Изчезнали пари от дебитна карта???

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Изчезнали пари от дебитна карта???

Мнениеот amikus » Съб 19 апр 2008 9:07

Колеги имам следния проблем:превеждат ми част от заплатата по дебитна карта и изведнъж ми изчезнаха 50 лева.Знам колко имах пазя си бележки
извадих си последни 5 транзакции и трябва според тях да имам пари а няма?Банката е прокредит няма лизинги кредити запори директен дебит и други по тая карта никои не ми знае пина,винаги го крия просто 50 лева изчезнаха?Това стана снощи и няма как да ида в банката да ги нахраня.Ако някой има идеи да помага.Благодаря предварително!!

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Съб 19 апр 2008 9:14

Точно тази тема друже гледах вчера по БТВ,ако искаш регни се там и гледай вчера сутрешните емисии те ги имат качени на сървъра и можеш на спокойствие да си ги изгледаш и да прецениш сам какво да правиш :wink:
www.btv.bg

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Съб 19 апр 2008 9:15

Едва ли някой ти е откраднал парите от дебитната карта колега.Ако беше това,цялата щеше да е изпразнена.
А и уточни малко какъв е проблема--по принцип знаеш колко трябва да ти преведат и сега са с 50 лева по-малко,или вече са били преведени,ти си проверил колко са и не си теглил и сега установяваш липсата.
P.S.Между другото някои банкомати показват точната сума само ако си взел и бележка.Ако си теглил и не си искал бележка,не ти показва точно,следващия път когато извадиш и бележка за остатъка,тогава ти го смята точно.

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Съб 19 апр 2008 9:36

прокредит работят днес до 16 часа ако не се лъжа. за часа не съм сигура, ама че бачкат днес е 100%

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Съб 19 апр 2008 9:49

подай оплакване...при мен вече е нещо нормално да изчезват пари...за това като има гледам да ги изтегля всичките...тегля примерно 100 кинта а в картата има 110-120.....на другия ден реша да тегля и тях са намалели с от 5 до 10 лв....понякога с по 2 3 4...ама то това е че 10 пъти по 3 4 5 - 10 лв .....сам можеш да сметнеш колко си се набутал...а картата ми е от уни кредит без такса

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 19 апр 2008 10:50

Има едни годишни такси за обслужване,освен месечните дееба - аз така пцувах "банка ДСК-а" , и после като дойде писмото по пощата пак ги пцувах - цял живот кредити дееба :evil:

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Съб 19 апр 2008 14:00

Колега, ти не си единственият. Мои приятели са ми разправяли същото. По принцип съм чувал, че самите банкови служители намират начин да източват дебитни карти и крадат по 30-50 лв, за да не стане голям скандал. Просто крадат от много хора малки суми.. И от това няма спасение..

Потребителски аватар
mileff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mileff » Съб 19 апр 2008 14:52

Smoke написа:подай оплакване...при мен вече е нещо нормално да изчезват пари...за това като има гледам да ги изтегля всичките...тегля примерно 100 кинта а в картата има 110-120.....на другия ден реша да тегля и тях са намалели с от 5 до 10 лв....понякога с по 2 3 4...ама то това е че 10 пъти по 3 4 5 - 10 лв .....сам можеш да сметнеш колко си се набутал...а картата ми е от уни кредит без такса

Пич, ти сериозно ли говориш ?!?
Това, което казваш е голяма глупост!
И тъй като работя на същото място,което цитира, и се занимавам точно с Карти ти предлагам да ми дадеш на ЛС твоето ЕГН и ще ти предоставя информация за движението по сметката ти за какъвто период пожелаеш, за да се убедиш че парите ти не изчезват просто така!

icefire написа:Колега, ти не си единственият. Мои приятели са ми разправяли същото. По принцип съм чувал, че самите банкови служители намират начин да източват дебитни карти и крадат по 30-50 лв, за да не стане голям скандал. Просто крадат от много хора малки суми.. И от това няма спасение..

Колега, като не знаеш за какво говориш, защо изобщо говориш глупости! Нещата въобще не стоят така както си мислиш - взимаш ей така от една сметка и слагаш в друга...

А към колегата който е пуснал темата : Най-добре отиди в някой клон и искай движение от сметката си за да провериш какво си внасял, какво си теглил, какви такси са ти начислявани и какво ти се губи.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Съб 19 апр 2008 15:05

Незнам кой какво работел и какво разбирал.
От около 8 години имам дебитни карти и е факт че наистина от последните 2-3 години банките се оакаха да си мислят причини за това и онова за да ти взимат пари за това че ти си държиш парите в техни сметки и реално те оперират с тях!!!!!
И моля служители от банки да не надават вой сега,ясно е че са пристрастни по въпроса.Аз като клиент си казвам своето.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Съб 19 апр 2008 15:25

не ми е ясно искаш да ме убедиш че от картата която тегля аз ти знаеш по-добре от мен какво става ли :lol: хаха ок...
пп.не съм казал нищо против банката или работниците в нея...така че не впрягай...ама все пак :lol:
мисля че аз най-добре си знам колко пъти ходя до кенеф за ден нали?

Потребителски аватар
Stefanoz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefanoz » Съб 19 апр 2008 15:28

За пример:БДЖ имат договор с ...... и когато раздадоха картите,след известно време мои колеги,които са на тази банка, започнаха да се оплакват че са им изчезнали пари,суми от 10 до 50 лв и са теглени през нощта. :wink: ..Разпечатки,разни простотии...но парите не им ги върнаха...

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ре

Мнениеот amikus » Съб 19 апр 2008 16:03

Колеги не съм малоумен имам примерно 500 лева теглил съм 5 пъти по 80 лева трябва да имам 100 а имам 50!Най-странното е че пише че имам 100 а не ми ги дава дава ми 50!На няколко банкомата при това!!!И от другата карта 15 лева ми изчезнаха тоя месец точно на СКАПАНАТА БУЛБАНК,ама там имам кредит та незнам.В понеделник отивам в прокредит и ги правя луди!!

Потребителски аватар
mileff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mileff » Съб 19 апр 2008 16:07

Smoke написа:не ми е ясно искаш да ме убедиш че от картата която тегля аз ти знаеш по-добре от мен какво става ли :lol: хаха ок...
пп.не съм казал нищо против банката или работниците в нея...така че не впрягай...ама все пак :lol:
мисля че аз най-добре си знам колко пъти ходя до кенеф за ден нали?

Естествено, че мога да ти кажа какво точно и кога става с картата ти. Всички транзакции, такси, захранвания по дати и часове... и още много неща.
Ти разполагаш ли с тази информация ? Ако ДА едва ли ще говориш за липсващи 2 3 4 5 6 ... 10 лв. И между другото такава информация лесно можеш да получиш от обслужващата банка - стига да го поискаш.
И не се впрягам, в крайна сметка всеки сам преценя дали да използва услугите на банка или не. Банките в крайна сметка както всички останали работят за да печелят. В твоят случай просто ти предложих да ти дам информация, която би обяснила неясните за теб неща - а ти ако искаш.
А това колко пъти ходиш на ден до тоалетна си е твоя работа и нито знам, нито имам желание да разбера.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Съб 19 апр 2008 16:11

Аз в моята дебитна VISA (към Райфайзен) имам 10 кинта които няма как да изтегля. Те си стоят замразени в картата докато сметката съществува и такива са условията на договора към картата. Сигурен ли си, че и при теб нямаш замразен минимум в картата?

Другото за което се сещам е, че с тази карта си тегля без комисионна само от автоматите на Райфайзен. Ако ползвам картата на друг терминал ми се начисляват такси за транзакциите... Въпросът ми е сигурен ли си, че при 5-те тегления по 80 лв не са ти начислявани такси за операциите?

При всички положения ще те посъветвам да се обърнеш към банката ти за обяснение НО, недей прибързва със скандалите. Твърде възможно е ти да не си разбрал нещо или да си пропуснал да се запознаеш с някоя клауза по договорът ти ;)

Последна промяна от groznika на Съб 19 апр 2008 16:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Съб 19 апр 2008 16:12

е много хубаво бе човек..ама ти оборваш с листче принтнато от компютъра ти а аз ти казвам какво е...факт е че след теглене когато остава тъпа сума от сорта на 7 или т.н. лв невъзможна за теглене отивам в магазина да напазаря...и знаеш ли как гледам като ми кажат че няма пара в картата да си зема цигари и кроасанче :lol:
това за мен е нерегламентирано изчезване на пара което съм 100 % сигурен че на разпечатката ти няма да го има....
дали е банкомат , банка или хакер мен ми е през оназ ралта..
просто казвам че си изчезват парички и това е :lol:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”