Най-голямата глупост, която сте извършили на пътя.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
hcng
Автомобил:
Двигател:

Най-голямата глупост, която сте извършили на пътя.

Мнениеот hcng » Сря 30 апр 2008 19:52

Разкажете в тази тема за случка на пътя от която се срамувате и дано ни помогне да се замислим и да не повтаряме своите и чуждите грешки.

Аз преди повече от година забравих за 1 пешеходен светофар :shock . Карам си в средна лента по един 'бърз' булевард с 50-60 и си мисля за нещо и хич не ме ебе. Отдясно един автобус на градски транспорт ми скрива гледката. По едно време виждам с периферното зрение че автобуса намаля, но без да се замислям решавам че вероятно има спирка.. тоя булевард го минавам 5пъти в годината и си мисля че го знам и не зацепвам. В следващия момент осъзнавам че минавам с 50 на червено на пешеходен светофар, покрай пешеходците тръгнали да пресичат пред спиращия автобус !! Става въпрос за светофара на бул Хр Ботев срещу младежкия хълм в Пловдив. Много се стреснах и сега като се сетя също! От тогава определено карам по-внимателно, моля ви внимавайте и вие.. :(

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Сря 30 апр 2008 20:11

Направих няколко нарушения едно след друго с едно БМВ и зад мен имаше полиция...книжката ми отиваше ама :uuoooh: малко пари и готово..Още ми е гадно кото се сетя :?

Потребителски аватар
nikolai_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_1 » Сря 30 апр 2008 20:13

И на мене ми се е случвало нещо подобно .
Значи отивам на работа една сутрин с колата и съм се замислил за нещо ( проблеми в службата ) и си карам такъв слабоебателен и гледам по едн врмеме няква кола спряла по средата на пътя . Викам " я па тоа педал баш тука ли намери да се изсере " и в тоя момент се усещам че съм на кръстовище и свети червено , при което набивам спирачките и на около 2-3 метра от мене минава камион ( ГОЛЯМ )

А иначе съм виждал и как се сменя спукана гума на ЖП-прелез , но нямах с кфо да снимам :lol:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 30 апр 2008 20:22

Веднъж на много тясна улица бях паркирал супер гадно и нямаше измъкване и влизане в правилната посока. Карах назад в супер трафик, а колите се движиха напред в моята лента...след това се сещате че трябва да направя десен, тоест за мен ляв /за останалите коли десен/ и го правя със задна първа и мнооооого як пилеж...паркирам на 10 метра и слизам като пич, а там 4-5 минувачи се хванали за главите...абе до ден днешен се чудя как го направих това...и много, ама много, ме е срам. :evil:

Потребителски аватар
adi55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот adi55 » Сря 30 апр 2008 21:06

а аз веднъж си карам карам и карам та така около 4 -ри часа шофиране и по едно време тир огромен и след него пак тир и решавам да ги изпреваря и изпреварвам ...и гледам неква кола пред мен и си викам тоя пък къде кара и се позамислих и се оказа че съм в насрещното платно,и аха ляв мигач иииии ми се размина на косъм.извода е БЕЗ ПОЧИВКА НЕ СТАВА.

Потребителски аватар
zdravko_1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_1986 » Сря 30 апр 2008 21:36

Много хубава тема :wink:
Глуростите които правя не са много голями. Понякога ми се случва при движение градско със около40-50 и някои тръгва да ме изпреварва, и аз или настъпвам колата или лекинко го засичам. Другото което ми се е случвало, но то е неволно, е че понякога на жълт светофар бия много рязко спирачки без да поглеждам в огледалото за задно виждане
П.П Наистина евала ти правяа за темата :wink:

Потребителски аватар
katcko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katcko » Сря 30 апр 2008 21:58

пиене до сутринта,след което тръгнах на път-резултата беше че заспах както карах с 40км. в Свищов,разминах се на 10см. от бетонен дирек,добре че единсвеният който пострада беше носача!
наистина без почивка нестава,бъдете разумни,че ша се избиеме от простотия!

Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Чет 01 май 2008 2:51

Една вечер на скоро се връщам от София и близо до Благоевград изпреварвам една много голяма колона от коли и газ газ газ и по едно време гледам от завоя изниква един джип след което последния които трябваше да изпреваря беше тир, а разстоянието се скъсяваше и с малко повече набиране на волана и потене го изпреварих и на сантиметри се разминах от джипа (стана ме много срам), бях се доста уплашил след като в колата имаше още 3ма човека с мене :oops: Естествено още не мога да си го простя :!:

Другото е когато отнемам предимството на някой :!: Но когато отнемат моето се качвам на педала и настъпвам до долу (газта)

Има и други случай но сега два ли мога да се сетя :roll: Като загрея ще пиша пак ;)

Потребителски аватар
Luxeon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luxeon » Чет 01 май 2008 6:01

Едно лято прибирайки се от морето на Шипка (Казънлъшката част )се бях залепил зад един Тир.В един момент реших ,че трябва да го изпреваря,тръгнах на един ляв завой отвътре но не успях да изтегля много бързо и следващия завой десен го взех в насрещното,ако в този момент имаше някой насреща се удрях челно.Кофти беше ,че и возих още двама човека и заради моята грешка можеше и те да пострадат

Потребителски аватар
golf avenue
Автомобил: vw golf variant
Двигател: azj 02

Мнениеот golf avenue » Чет 01 май 2008 7:38

най-голямата ми глупост/още се сещам и ме е срам/ , която беше преди 2-3 лета, връщайки се от Бургас изпреварих от дясно/през банкета почти/една кола , която образува колона от коли при спускане, аз бях зад нея. най-лошото е че не бях сам в колата.скоростта беше 40км/ч,но не оправдава , бил съм свидетел на подобна гледка след това, мн е тъпо

Потребителски аватар
vesellin
Автомобил: Mitsubishi ASX
Двигател: 4N14
Контакти:

Мнениеот vesellin » Чет 01 май 2008 7:40

1. Тръгнах да изпреварвам самосвал на завой, а срещу мен идваше тир... едвам се разминахме (още ми треперят мартинките)
2. Изхвърлих кутийка от редбул през прозореца :oops: :oops: :oops: (много мразя да се изхвърлят неща през прозореца.)

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Чет 01 май 2008 8:48

Глупости съм правил МНОГО :oops: и също така много пъти съм се питал ЗАЩО :shock
Имам и отговор, той си е от отдавна , но вчера поредното потвърждение:
17,30 - трафик, всички карат кат стадо оФце и ти се блъскаш там в стадото и кибичеш, чакаш си реда. В един момент виждаш как "тариката" с X5-цата минава в насрещното, и застава отпред на светофара за ляв завой за където чкаш и ти. Стискаш зъби. После обаче в огледалото виждаи и един Lаnd Cruiser и на теб вече ти писва и ставаш "тарикат" и ти :evil:

Потребителски аватар
Papa_Dock
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Papa_Dock » Чет 01 май 2008 9:11

Първата година в УНСС зимам си последния изпит и отиваме да пиеме кафе с колегите като се товариме по колите.Аз с голфа на систера отиваме към Ейнджълс проста тиква давам газ баш пред кафето докато паркирам и спирачките фащат ама там е некъв чакъл и се подхлъзнах и бум много леко фиатчето на един май мутра го раздаваше.Имаше две съвсем леки драскотинки явно от мойта броня щото ги изтрих от фиата с едно парцалче.Ама тоя глупак беха цяла банда в тва кафе и ми разправя давай 50 кинта :shock .Казах му ей ся качих се в колата и дим даме няма.От тогава паркирам бавно :lol:

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 01 май 2008 9:56

Всички сме правили много глупости явно :?
Моята най-голяма глупост отбеляза края на ненормалното ми шофиране и промени усещането за безсмъртност, което като всеки младеж имах и аз.
Та както казах, бяхме млади. Деня бе слънчева събота и с приятел се мотаехме из центъра на София. По това време карах жълтата си голф2 с невероятния 1.6 чист дизелов мотор, който след трабанта ми се струваше като най-вървежната кола на света. Въпросния ми приятел бе с някаква мазда, чиито модел и мотор времето изтри от паметта ми. Помня само, че беше 100+ коня.
Тръгвайки от НДК посока Дондуков, карахме по Раковски и долепянето му тип броня в броня отприштваше тестостерона в младото ми тяло. Постепенно и без да се усещаме започвахме да се състезаваме на не толкова натоварения булевард. Естествено при първата по широка отсечка преди Графа той безжално ме задмина, разбивайки илюзиите за най-бързия 1.6 чист дизел. Предполагам тук повечето ще разберете, какво се е случило в младата ми главица ... Да тръгнах да го гоня и въпросната тъпа, безсмислена, идиотска ситуация ще се развие малко по-надолу, на светофара с Цар Освободител. Там той беше спрян от червения сигнал, заедно с десетина други автомобила, образуващи две колони. В това аз съзрях идеалния шанс да докажа, колко съм 'мъж' и то 'велик'. Осланяйки се на познанията си върху конкретнотния светофар и времето, необходимо да светне зелена светлина, реших да изпреваря колоните в насрещната лента. Със скорост от около 70км/ч предприех въпросната маневра и според предвижданията светна жълта светлина. Колите се готвеха да потеглят. Аз бях на път да ги задмина и всичко да е ОК. Но имаше една малка подробност, която обягна на 'великия мъж' - семейство състоящо се от мъж, жена и две деца решили да пресекат на червено от мое дясно, тоест пред колоните с колите. Затичани те приближават средата на булеварда и съвсем разбираемо започват да гледат в дясно, от където нормално би дошла опасност за тях. Да но аз се движа в насрещната лента и вече приближавам първата кола от колоната и се готвя да се шмугна в дясно. В последния момент виждам това семейство, но вече няма място реакции и за показване на невероятни способности. За винаги ще остане мистерия за мен, какво накара мъжа да погледне на ляво, но това може би, даже със сигурност, спаси животи ... Той се протегна и задържа движещите се плътно зад него жена и две деца. Това ми даде възможност да се прибера в лентата си и да продължа.
Десет метра по-нагоре спрях и ми трябваше доста време за да осъзная какво съм щял да направя. Няма нещо на тоя свят, което да ме извини или накара да се чуствам по-малко виновен в тая ситуация. Повярвайте ми, изживях го все едно се беше случило най-лошото. Не знам каква сила помогна в този момент и на тях и на мен, но след този случай реших повече да не разчитам на нея.
Изводите аз съм си ги извадил и вярвам всеки сам ще стори това за себе си ...

Потребителски аватар
mimo4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mimo4o » Чет 01 май 2008 9:57

Редовната глупост, която правя без да съм спал се качвам на дълъг път да пътувам. Последния път София -> Добрич -> София, само на връщане спрях във Велико Търново да заредя с гориво. Не трябва да се кара така. Трябват си почивки.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”