Въпрос за GSM Samsung X630

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
walentin
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за GSM Samsung X630

Мнениеот walentin » Нед 16 мар 2008 20:59

Колеги, преди 2 часа купих от една заложна къща / единствената у Своге- на чаршията/ един апарат Samsung x630.Продавача го изпроба пред мене с негова сим карта и телефона си бачкаше.Сега се прибирам в София , слагам мои сим карти,а той ми вика "невалидна сим карта". Някакъв ъкъл да ми дадете???Що така?

Последна промяна от walentin на Нед 16 мар 2008 21:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Нед 16 мар 2008 21:05

Най вероятно е кодиран.Пробвай с карта на друг оператор и стискай палци да е кодиран за БГ

Потребителски аватар
pro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pro » Нед 16 мар 2008 21:10

И на мене така ми изписва един тел като сложа различна карта от глобулска

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 16 мар 2008 21:13

Кодиран е. :idea: При мене няма такива грижи. Мразя кодирани телефони щото ако се окаже че не съм в България не мога да ги ползвам. Пък и на тия цени да си ги продават на който искат. :x Май още само ментел ги праят тия цигании. Нищо че телефоните им с договор са по-скъпи от в магазин. Егати... :? С друг оператор не става. Само към един е. Такива си мислят че като си вземеш телефон цял живот ще си вързан за техния. :? Най-лесния варият е да намериш към кой оператор е заключен и де се обадиш на поддръжка да ти дадът кода, ако телефона не е на изплащане още... Кажи им че нямаш нищо общо със собственика и малко скандал ако трябва. :lol: По принцип след срока на договора на собственика трябва да дават кода за отключване... :wink:

Потребителски аватар
walentin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот walentin » Нед 16 мар 2008 21:52

Аз имам карта на Вивател и Мтел и пробвах с тях, но не стана ... Някой може ли да ми каже къде точно трябва да се обадя за да ми го отблокират или каквото трябва да се направи?

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 16 мар 2008 21:59

Значи с Глобул остава. :) А обаждането е най-добре да е от карта на опрератора с този телефон. И се отблокира ако стария собственик си е приключил договора колкото е там 1-2 години коректно. Обаждаш се на оператор към който е заключен. Те ще те свържат с поддръжка. Просто трябва да ги навиеш да ти дадът кода и при работещ апарат да го вкараш някъде по менютата. Поддръжката знае къде, ще ти обясни. Другите работи си ги проверяват дистанционно като работи апарата с картата. Ако не в някой сервиз си плащащ и пак става ама не виждам смисъл от набутвация... :wink:

Потребителски аватар
walentin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот walentin » Нед 16 мар 2008 22:33

Аз ще се свържа с оператора обаче как да им кажа точно кой телефон да отблокират? Те откъде да знаят точно моя кой е ?

Потребителски аватар
avanto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот avanto » Нед 16 мар 2008 22:53

Всеки мобилен телефон си има номер от 15 цифри наречен IMEI (нещо като сериен номер). Можеш да го видиш като въведеш *#06#
По този номер би трябвало да ти кажат кода за разкодиране. Не съм сигурен дали операторите дават такава информация, обаче дано да ти дадат кода. Успех

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 16 мар 2008 23:02

Бре знаят те всичко в момента който се обадиш от апарата и ти видят номера, стига да имат желание да ти дадът кода, за да си отключиш телефона. На мене са ми ровили по телефона 5 минути докато говорех с поддръжка, за да ми сменят дефектирала СИМ. :lol: Опитваха се да я оправят дистанционно. :shock :lol: Като се свържеш с оператор доректно му казваш да те прехвърли към поддръжка. Там са хората които могат да ти помогнат. :wink: Затова най-добре с тяхна сим от телефона. Щото тия самсунги не знам дали им бачкат менютата без сим, за да можеш да го отключиш.

Потребителски аватар
besniaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот besniaa » Вто 18 мар 2008 8:48

Кодиран е, трябва Unlock! ;)

Потребителски аватар
walentin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот walentin » Вто 18 мар 2008 9:06

Благодаря на всички!!! Разкодирах го.