Тук спорим по един въпросът а той е:
При положение, че съм на постоянен трудов договор от 1-2год. при един и същ работодател, и съм решил да напускам работа, мога ли преди да напусна (например Март) да си взема цялата годишна отпуска за 2008г. превидена в закона или ми се полагат по-малко дни/или въобще не ми се полагат почивни дни за 2008г.?
Въпрос за платен годишен отпуск...
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- dragomir1402
- Автомобил:
- Двигател:
недейте да лъжете човека
Чл. 172. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., изм. - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) Платеният годишен отпуск се разрешава на работника или служителя наведнъж или на части, от които най-малко половината се ползва наведнъж през календарната година, за която се полага отпускът.
това което са имали предвид колегите /надявам се да е така
/ е че при прекратяване на трудовото правоотношение ще имаш право на отпуск пропорционално на месеците които си отработил през текущата година, иначе не е проблем да ползваш отпуска си за 2008г. през януари-целия отпуск имам предвид, стига работодателят ти да е съгласен-прочети чл.172-176 от Кодекса на труда, успех 

Чл. 172. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., изм. - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) Платеният годишен отпуск се разрешава на работника или служителя наведнъж или на части, от които най-малко половината се ползва наведнъж през календарната година, за която се полага отпускът.
това което са имали предвид колегите /надявам се да е така

Върни се в “ОФФ-Топик - други”