Колеги, трябва да купувам баркод-принтер.
Изискванията са да е термо-трансферен, за малко натоварване, малка ширина на печата (и 3-4см е достатъчно), ще печата само баркодове.
Вероятно ще се печата с wax или resin лента.
За момента се спрях на 3 варианта:
Citizen CLP 621 (http://www.citizen.co.uk/pdf/clp621.pdf);
Zebra TLP 2824 (http://www.zebra.com/id/zebra/na/en/ind ... p2824.html);
Argox R-400K (http://www.argox.com/en/Product3.aspx?ProductID=11)
Цените са от един порядък. Argox-a освен че ми изглежда малко дървен, е и много грамаден. Зебрата има най-приятен фасон, citizen-а май е най-лесно достъпен.
Накакви впечатления най-вече откъм надеждност има ли някой?
Съвет за Баркод-Принтер?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=67184
С пускането на магазина на дядото се занимавах с такъв ама какъв беше не си спомням - май е на датекс.Знам само че кара вече повече от 3 години и няма проблем.
Ако искаш мога да разпитам.
мисля че се водят LABEL printer
С пускането на магазина на дядото се занимавах с такъв ама какъв беше не си спомням - май е на датекс.Знам само че кара вече повече от 3 години и няма проблем.
Ако искаш мога да разпитам.
мисля че се водят LABEL printer
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси, тези (барkоде.бг или бета-пос както им е името) ги знам.
Имат в наличност само argox-а, за зебрата нещо се очертава доста чакане за доставка май. Искаше ми се да направя сравнение и с citizen-a, но при тях го няма.
Датексовия го гледах, но е само термодиректен (затова е по-евтин), но в моя случай трябва да е термотрансферен.

Датексовия го гледах, но е само термодиректен (затова е по-евтин), но в моя случай трябва да е термотрансферен.
- marti81
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AHF 1999
.
Колега аз работя в Датекс а и колегата teddymc ще ти е полезен
Хе Хе преди да коментирате каквото и да било погледнете моделите и ще забележите че Zebra TLP2844 е десктоп принтер. Този модел използва консумативи, който са по-скъпи и се сменят много по често. Argox R-400K е еквивалента на S4M на Zebra. Ок и да не е съвсем същото качество като Zebra със сигурност си заслужава парите. Аз лично не бих се колебал и бих си взел Argox R-400K.
Argox се внася от БАРКОД.БГ - www.barcode.bg
Между другото ако ще печаташ етикети с ширина до 4 см. защо не ги пуснеш в 2 колони. така с една глава (която е консуматив при този род принтери) ще напечаташ двойно количество етикети, а до колкото съм запознат с този техника главата на такъв принтер е 1/2 от цената на принтера.

Argox се внася от БАРКОД.БГ - www.barcode.bg
Между другото ако ще печаташ етикети с ширина до 4 см. защо не ги пуснеш в 2 колони. така с една глава (която е консуматив при този род принтери) ще напечаташ двойно количество етикети, а до колкото съм запознат с този техника главата на такъв принтер е 1/2 от цената на принтера.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси за съветите принтера вече го взех, Zebra TLP2824.
За аргокс-а, да, хубаво, гледах го, но е огромен в сравнение със зебрата, което е важно в случая. Освен това става дума за печат на много малък брой етикети - едва около 50-100 на ден. Нама смисъл да се купува принтер от професионален клас предназначен да бълва хиляди.
При такива бройки цената на консуматива и живота на главата не са чак толкова важни.
За аргокс-а, да, хубаво, гледах го, но е огромен в сравнение със зебрата, което е важно в случая. Освен това става дума за печат на много малък брой етикети - едва около 50-100 на ден. Нама смисъл да се купува принтер от професионален клас предназначен да бълва хиляди.
При такива бройки цената на консуматива и живота на главата не са чак толкова важни.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”