Когато купувах Голфа , в обявата пишеше че бил Ролинг Стонс но тогава така и не питах кво ще каже това. Видях някаде обява че продават Голф Пинк Флоид и ми стана интересно какво ще значи обозначението на моята освен че(търкалящи камъни).
http://www.doppel-wobber.de/ Пробвай тук има описание на екстрите на специалните версии. Ако не се оправяш с немския горе вдясно има флагче, което натискаш, за да си го преведеш на английски.
Това е някаква мода обхванала специалистите по маркетинг от Волфсбург в края на 80-те и началото на 90-те. С имена на известни рок-групи са били обозначавани специални лимитирани (наблъскани със всевъзможни екстри) серии на модели на VW: Rolling Stones, Pink Floyd, Bon Jovi. Съществува например и VW Polo Rainow. A Polo Genesis, е бил размножен в по-малко от 300 екземпляра.
Rolling stones е един от така наречените SONDERMODELLE на фирмата или модели с някакво опционално оборудване/примерно бели километражи,рекаро салон,шибедах,клима и т.н.според модела/ ,които се произвеждат в лимитирана серия за определен период от време,обикновено по някакъв повод.В твоя случай,не си спомням годината вече,но тогава групата Rolling Stones имаше някакво световно турне и Фолксваген им бяха спонсори и това беше повода да се направи тази серия автомобили,та с две думи:караш лимитед едишън,браво.През тази година мисля,че издадоха албума voodoo lounge.
Един приятел ми каза,че vw пускали такива лимитирани серии като RStones,BonJovy и т.н, след като някоя от групите или изпълнителите имали концерти в Германия.(не го написах много ясно ама карай...)