Въпрос за GSM Samsung X630
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- walentin
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за GSM Samsung X630
Колеги, преди 2 часа купих от една заложна къща / единствената у Своге- на чаршията/ един апарат Samsung x630.Продавача го изпроба пред мене с негова сим карта и телефона си бачкаше.Сега се прибирам в София , слагам мои сим карти,а той ми вика "невалидна сим карта". Някакъв ъкъл да ми дадете???Що така?
Последна промяна от walentin на Нед 16 мар 2008 21:54, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Кодиран е.
При мене няма такива грижи. Мразя кодирани телефони щото ако се окаже че не съм в България не мога да ги ползвам. Пък и на тия цени да си ги продават на който искат.
Май още само ментел ги праят тия цигании. Нищо че телефоните им с договор са по-скъпи от в магазин. Егати...
С друг оператор не става. Само към един е. Такива си мислят че като си вземеш телефон цял живот ще си вързан за техния.
Най-лесния варият е да намериш към кой оператор е заключен и де се обадиш на поддръжка да ти дадът кода, ако телефона не е на изплащане още... Кажи им че нямаш нищо общо със собственика и малко скандал ако трябва.
По принцип след срока на договора на собственика трябва да дават кода за отключване... 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи с Глобул остава.
А обаждането е най-добре да е от карта на опрератора с този телефон. И се отблокира ако стария собственик си е приключил договора колкото е там 1-2 години коректно. Обаждаш се на оператор към който е заключен. Те ще те свържат с поддръжка. Просто трябва да ги навиеш да ти дадът кода и при работещ апарат да го вкараш някъде по менютата. Поддръжката знае къде, ще ти обясни. Другите работи си ги проверяват дистанционно като работи апарата с картата. Ако не в някой сервиз си плащащ и пак става ама не виждам смисъл от набутвация... 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Бре знаят те всичко в момента който се обадиш от апарата и ти видят номера, стига да имат желание да ти дадът кода, за да си отключиш телефона. На мене са ми ровили по телефона 5 минути докато говорех с поддръжка, за да ми сменят дефектирала СИМ.
Опитваха се да я оправят дистанционно.
Като се свържеш с оператор доректно му казваш да те прехвърли към поддръжка. Там са хората които могат да ти помогнат.
Затова най-добре с тяхна сим от телефона. Щото тия самсунги не знам дали им бачкат менютата без сим, за да можеш да го отключиш.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”