Данъчна оценка и нова скица
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- rainheart
- Автомобил: MK3
- Двигател: 1.6 ABU
Данъчна оценка и нова скица
Предстои ми продажба на имот, но за целта трябва да изкарам нова скица и данъчна оценка. Някой би ли ме светнал, откъде се изкарват тези документи (освен, че е в общината) и какви са таксите за да ги извадя 

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Не знам за София как е, но за Търговище - за скица - в кадастъра; за данъчна оценка - отдел "Местни данъци и такси". Тук и двете нямат нищо общо с общината (като сгради). За скицата таксата е 10 лв., но се внася в банка по сметка на кадастъра. За данъчната оценка таксата зависи от срока, в който ще се извади (най-високата цена е 10 лв, за 1 работен ден), и се плаща на гишето за данъците. Необходимо е да са платени данъците за имота до момента.
- rainheart
Мерси за отговорите
Значи става въпрос за земеделска земя в едно село, в община Костинбод, област София. Офертата е перфектна, а съм и много ограничен откъм време и трябва максимално бързо да си оправя документацията за парцела и по възможност в рамките на 1-2 дни да съм готов. Има ли експресни молби или трябва да ги попитам в общината, какво пият

Значи става въпрос за земеделска земя в едно село, в община Костинбод, област София. Офертата е перфектна, а съм и много ограничен откъм време и трябва максимално бързо да си оправя документацията за парцела и по възможност в рамките на 1-2 дни да съм готов. Има ли експресни молби или трябва да ги попитам в общината, какво пият

- Rabbit_TDI
- Контакти:
rainheart написа:А сега ми трябва кадастралния план на едно друго село. План на цялото село и план по местности. Има ли си такъв свободен/кракнат софтуер с карти или![]()
в общината дават ли такива планове, колко струват? Мерси предварително
Няма такова нещо - само в кадастъра ,а той често е в общината или областта ,а там ваденето е

- rainheart
Rabbit_TDI написа:rainheart написа:А сега ми трябва кадастралния план на едно друго село. План на цялото село и план по местности. Има ли си такъв свободен/кракнат софтуер с карти или![]()
в общината дават ли такива планове, колко струват? Мерси предварително
Няма такова нещо - само в кадастъра ,а той често е в общината или областта ,а там ваденето еИ на мен ми трябва същото нещо за няколко села ,ама издирването зор.
Колко струва подобна екстра и каква информация дават в спецификацията на плана?

- Rabbit_TDI
- Контакти:
Парите са някви символични 10-40 лева ,но въпроса е че става едно издирване на едни стай и едни лелки ено чудо/питай за техническата служба на общината и смело и нагло влизай в кабинетите да питаш/.Информацията е кадастър - планове в някъв мащаб /1:5000,1:2000,1:1000 - зависи кво е правено/неправено в годините в дадената община/ където има координатни точки/за да хващат геодезистите/,големина и граници на парцелите с съответния им номер и хоризонтали на терена + квото е отбелязано от техническата инфраструктура.Какво по точно искаш да намериш в тия планове?
P.S.Нали ти трябва само скица и данъчна оценка - как стигна до кадастъра?
P.S.Нали ти трябва само скица и данъчна оценка - как стигна до кадастъра?
Върни се в “ОФФ-Топик - други”