TOR Project

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
~~~~~
Автомобил:
Двигател:

TOR Project

Мнениеот ~~~~~ » Чет 21 фев 2008 10:22

Доколкото знам тук има хора с най-различни специализации и бих искал някой да даде мнение за тая система:

http://www.torproject.org/

Като идея и организация ми изглежда добра, но дали няма някакви пропуски или слабости? Имам предвид нещо, с което са се изложили, но като пусна търсене в Гугъл остава дълбоко някъде из резултатите и не може един потенциален нов потребител да научи точно положението.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 21 фев 2008 10:27

не ми е изобщо в сферата на действие но веднага ми се пръкнаха в главата 1-2 питания.
ако искам да следя по някаква причина възможно най много хора, легално, с тяхно съгласие-какво бих направил? ми мога да си пусна софт с който им обяснявам колко добре ще се скрият от всички освен от мене... :roll:
отделно ако съм някъфф зъл гений чук нинджа и искам достъп до много хора с цел преебушка и да ги храня с мои троянци и дата майнъри-пак е вариант да си направя някъфф мноо готин софт за мноо тарикатска функция и при това фрйй-юруш на маслинките, а аз после ше ви го надипля троен... :twisted:

те такива неща ми минават през глупавицата... :roll:

Потребителски аватар
~~~~~
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ~~~~~ » Чет 21 фев 2008 11:56

Естествено и на мен са ми дошли тия идеи. Затова програми с подобни функции би трябвало да са опън сорс - аз не съм му особено привърженик, но е единствения начин потребителите да са сигурни какво пускат в кошарата си.

Иначе ако подозираш всеки в троянски замисъл ще те попитам - имаш ли Skype? Имаш сигурно. Ами и той е без пари. И той е "много хубава програма". А какво друго прави - никой не знае.

https://wiki.torproject.org/noreply/The ... Q#Backdoor

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 21 фев 2008 12:57

подозирам аз... мушмули...mhihi
от моя компир най много да изшпионират некоя снимка на форумци, лошо злоупотребили...mhihi
ама иде реч за хамериканските джедаи дето сичкото кинта им минава през компира и може да се щипе по малце без дори да се бройка... :roll:

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Чет 21 фев 2008 13:46

Не ми харесва идеята компа ми да стане магистрала ... изпускам му контрола с този софтуер.
Ако искаш да си заметеш следите е много по-просто да минеш през някой анонимайзер....или през няколко такива. Няма инсталации, няма достъп на трафик през компютъра.

Потребителски аватар
~~~~~
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ~~~~~ » Чет 21 фев 2008 14:16

Kaizer Soze написа:Не ми харесва идеята компа ми да стане магистрала ... изпускам му контрола с този софтуер.
Ако искаш да си заметеш следите е много по-просто да минеш през някой анонимайзер....или през няколко такива. Няма инсталации, няма достъп на трафик през компютъра.

Това дали ще си магистрала е опция, която по подразбиране е изгасена и си само клиент. А за анонимайзера - кажи ми поне един, на който имаш истинско доверие. Защото съм сигурен, че всеки известен анонимайзер доста педантично логва всички "анонимизации". Най-важното в тоя Тор е, че данните се разпръскват между стотици посредници, така че ако някой от тях по някакъв начин те подслуша, то ще е само за случаен момент.

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Чет 21 фев 2008 14:31

Какво означава да му имам доверие?! :lol: Все пак не ми инсталира никакъв софтуер на компютъра, иначе нека пази логовете - мога да мина през няколко и всеки ще пази следите от предишния...
Иначе да си заградиш компютъра си зависи от теб - има начини :)

Ето един линк - http://anonymizer.nntime.com/

Потребителски аватар
~~~~~
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ~~~~~ » Чет 21 фев 2008 15:32

Kaizer Soze написа: Все пак не ми инсталира никакъв софтуер на компютъра, иначе нека пази логовете
...
Ето един линк - http://anonymizer.nntime.com/

Ако проблема е че ти инсталира софтуер, може просто да си сложиш Virtual PC или VMware и да го пуснеш в една гола виртуална система - нека да маже, заразява и шпионира там на воля.

За линк и аз имам предложение от тоя сорт, но не ме кефи особено:

www.hidemyass.com

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Чет 21 фев 2008 15:59

~~~~~ написа:Ако проблема е че ти инсталира софтуер, може просто да си сложиш Virtual PC или VMware и да го пуснеш в една гола виртуална система - нека да маже, заразява и шпионира там на воля.

:lol: Бръснача на Окам - виртуални системи, джиджи биджи....простите неща - най-добри ...

Потребителски аватар
~~~~~
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ~~~~~ » Чет 21 фев 2008 17:52

Kaizer Soze написа:Бръснача на Окам

Това какво означава, че не го схващам?

Kaizer Soze написа:простите неща - най-добри ...

А за прости неща най-доброто е - нямаш компютър, нямаш грижи :)

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 21 фев 2008 20:03

бръснача на окам е теория според която при наличието на няколко възможни решения на един проблем-най простото е най добро. :wink:

http://en.wikipedia.org/wiki/Occam's_Razor

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Чет 21 фев 2008 23:47

Доколкото си спомням ТОР е каскада за анонимизиране на поведението ти в интернет. Сега не мога да извикам страницата, заощото ползвам фрее влан и нещо страницата я филтрира поради 18+...

Подобен сървиз е и JAP. Основния проблем е че не знаеш кои седи зад цялата работа, и така данните ти може да попаднат на грешното място.

В случая на JAR се знае че каскадата е на група немски универитети, само че там като се опря да търсят някви данни и полицията беше отишла да конфискува сървърите, щото искаха да им предадат някви данни за някви връзки, пък ония бях казали "Йок", за да не компроментират репутацията на цялата каскада. В крайна сметка май работата отиде в полза на универистетите (данни не бяха предадени), но не съм сигурен, защото изведнъж цялата работа утихна...

Ето тука нещо интересно:

Daraufhin haben Sie die Möglichkeit geschaffen, eine Art Fangschaltung einzurichten. War das ein Angebot an die Behörden?

Das war kein Angebot, das ist eine Tatsache. Es ist möglich, einen bestimmten Anschluss ab einem gewissen Zeitpunkt zu überwachen, ähnlich wie bei einer Telefonüberwachung. Wenn uns ein richterlicher Beschluss vorgelegt wird, müssen wir diese Maßnahme durchführen. Das sind die rechtlichen Grundlagen, die wir akzeptieren müssen.

(http://zuender.zeit.de/2007/13/internet ... ierung-jap)

С една дума който му е мътна водата ще го набарат така и така. А пък който иска да гледа каки и да не го знаят кво е правил - на него му е напълно достатъчно да го ползва с "едно наум"

Потребителски аватар
~~~~~
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ~~~~~ » Вто 11 мар 2008 15:18

Напреди попаднах на нещо ново по тая тема:

http://arstechnica.com/news.ars/post/20 ... words.html

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 11 мар 2008 15:29

TOR + ssh тунел .. моя любов .. :lol:
аз съм доволен от ТОР-а .. и то доста добре се държи...

Потребителски аватар
~~~~~
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ~~~~~ » Вто 11 мар 2008 15:45

Vizor написа:TOR + ssh тунел .. моя любов .. :lol:

Тъй де ама става полу-безсмислено. Скриваш се от доставчика например, но пред крайния сайт, който отваряш не си скрит (не съм сигурен дали в SSL-a не се пази оригиналното IP). По-същественият проблем е, че не винаги Login страниците са видимо защитени - понякога уж има SSL, но няма катинар или HTTPS в адреса...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”