Изповедта на един 100%-в софиянец
а.к.а. Относно селяните (не по местоживеене) по софииските улици
Като истински софиянец съм възмутен от поведението на разни провинционалисти дошли в столичния град, които яхнали мотори, леки коли, трамвай и други превозни средства мачкат, блъскат и удрят столичните граждани. Такъв беше случая с онова младо шофьорче което минавайки по нашата улица с мощната си кола ми свиркаше и викаше през отворения прозорец:
- Ей пенсио, мръдни се от пътя, че ще ти размърдам бъбреците!
А аз му отговорих с достойнство:
- Аз ще си купя цветен телевизор от обезщетението.
Той продължи да нахалства:
- Мръдни се че ще ти купя дървено пардисю, а аз му отговорих:
- А на теб ще ти дадат безплатна пижама на райета, след което му казах:
- Ей момче, защо не си седя на село за да станеш отличен механизатор, да произвеждаш селскастопанска продукция, а вместо това си дошъл в столичния град да плашиш софиянци.
Или какъвто беше случая с онази млада мотористка, която така ме хакна с мощния си мотор, че ме изхвърли чак на отсрещния тротоар във витрината на една сладкарница където се озовах сред банички, тригуни и пасти. И когато тя над мен надвесена ми заговори:
- Абе човек не ме ли виждаш, светофара ми свети зелено, аз гордо и отговорих:
- Ех момиче момиче, що не си стоя на село, да гледаш мисирки и други такива и да станеш една знатна птицегледачка, а вместо това си яхнала тоя мотор и хакаш столичните граждане в сладкарските витрини межди банички, тригуни и пасти, след което бавно и с достойнство се отправих към току що дошлата линейка.
Когато ме закараха в Пирогов доктор Илиев ме посрещна с думите:
- Абе човек, пак ли ти бе, бе не ти ли омръзна бе, 23 пъти ще те кърпя вече.
Аз му отговорих с достойнство:
- Ейй докторе докторе, за това ли си дошъл в София, да броиш по колко пъти кърпиш столичните граждани. Що си не седя на село бе човек и да станеш един добър ветеринар, и лекуваш селскостопанския добитък, след което най- хладнокръвно припаднах.
Искам да ви кажа, че няма да отстъпя от поведението си на истински софиянец, ще продължа да минавам на червен светофар, ще се движа с достойнство по средата на улицата и пресичам площадите по диагонал, защото стоя високо над провинциалните страсти.
Относно селяните (не по местоживеене) по софииските улици
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Относно селяните (не по местоживеене) по софииските улиц
Nova написа:Искам да ви кажа, че няма да отстъпя от поведението си на истински софиянец, ще продължа да минавам на червен светофар, ще се движа с достойнство по средата на улицата и пресичам площадите по диагонал, защото стоя високо над провинциалните страсти.
Поздрави от мен, Бо и Братт към всички които се чувстват "столичани"

- Bratt
- Drivers wanted
- Автомобил: MKII
- Двигател: EZhko
madmen написа:Nova написа:Искам да ви кажа, че няма да отстъпя от поведението си на истински софиянец, ще продължа да минавам на червен светофар, ще се движа с достойнство по средата на улицата и пресичам площадите по диагонал, защото стоя високо над провинциалните страсти.
Поздрави от мен, Бо и Братт към всички които се чувстват "столичани"![]()
![]()

- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
Nova написа:...ще продължа да минавам на червен светофар, ще се движа с достойнство по средата на улицата и пресичам площадите по диагонал....
епа У тоя краен квартал оправия нЕма ! Screwy
- Sachko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
!
lol lol lol lol lol Тфа да си "Софянец" маи голяма мания ше доиде
аз кат остана там пове4е от 1 седмица и ми се по***ща
Е няма да споря 4е има си4ко,но като цяло живота в столицата е пална stumm ...3 години ве4в у4а там... но за нищо на света не мога да живея там ....е*ем му и гордоста на тоя пенсионер изкукуригал

Е няма да споря 4е има си4ко,но като цяло живота в столицата е пална stumm ...3 години ве4в у4а там... но за нищо на света не мога да живея там ....е*ем му и гордоста на тоя пенсионер изкукуригал

- Bliznak
- Автомобил: MK6 Golf GTI
- Двигател: 2010
Ми проблема е във възпитанието на характера на хората /вземете и водачите и пешеходците/...Ако очавате утре да се оправи всичко - няма да стане. Аз не съм софиянец, но уважавам 'законите' на този град, манталитета на хората тук - иначе няма оправия. От доста години съм тук, но не съм си 'пренесъл простотията' както половината от хората дошли от други градове и страни /щото и какви чужденци простаци има - не е истина/. Не ми се пише много по въпроса, затова в завършек ще допълня - зависи от всеки от нас, не от законите или нещо нормативно.
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Най-големи страхове съм брал с велосипеда-минават сякаш нарочно на сантиметри от теб-а аз въртя на сантиметри от бордюрите-не карам по средата-идиоти-седят си и си викат -я да го шашнем тоа с колелото и прас -ветър дууна Мамка им скапана-носся си вече камъни по джобовете като карам байка-ем за кучета ем за тъпанари 

- teneketo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Чуден разказ - мого ми хареса, може би щото е хумористичен начин за представяне на истината.
Инак от мои лични наблюдения има доста "слепци" както пешеходци така и шофери. Пътувам най-много с кола , ама и бус съм карал пък последно време и колело - нема никакво значение .
Особено вчера с колелото щеха да ме пребият два пъти единия от които една уфсъ си ме вижда щото карам срещу нея и си отваря вратата на колата , абе .........
Инак от мои лични наблюдения има доста "слепци" както пешеходци така и шофери. Пътувам най-много с кола , ама и бус съм карал пък последно време и колело - нема никакво значение .
Особено вчера с колелото щеха да ме пребият два пъти единия от които една уфсъ си ме вижда щото карам срещу нея и си отваря вратата на колата , абе .........
- PL-16v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: !
....е*ем му и гордоста на тоя пенсионер изкукуригал
[/quote]

- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
леле трима такива как ги накарах веднъж да се качват по един баир по дърветата....
едно тясно пътче и се хванали тримата под ръчичка и се водят, минавам аз зад тях и не им свиркам да не ги плаша, а леко подавам газ да ме чуят, обръща се единият, изгледа ме внимателно (все едно ми казваше абе ние тука сме на разходка, ще ни чакаш да си вървим спокойно), обърна си се и никва реакция......клаксон - никаква реакция, не щат да се преместят открая , за да имам място да мина, а от единия край има един хубав баир с дървета, за които се дъжаха впоследствие, след като започнах да превъртам гумите си зад тях (то едно песъчливо беше, голяма пушилка им направих), амам много пъргави били това пенсионерите ша знаете......все едно в претъпкан автобус в другия край се е освободило място и пенсионер тича/подскача към него......не че не уважавам тия хора...ама има такива дето просто не го заслужават

едно тясно пътче и се хванали тримата под ръчичка и се водят, минавам аз зад тях и не им свиркам да не ги плаша, а леко подавам газ да ме чуят, обръща се единият, изгледа ме внимателно (все едно ми казваше абе ние тука сме на разходка, ще ни чакаш да си вървим спокойно), обърна си се и никва реакция......клаксон - никаква реакция, не щат да се преместят открая , за да имам място да мина, а от единия край има един хубав баир с дървета, за които се дъжаха впоследствие, след като започнах да превъртам гумите си зад тях (то едно песъчливо беше, голяма пушилка им направих), амам много пъргави били това пенсионерите ша знаете......все едно в претъпкан автобус в другия край се е освободило място и пенсионер тича/подскача към него......не че не уважавам тия хора...ама има такива дето просто не го заслужават
Върни се в “ОФФ-Топик - други”