, но с различни тълкувания от нормалните такси и комисионни
А да не говорим и некомпетентността на служителите от банките за тези карти, идея си нямат къде можеш да плащаш, къде не можеш, какви такси имат при теглене, как да отблокират транзакция и т.н.
А да не говорим и некомпетентността на служителите от банките за тези карти, идея си нямат къде можеш да плащаш, къде не можеш, какви такси имат при теглене, как да отблокират транзакция и т.н.
- Cyberloner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
най-добрата банкова карта е тази дето я няма. Не стига че ти взимат пари за дето харчиш, ами и някой очилат мухльо току виж ти ги свил понеже гаджето го зарязало и той по цели нощи цикли в интернет да избива комплекси. Е това е истината: http://sidereus.org/MONEY/images/01-large-sack-cash.gif пък нека ми викат че съм старомоден 
Върни се в “ОФФ-Топик - други”