2. Картата на България (OFFRMap v4.40)
==========
Това е прословутата "карта на Събин", която обаче мога да ви уверя, че е в ХХХХ
На пръв поглед е много яка обаче само на пръв. Иначе е пълен смех! Ако трябва да бъда максимално точен - доколкото успях да разбера тия дето са правили картата са некви офроуд маниаци и са включили всевъзможни офроуд маршрути. А за градските чада - таратанци!
Един нагледен пример отивам аз в планината и там ми няма жижите и хотелите и пътищата!! Има само офроуд маршрути!! Седя си аз пред една хижа, която цяла България знае или поне е чувала за нея, но според картата бях на един кър, през който минаваше Болкан трофи незнам си коя година
В града няма смисъл да Ви обяснявам - исках да отида от Централна гара до Централния площад в Пловдив - разстояние 1км, два завоя по целия маршрут. Ама викам чакай да видя GPS-a откъде ще ме преведе, може да има някой по-кратък маршрут, който да не знам. Мале, мале...

От 100 г. живея в Пловдив и май за пръв път се затубих! Та като ме прекара по едни засукани улици... Забранена улица, ама то вика карай смело напред - карам аз по забраненото и насреща - патрулка!

Точно ми се размина без да ме спрат и пак по едни улици... Навсякъде, където беше забранено влизах, ама имаше и едни задънени, от които трябваше да се връщам

Точно това се случи и пред турското конкулство - така ме завъртя GPS-a, че минах с бодра стъпка оттам. А то затворена улица и аз си викам ей ся ако не открият автоматичен картечен огън няма кога друг път

Ми то и аз да бях на тяхно място щях да се позачудя къв е тоя дето кара не особено бавно по задънена улица покрай турското консулство - ми нали може някой от партия атака да е натъпкал багажника с експлозив... Изпотих се 18 пъти докато се измъкна и свещ палих след тва, че минах метър!
Та като казах, че картата е в ХХХХ - специално що се отнася до градската навигация, това явно е ново измерение ХХХ, несрещано досега! Само ще спомена, че на нашата улица трябва да има един ресторант, който от както съм малък не мога да се сетя да е бил там - пък съм роден преди да измислят GPS-ите...
Другият голям смях - улиците се търсят в меню АДРЕС, а блоковете в ЖК се търсят в раздел POINTS OF INTEREST (те там са кината, болниците и ресторантите

). Айде, с това може да се свикне, но какво ще кажете за това, че половината обекти (в т.ч. улици) са на кирилица, а другата - на латиница

Ако напишете БАНИШОРА ще ви каже, че такова животно нема. Ако напишете обаче BANISHORA ви излиза!

С прости думи - ако тръгвате за някъде, трябват ви поне 5 минути на място в колата докато го намерите на GPS-a.
Айде не били градски чада правячите на тая карта, поне викам в гората нема да се загубя. Аха, познахте! Не е истина - цирк, цирк, цирк! От Пловдив отивам към балкана, А КЪМ БАЛКАНА ИМА САМО 1 ПЪТ, но според картата трябваше да завия ПРЕЗ едни скали...
---
Единствената друга карта, която успях да ползвам е Garmin City Navigator NT 2008 - тя обаче трябва да призная е още по-постна. Има само София, в Пловдив са 3 улици...
Така, че умолявам колегите, които имат хубави РУТИРАЩИ карти да споделят откъде са ги взели.
150 лева за "картата на Събин" бих дал само ако няма нищо друго. А за съжаление случаят е точно такъв...