Изолация на ПВЦ ф-110 на външни условия
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Изолация на ПВЦ ф-110 на външни условия
Имам един спор с комшията който не ми позволи да прекарам тръбата за мръсния канал до тавана през неговата стая/по проект от там минава/ защото си измести банята при строежа на кооперацията и за да не влизам в затвора реших да я изкарам от моята баня да върви по външната стена и да я вкарам в таванската стая.Това е от 3-я етаж до 5-я демек тавана .Направил съм отворите имам достъп до тях през прозореца на кухнята.Само аз ще я ползвам и се чудя как да я предпазя от прегарянето на слънцето и замръзването евентуално макар,че за 1 тоалетна на ф-115 ме съмнява да замръзне,но не се знае знаели се.Та някой да се е сблъсквал сподобна дилема.
Последна промяна от vladtod® на Чет 17 апр 2008 6:55, променено общо 1 път.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Като за начало комшията ти е много неправ/той няма право да си измести банята-не че е абсолютно невъзможно по закон но в 90% от случейте/.Другото странно е как така всички тръби не стигат до покрива за обезвъздушаване като е нов строежа
Третот е ,че ако си прекараш тръбата по фасадата всички комший имат право да те съдят-фасадата е обща собственост
Като за последно си изолирай тръбата - ся поне се продава пореста гума дето е евтина и се слага елементарно/лошото е че не покрива сгънките/
P.S.Според мен с цялото мероприятие правиш нещо с което няма да постигнеш нищо и ще преебеш сума си неща - не казвам ,че е по твоя вина ,а какво ще стане

P.S.Според мен с цялото мероприятие правиш нещо с което няма да постигнеш нищо и ще преебеш сума си неща - не казвам ,че е по твоя вина ,а какво ще стане

Не бе мой,кооперацията е на около 20г ,собствениците в нея са я строили и просто навремето всичко е ставало с договорки и компромиси.Комшията е пенсионер обитава само една стая от всичките 6 ,като във съпросната не влиза .По принцип тръбата щях да я вкарам в тухлите както направих в моята баня но идиота не иска да съм прашал ,къртил при положение ,че ще я направя все едно не съм влизал в тях.Но както и да е,притесняваме да не прегори тази изолация и видях някъде ,че я облепят с алуминиево фолио.Дали ще има ефект за предпазване от слънчевите лъчи.Проблем с комшиите надали ще имам защото и аз имам козове и мога да цакам във всеки един момент.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Изолация на тръби с тръбна изолация -/тубуси / от минерална или по-евтино стъкло минерална вата. Отвън са с алуминиево фолио. Тръбите са дълги по 1м , а от стъкломинеталната вата - 1,20м Макс работна температура за минвата -700 гр, за стъкломинералната вата от - 50 до +250 гр Ц.
Размери ф 114 мм / за тръба/ дебелина на изолацията 30 мм , но следващият размер е ф 140 мм
Закрепване със скоби за улуци или метални или платсмасови .Др вариант дюбел за бетон ф 8 мм / усилен полиамид/ и кабелна превръзка / биндер лента, свински , миши опашки/ - но задължително за външен монтаж - устойчива на ултравиолетово лъчение.
Размери ф 114 мм / за тръба/ дебелина на изолацията 30 мм , но следващият размер е ф 140 мм
Закрепване със скоби за улуци или метални или платсмасови .Др вариант дюбел за бетон ф 8 мм / усилен полиамид/ и кабелна превръзка / биндер лента, свински , миши опашки/ - но задължително за външен монтаж - устойчива на ултравиолетово лъчение.
Последна промяна от kris11 на Вто 15 апр 2008 12:57, променено общо 1 път.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- golf avenue
- Автомобил: vw golf variant
- Двигател: azj 02
- olele39
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AUY 4motion
Plumber написа:Според мен няма нужда от изолация.Там никаква вода не се задържа така че едва ли има какво да замръзне.Нали надолу ще цепи?Няма да върви хоризонтално?
Разбира се, че мръзне!!! Задължително се слага изолация! Поне в София температурите често падат до -15гр. Предполагам и във Варна. Достатъчно е казанчето леко да пропуска и за 2-3 вечери неизолираната тръба ще се напълни догоре с лед.
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
- DOCDOBREV
- Автомобил:
- Двигател:
vladtod® написа:взех изолация от черната пореста макар ,че не била много подходяща защото прегаряла от слънцето,затова ще взема подцинкована ламарина и ще направя "куфар" да не прегаря и да не стои грозно на бялата стена
Колега,на моята кооперация водосточните тръби са ПВЦ.Като строяха ги облицоваха с изолацията ,с която изолират и стените-правят куфар от нея.Така,че и това е вариант.След това с мрежа и замазка и боичка накрая и немож разбра,че има тръба отдолу.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
DOCDOBREV написа:vladtod® написа:взех изолация от черната пореста макар ,че не била много подходяща защото прегаряла от слънцето,затова ще взема подцинкована ламарина и ще направя "куфар" да не прегаря и да не стои грозно на бялата стена
Колега,на моята кооперация водосточните тръби са ПВЦ.Като строяха ги облицоваха с изолацията ,с която изолират и стените-правят куфар от нея.Така,че и това е вариант.След това с мрежа и замазка и боичка накрая и немож разбра,че има тръба отдолу.

Rabbit_TDI написа:- едно добро решение
да ама нали се сещаш писах ,че операцията се провежда м/у 3-я и 5-я етаж и имам достъп само в долния и горния край на тръбата а за алпинистки изпълнения нямам желание ,единствено въпросния куфар от тънка подцинкована ламарина ми е най удобен ,но благодаря за съветите на всички.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”