Бавене на заплати...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Бавене на заплати...

Мнениеот brum » Пет 14 мар 2008 16:39

Ще си сменям работата. От старата бавят заплатите по принцип с месец и повече. Знам, че като напускаш ставаш неприоритетен кадър и никои не те ебава за нищо. В момента заплатите са с месец и половина закъснение, аванс отказват - нямало пари в наличност.
Че пари имат е ясно, но че си ги пазят за по-добри неща от моята заплата също е ясно.
Как мога да им противодействам? По принцип в договора е заложена дата на която се получават заплатите - до 10 число на даден месец получаваш заплатата за предишният. Има ли някой на който мога да се оплача и евентуално нещо да се раздвижат и да си ми изплатят навреме дължимите суми?

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 14 мар 2008 16:40

ако си решил да напуснеш и да се изпокарате
жалбица в Инспекция по труда, ще ги раздвижи
съда и бавна работа

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Пет 14 мар 2008 17:12

А какво работиш ако не е тайна и къде ?

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пет 14 мар 2008 17:31

Нещо като програмист, но малко повече от това. В момента в дъщерна фирма на VEREO - eBG.bg .

Потребителски аватар
kacho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacho » Пет 14 мар 2008 17:52

ако си решил да напуснеш и да се изпокарате
съда и бавна работа

:да: :да: :да: , ще ги спукат от проверки, а в 90% от случаите всичко се решава в полза на работника[/quote]

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 14 мар 2008 17:59

Pichaga написа:ако си решил да напуснеш и да се изпокарате
съда и бавна работа

а така повече жалби да се субудят малко,баси писна ми от мижитурки дет си траят,и мене ми писна се няма пари,ама като трябва да се почва друг обект,не си мърдам дупето докато не ми платят предишния,да видиш как се намират пари на момента,що ли????
ми щото после текат неустоики по договора и става гот.... :twisted:
после съм бил арогантен :)))) добре ше му кажа :twisted:
спирате сички да работите и готово кво се кумиш :)
ма не става щото е пълно с мижитурки затва

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пет 14 мар 2008 18:02

Недей напуска а спри да работиш. Отчитай само присъствие :wink:

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 14 мар 2008 18:05

Stefan написа:Недей напуска а спри да работиш. Отчитай само присъствие :wink:

:twisted: :twisted: :twisted: ама така,щот иначе си напуснал по своя воля и кофти

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 14 мар 2008 18:21

всяка история има 2 страни...

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Пет 14 мар 2008 19:06

Най-учудващото е, че проблема не е само при него. В момента сектора си е направо в застой. Вижте големите промоции на компютри. Причината не е, че са станали по-евтини. Живота стана по-скъп и търсенето на електроника въобще намаля. Говоря за последните 1-2 месеца. Инфлацията за предходния месец май е стигнала 13 %, онези които имат пари си ги кътат или влагат в нещо. Според мен от там ти тръгва проблема. Говоря последните 1-2 седмици с доста колеги, всички казват едно и също - клиентите влизат гледат и купуват само дреболии, но не и компютри. Говоря за големите фирми в бранша. Ще пропусна за кого работя, че да не правя реклама, пък и в случая това е без значение.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 14 мар 2008 19:09

chefito написа:всяка история има 2 страни...

така е прав си,но в случая мисля че не важи това правило,или поне се обоснови,не мисля че има оправдание за закъснението на заплатите,като фирмата е в затруднение да фалира,извни ме много....

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 14 мар 2008 19:11

като почнеш да плащаш заплати ще си говорим...пак казвам всяка история има 2 страни...ако попитаме работодателя може да има аргументи...затова е безмислено..

Последна промяна от chefito на Пет 14 мар 2008 19:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Пет 14 мар 2008 19:13

Това с фалита - трудна работа. Поговори с колеги, ще видиш, че навсякъде в момента няма да се похвалят. Не те убеждавам, това е майка, лошо. :No

Потребителски аватар
Божков
Автомобил:
Двигател:

Re: Бавене на заплати...

Мнениеот Божков » Пет 14 мар 2008 19:18

brum написа:Ще си сменям работата. От старата бавят заплатите по принцип с месец и повече. Знам, че като напускаш ставаш неприоритетен кадър и никои не те ебава за нищо. В момента заплатите са с месец и половина закъснение, аванс отказват - нямало пари в наличност.
Че пари имат е ясно, но че си ги пазят за по-добри неща от моята заплата също е ясно.
Как мога да им противодействам? По принцип в договора е заложена дата на която се получават заплатите - до 10 число на даден месец получаваш заплатата за предишният. Има ли някой на който мога да се оплача и евентуално нещо да се раздвижат и да си ми изплатят навреме дължимите суми?

Правят го номера за да не напускат хората. Не че няма обратен ефект, но реално наистина има ефект, защото месец за месец всеки се самопрецаква като казва "още малко ще ги изтърпя". Единственото, което можеш да направиш е на 11.04. напримерно да напуснеш без предизвестие с мотив неполучаване на заплатата. Ти пак няма да си я получиш, но поне няма да се прецакаш двойно. Защото ако чакаш 1 месец предизвестие няма да вземеш поне 2 заплати назад. Бих добавил 1 въпрос - защо траете това положение? При мен ако се случи в 2 поредни месеца или 2 пъти за кратък срок примерно половин година е напълно достатъчна причина да напусна моментално. Ако заплатата е 2-3 пъти по-голяма от сумата, за която би работил тогава е друг въпрос, но едва ли е така.

Последна промяна от Божков на Пет 14 мар 2008 19:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 14 мар 2008 19:22

chefito написа:като почнеш да плащаш заплати ще си говорим...пак казвам всяка история има 2 страни...ако попитаме работодателя може да има аргументи...затова е безмислено..

гледаи сега,някои като има работници си прави сметка,аз затова не сум си взел още такива и си скусвам задника от бачкане,точно защото не сум сугурен за тяхното заплащане......
аре моля ти се ,както казах и аз скоро монтирах врати за едни хора на които склада има беше пулен със стока,пук нямат 2000 лв да ми платят монтажа които сум свършил преди 2 седмици.....
това какво е ???????????? :evil: :evil: :evil:
аре моля ти се да си праят сметка...
кво е виновен работника че политиката на бизнес на тоя му е бъгава се питам?????????????
няма валидни аргументи...
ако има да ги съкрати бе баси

Върни се в “ОФФ-Топик - други”