VWClub & Safari (Apple)

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Undertaker
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

VWClub & Safari (Apple)

Мнениеот Undertaker » Пет 18 апр 2008 13:35

Я да ме светнете малко.
Ползвам версията на Сафари за ХР. На пръв поглед всичко е наред с форума...докато не вляза да чета някоя тема - постовете се виждат по време на зареждане на страницата; като спре зареждането и текстът на всички постове изчезва.
При други подобни форуми (използващи vBulletin, SMF, phpBB, etc.) няма проблемация, единствено в нашия...
Може ли да се отстрани бъг-ът?
:twisted:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 18 апр 2008 13:52

Ами имаше оплакване от третия админ за това нещо, понеже и той ползва сафари, ама ние нали не ползваме, та ако иска той да дебъгва... :oops: :oops: :oops:

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Пет 18 апр 2008 13:56

Аз бачкам на МАС и имам същия проблем със Safari. Преди 2год. го нямаше тоя проблем, но след това се появи. Ползвай Opera ili FireFox

Потребителски аватар
i_cenov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i_cenov » Пет 18 апр 2008 15:17

Същия проблем стои от 2 версии насам. Писал съм им Bug Report ама кел файда! Не съм намерил начин да го оправя и надали някой освен от Apple ще го направи.

Потребителски аватар
Undertaker
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Undertaker » Пет 18 апр 2008 15:20

Отварям други форуми phpBB и там проблемът не съществува!
Проблемацията е в нашата версия на форума по мое мнение...
Пример: http://www.forum.alyno.ru/phpBB2/index.php

Потребителски аватар
i_cenov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i_cenov » Пет 18 апр 2008 15:26

Всъщност проблема го няма ако забраниш ползването на JavaScript. За този форум не знам колко е наложителен, но за много от сайтовете просто няма да минем без JS.
Ако се отвори Error Console –ата на сафари се вижда, че има някаква грешка, но понеже не разбирам не знам дали е от форума или нещо Safari не го обработва правилно.

П.П. JavaScript-ът който изкарва грешен е модулът за смяна на клавиатурната подредба вграден в сайта. Става дума за онова което ти позволява да пишеш на БГ дори да нямаш инсталирана подредбата на компютъра.

Потребителски аватар
Undertaker
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Undertaker » Пет 18 апр 2008 15:54

Аааааа...Кредорът е виноват! :shock
Като се изключи JS и е ток...бачка си.

Потребителски аватар
Божков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Божков » Пет 18 апр 2008 19:31

Добре де, защо са ти такива извращения? Аз пробвах Сафарито за Уин от любопитство, но го намирам са много трудно използваемо. Ползвай си IE или Firefox ако непременно държиш да си алтернативен - но такива експериментални творения не се съвместяват с реална работа. Що се е научил народа непременно да се прави на "различен" с някаква дълбока заблуда как има някъде на света много по-добър продукт, но видите ли ние тук просто не го знаем. IE ако не е най-доброто със сигурност е единица мярка - дори да е крив или сбъркан в нещо целият свят се съобразява с тия грешки и си наглася страниците да се отварят нормално. А Сафарито за Уин специално никак не ми хареса откъм интерфейс - може да е стандартен при Маковете, но щом е версия за Windows би трябвало да се съобразява с правилата на интерфейса на Windows.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”