Мнение за EasyJet

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнение за EasyJet

Мнениеот lyubobg » Нед 20 апр 2008 21:52

1 колега летя наскоро - София Лондон София - страшно недоволен - 8ч закъснение на тръгване, 3 навръщане, + по тясно от автобус ..
А съм се зарибил точно да правя такова пътуване - 200лв отиване и връщане - бива.

Някой да има лични впечатления от тази авиокомпания - навик ли са им закъсненията :roll:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 20 апр 2008 21:58

Колега аз в момента буквам билети за септември месец с EasyJet, не съм летял до сега с тях.Наистина колеги дайте малко инфо по въпроса

Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Нед 20 апр 2008 22:32

Аз летях с тях София-Лондон-София и нямам никакви отрицателни мнения
За такива пари толкова ;)
Ако искате нещо по-хубаво Бритиш и това е ;)

Моя полет не е закъснявал :!: Явно така се е получило при приятеля на колегата :idea:

c1ick
Автомобил:
Двигател:

Летях с тях 2 пъти до Лондон

Мнениеот c1ick » Пон 21 апр 2008 9:17

С EasyJet летях 2 пъти до Лондон и обратно - никакви проблеми и в двата случая. Единият път беше тая Коледа в големите мъгли, но нямаше отлагане на полети и презаверка на билети. Явно е до късмет, щото на един приятел, който се връщаше към Лондон през януари, му се наложи да чака 3 дена, за да попадне на EasyJet-полет, който има места и за който да му презаверят билета. Неудобното е, че нямат никакъв съпорт от българска страна - телефоните на съпорта са в Англия, а на тях вдигат полякини :-). При втория ми полет с тях (преди около 2 седмици) чакахме на Гатуик около час и половина, преди да излетим, щото переше як дъжд, но и тогава не казаха нищо за отлагане на полета.

Храната и напитките в самолета си се плащат, но не са много скъпи - сандвич около 3 паунда, чай - около 2. В самолета продават билети за Гатуик Експрес, което също е доста удобно.

Няма допълнителни такси по летищата - което платиш при букването на билета - това е. Никой не ти иска допълнително пари, освен ако не пожелаеш да си платиш за безумната според мен екстра Speedy Boarding, с която се качваш първи на самолета срещу 12 паунда, мисля че беше последно.

Надявам се да съм бил полезен.

Потребителски аватар
pkaramitev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pkaramitev » Пон 21 апр 2008 22:30

Колеги,80% от нещата в авияцията са свързани с Метеорологията......и парите разбира се :twisted:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 22 апр 2008 8:57

pkaramitev написа:Колеги,80% от нещата в авияцията са свързани с Метеорологията......и парите разбира се :twisted:

това ясно
но я ми кажи следната ситуация
януари летях до мюнхен с луфханза
летището беше перманентно затворено поне 7-8 дни, чат пат някой самолет кацаше/излиташе
моя полет беше обеден
отивам на летището и сума ти полети на България ер отменени/закъсняващи, говорим за излитането, постоянно съобщения, че е лошо времето и няма хоризонтална видимост
викам си отекох ще спя на летището
точно преди нас полета отменен, мисля че беше за ларнака, взех си кафе и се приготвих да си ходя и опала от 7-8 полета само тоя на луфтханза светеше бординг и си излетях, а де...метео условията са еднакви за всички, защо някои летят, други не
преди това мои приятели от прованса работещи в Лондон спаха на летището 3 нощи, като ми обясниха че други полети летят, но България Ер отменя :roll:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 22 апр 2008 9:05

Pichaga написа:
pkaramitev написа:Колеги,80% от нещата в авияцията са свързани с Метеорологията......и парите разбира се :twisted:

това ясно
летището беше перманентно затворено поне 7-8 дни, чат пат някой самолет кацаше/излиташе
моя полет беше обеден
отивам на летището и сума ти полети на България ер отменени/закъсняващи, говорим за излитането, постоянно съобщения, че е лошо времето и няма хоризонтална видимост
точно преди нас полета отменен, мисля че беше за ларнака, взех си кафе и се приготвих да си ходя и опала от 7-8 полета само тоя на луфтханза светеше бординг и си излетях, а де...метео условията са еднакви за всички, защо някои летят, други не
преди това мои приятели от прованса работещи в Лондон спаха на летището 3 нощи, като ми обясниха че други полети летят, но България Ер отменя :roll:
значи кой лети или не си прави сметка авиокомпанията.Ако прецени че има възможност,излита.
Единственно аерофлот нямат проблеми с времето(мъглите),но и те понякой път спират полетите.Ама те с си майстори не само в авиацията mhihi

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Вто 22 апр 2008 20:46

Мерси за мненията колеги, аз мисля, че за толкова пари толкова :) за мен това е добре.А пък за ако отлагат полети заради дъжд ще отложат и на Джет и на Бритиш, така, че ... :)

Потребителски аватар
pkaramitev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pkaramitev » Сря 23 апр 2008 2:08

LILO&STICH написа:
Pichaga написа:

това ясно
моя полет беше обеден
значи кой лети или не си прави сметка авиокомпанията.Ако прецени че има възможност,излита.
Единственно аерофлот нямат проблеми с времето(мъглите),но и те понякой път спират полетите.Ама те с си майстори не само в авиацията mhihi
Знае колегата как седят нещата в авиацията :wink:

Потребителски аватар
z_stef
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот z_stef » Сря 23 апр 2008 8:10

Големите компании винаги се ползват с предимство, с най-добрите часове за излитане и кацане, удобни връзки за други полети и др. За Lufthansa, който е даден като пример от колега по нагоре, ами те във Франкфурт (сигурно и в цяла Германия) си имат отделен терминал за техните полети?! За другите компании се получава едно диво препускане из летището.
Това няма нищо общо с въпроса де. :lol:

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Сря 23 апр 2008 9:44

Нискобюджетна компания - както при всяка друга такава разписанието е разтегливо понятие. Всеки ден ги гледам - закъсняват най-редовно, а понякога кацат и по-рано. Рядко са навреме. За сметка на това летиш от Берлин до Букурещ с летищните такси за 35 Е, а от Лондон до Букурещ с летищните такси за 45 паунда, което си е тънко.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Сря 23 апр 2008 17:04

Кво значи по-тясно от автобус, ми по тясно е, ти един път ли си летял само, всички economy клас са така, като искаш широко земи си първа класа, ако си мислиш че зависи това от компанията се лъжеш, бг еър летят именно със праисторически самолети на луфтханза и т.н. :)

Потребителски аватар
saint_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saint_ » Сря 23 апр 2008 17:54

Това със закъсненията е по-скоро от летището, не от компанията. Спомнете си какво ставаше на нащто летище малко преди Нова Година, закъснение с дни заради мъглата.

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Сря 23 апр 2008 19:37

z_stef написа:Големите компании винаги се ползват с предимство, с най-добрите часове за излитане и кацане, удобни връзки за други полети и др. За Lufthansa, който е даден като пример от колега по нагоре, ами те във Франкфурт (сигурно и в цяла Германия) си имат отделен терминал за техните полети?! За другите компании се получава едно диво препускане из летището.
Това няма нищо общо с въпроса де. :lol:

Точно пък за комбинацията Луфтханза и Франкфурт не ми говори, че ми избива пяна по устата.
Тва не може да е немско летище. :screwy :censored:
Два пъти съм летял от там и двата пъти едва не си изтървах полета, такъв хаос и опашки никъде няма.

А пък Изиджет........... гледай да си късметлия щото брат ми след нова година се връща с Бритиш по неволя, всички летяха - Изи отмениха полета, имало мъгла. и му казаха, следващ полет след 7 дни, ако щеш.
Поне му върнаха парите след това.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”