Индивидуално обучение на кучета!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
sundy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Индивидуално обучение на кучета!

Мнениеот sundy » Пет 21 мар 2008 9:17

Надявам се обявата да е на правилното място (копирам я дословно от дог.бг) и за да няма мнения от сорта на комерсиализиране на спорта или подливане на вода на клубните училища или занимални ще обясня...
Доста хора са ме питали дали ще се занимавам с кучето им, но отказвах с мотивите че не искам да вземам пари за нещо, което ми доставя удоволствие и да превръщам хобито си в професия...
От няколко месеца нещата се промениха и обстоятелствата са такива, че се налага да си изкарвам прехраната с нещо и реших, че след като нямам куче за спорт мога да обърна внимание и на други кучета и да работя поне с тях - т.е. да съчетая полезното с приятното. Не ми се ще да се забивам в някой офис, както и да губя форма за спорта с кучета и може би това е най-доброто решение стига да има желаещи разбира се :wink:
За въпроси относно компетентността и опита ми можете да посетите сайта на клуб "Сириус" и да видите резултатите, постигнати с куче Рандол преди пенсионирането му или да разпитате познатите си, които се занимават професионално с кучета...
След толкова обяснения е време и за обявата
Индивидуално обучение на кучета и стопаните им - основно послушание; подготовка за изпити (ВН, IPO). Тел.:0897/908-259 - В.Христова
П.с.: Публикувам я и тук, защото приключих с първата "вълна" ученици и вече имам малко свободни часове за още 2-3 кучета - защо да не бъдат "клубни" :wink:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 21 мар 2008 15:33

а с ловни занимаваш ли се :P

Потребителски аватар
sundy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sundy » Пет 21 мар 2008 17:37

Само за общо послушание, на лов не съм и ходила и имам само бегла представа какво се иска за работещо ловно куче ;) Ако искаш ще те свържа с човек, който може да ти помогне или да те насочи към подходящ треньор за ловно обучение... Ама ти още ли не си отстрелял някое прасе с помощта на малчо (той сигурно вече е пораснал де ;) )

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пет 21 мар 2008 23:26

То и аз трябва да мина за един опреснителен курс :oops:
Иначе на всички препоръчвам да се възползвате от уменията на Вики - просто си е родено момичето за това :respect :respect :respect :bowdown :beer

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 21 мар 2008 23:34

Вики, съжалявам че ще оспамя обявата ти, но ме интересува кое е разковничето в обучението на кучетата....имам една много много многоооо дива немска оФФчарка /минала е покрай немската овчарка и не е спряла много близо до нея/ и искам да я науча поне да седи мирна и най-много седни легни....но тя е като бясна....само играе скача дивее...не ме слуша и грам....на година е...

П.С. на вилата е /по нашенски казано на СЕЛО/ и нямам възможност да я закарам на уроци....

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 21 мар 2008 23:38

sundy написа:Само за общо послушание, на лов не съм и ходила и имам само бегла представа какво се иска за работещо ловно куче ;) Ако искаш ще те свържа с човек, който може да ти помогне или да те насочи към подходящ треньор за ловно обучение... Ама ти още ли не си отстрелял някое прасе с помощта на малчо (той сигурно вече е пораснал де ;) )

неможа да види прасе наживо..... откраднаха го още в началото на сезона.....сигурно е голям вече, да :?
иначе съм се замислил за друго вече.....
знам че имаш контакти и ако ми потрябва помощ ще те търся...
иначе въпроса го зададох от любопитство просто.....
извинявай за спама :oops:

Потребителски аватар
sundy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sundy » Съб 22 мар 2008 8:08

Оооо, съжалявам - толкова му се радваше :? Дано поне да го гледат добре (и все пак да им изсъхнат ръцете на тия копеленца :evil: )
chefito - не знам какво имаш предвид под "разковниче" - основното е да изградиш контакт м/у теб и кучето и разбира се да намериш подходящия стимул, заради който ще е готово да застане на носа си... после ти остава само да му покажеш по подходящия начин какво точно искаш от него - обясниш ли го на езика, който разбира няма да имаш никакви проблеми 8) Кучетата искат да работят, те са създадени да служат на по-висшестоящия в йерархията... очакват да им се дават команди, задачи за изпълнение и ги изпълняват с удоволствие... ако ги разберат. Това е може би исканото от теб "разковниче" - трябва да обясниш по разбираем начин на кучето си какво точно искаш от него. За кучетата е добре да има правила - така те се чувстват сигурни и спокойни. Ако не сте наложили вашите правила то те сами се опитват да създадат някакъв ред и обикновено той е съобразен с тях самите и съответно на вас не ви харесва... и ето го проблема... Не намерите ли някаква работа за кучето си то ще насочи енергията си към нещо "градивно" за самото него, от което обикновено на вас ви се изправят косите и започва да ви излиза пушек от ноздрите - кучето не е виновно, то просто иска да прави нещо :roll:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 22 мар 2008 8:12

sundy написа:Оооо, съжалявам - толкова му се радваше :? Дано поне да го гледат добре (и все пак да им изсъхнат ръцете на тия копеленца :evil: )
chefito - не знам какво имаш предвид под "разковниче" - основното е да изградиш контакт м/у теб и кучето и разбира се да намериш подходящия стимул, заради който ще е готово да застане на носа си... после ти остава само да му покажеш по подходящия начин какво точно искаш от него - обясниш ли го на езика, който разбира няма да имаш никакви проблеми 8) Кучетата искат да работят, те са създадени да служат на по-висшестоящия в йерархията... очакват да им се дават команди, задачи за изпълнение и ги изпълняват с удоволствие... ако ги разберат. Това е може би исканото от теб "разковниче" - трябва да обясниш по разбираем начин на кучето си какво точно искаш от него. За кучетата е добре да има правила - така те се чувстват сигурни и спокойни. Ако не сте наложили вашите правила то те сами се опитват да създадат някакъв ред и обикновено той е съобразен с тях самите и съответно на вас не ви харесва... и ето го проблема... Не намерите ли някаква работа за кучето си то ще насочи енергията си към нещо "градивно" за самото него, от което обикновено на вас ви се изправят косите и започва да ви излиза пушек от ноздрите - кучето не е виновно, то просто иска да прави нещо :roll:

Вики, нямам думи!!! БЛАГОДАРЯ. Мисля че схванах основната идея...още повече разбрах колко си отдадена на тия душички...ЕВАЛА!!! ИСКРЕНО ПОЖЕЛАВАМ УСПЕХ И МНОГО ЩАСТЛИВИ КУЧЕНЦА И СОБСТВЕНИЦИ В ТВОЕТО УЧИЛИЩЕ!!!

Потребителски аватар
ZLaTa_KiFLa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ZLaTa_KiFLa » Съб 22 мар 2008 8:23

sundy това е много яко.И аз бих искала да се занимавам с такива неща... Ако ти трябва помощ свиркаи ще се радвам да идвам и да се занимавам с животинките

Потребителски аватар
sundy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sundy » Съб 22 мар 2008 8:49

Ехей, я по-полека че ми се зачервиха ушите :oops: Не очаквах, че ще има други ранобудни - в събота сутрин рано стават само луди като мене :wink: chefito - надявам се да се справиш с общуването с момичето си (от обръщението предполагам, че е момиче) Ако имаш нужда от съвет, колкото и да е непълноценен дистанционния ме потърси на skype - randolster (само кажи кой си, че ако е непознат режа :roll: )
ZLaTa_KiFLa - някъде видях снимки на твоите любимци и искрено ти завиждам за тях (винаги съм искала змия да си съскаме заедно, ама като довлякох един смок у нас майка ми опищя орталъка, а баща ми го уби с лопатата... още ми е мъчно за него :cry: ) Ако пък се чудиш какво да правиш вземи да минеш утре след 11ч. през поляната зад музея "Земята и хората" - ще позяпаш как тренираме и ще пием по бира :wink:

Потребителски аватар
ZLaTa_KiFLa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ZLaTa_KiFLa » Съб 22 мар 2008 9:03

еи супер, ако не съм по планините на разходка ще дойда :D

Потребителски аватар
AVTO_JAMBAS
Автомобил: r19 cabrioler wiliams
Двигател:

Мнениеот AVTO_JAMBAS » Съб 22 мар 2008 10:44

идеята треа се уважи

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 22 мар 2008 12:19

sundy написа:Ехей, я по-полека че ми се зачервиха ушите :oops: Не очаквах, че ще има други ранобудни - в събота сутрин рано стават само луди като мене :wink: chefito - надявам се да се справиш с общуването с момичето си (от обръщението предполагам, че е момиче) Ако имаш нужда от съвет, колкото и да е непълноценен дистанционния ме потърси на skype - randolster (само кажи кой си, че ако е непознат режа :roll: )
ZLaTa_KiFLa - някъде видях снимки на твоите любимци и искрено ти завиждам за тях (винаги съм искала змия да си съскаме заедно, ама като довлякох един смок у нас майка ми опищя орталъка, а баща ми го уби с лопатата... още ми е мъчно за него :cry: ) Ако пък се чудиш какво да правиш вземи да минеш утре след 11ч. през поляната зад музея "Земята и хората" - ще позяпаш как тренираме и ще пием по бира :wink:

ako имаш нужда от помощ, каквато и да е, свиркай...ако мога ще помогна
евала за начинанието, пожелавам ти успех :wink:

Потребителски аватар
sundy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sundy » Съб 03 май 2008 11:16

Здравейте отново :) Ще ми се да направя едно допълнение към обявата - в средата/края на юни до началото на септември се налага да се пренеса в Бургас. Ако има желаещи от района да работят с кучетата си (вероятно е да има възможност и за пансион, но не повече от 2 кучета на месец - честно казано предпочитам да работя заедно със стопаните, но някои предпочитат да изпратят кучето "на училище" докато те си пият бирата на плажа :ihaaaaa ) да ми звъннат предварително - 0897/908-259. Възможността за пансион не е 100%, нещата още не са уредени но ако се получи ще уведомя предварително тук или ще отговоря на запитванията по телефона или скайп - randolster. Това е удобен вариант за тези, които искат да отидат на почивка заедно с кучето си - 3в1 (хем са с кучето и си го водят на плаж, ако искат, хем не са ангажирани с разходките му, хем ще го понаучат на някоя щуротия :bleh1 Е, това е засега - чакам мнения, за да знам да преговарям ли за помещение в къщата в която ще живея :dontknow:

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Нед 04 май 2008 19:00

Комерса?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”