Мнениеот Lawyer » Вто 30 авг 2005 23:51
Мдаа... Темата е дискутирана и преди. Затова е възможно някой колега услужливо да ти предложи да ползваш търсачката. Това е добър вариант, тъй като някъде из темите има линк към един руски (естествено) сайт, в който са показани и описани моделите. Аз обаче ще задоволя любопитството ти с конкретни отговори. Пасат В1 са първите Пасати - с кръгли фарове и изглеждат като дялани с теслата. Няма как да ти ги опиша по друг начин. Но ако си виждал един стар модел Пасат с правоъгълни фарове, това е Пасат В2. Външно аз го отличавам от В1 именно по фаровете - не се впускам в други подробности. Има такива Пасати все още. Най-разпространеният модел Пасат е В3 - този, който е без радиаторна решетка отпред. Викат му "Прасето", "Носорога" и т.н. Аз самият съм горд собственик на такъв автомобил. Повечето Пасати, които можеш да видиш по улиците, са именно В3. Следва В4 - заобленият вариант на В3, който излиза през 1995-1996 г. Също започват да се срещат все по-често. Прилигата с В3 е голяма, но формите са много по-гладки. Познава се лесно. Предпоследен е В5 - доскоро беше последният модел Пасат. Линията му е различна от В3 и В4 - нови форми и концепция. За допълнителен ориентир ще ти кажа, че най-често срещаните модификации на двигателите, които могат да се видят изпизани на задния капак на В5 са "1.8 Т" и "TDI" - последното понякога с червен цвят на буквите "D" и "I", което значи нещо, но да не задълбаваме. Съвсем неотдавна излезе В6 - този Пасат буквално не прилича на "Пасат". Само името е останало. Но изглежда страхотно. Така че, ако скоро си виждал нещо съвсем непознато, на което пише "Пасат" - това е В6.